Meeled

Arenguvestlus: räägi nii oma soovidest kui ka muredest (3)

LISA KOMMENTAAR

Selline vestlus siis26. jaanuar 2017, 19:02
Minu ülemuseks sai alles ülikoolist, mini "kassiameti" eriala lõpetanud noor tüdruk, kes selle ametikoha sõna otseses mõttes välja "puges".
Algasid mõttetud koosoleku iga asja pärast ja selgus, et seetüdruk ei valda absoluutselt asja. Mitte üldse!
Kuna siiamaani oli osakond töötanud igati hästi ja nüüd sellise juhtimise all läks kõik peadpööritava kiirusega allamäge, juhtisin sellel idiotismist nõretaval "arenguvestlusel" tibi tähelepanu sellele, et kui ta mõnest asjast aru ei saa- siis võib ta ju vanadelt tegijatelt küsida.
Serveerisin seda temale igati viisakalt ja taktitundeliselt.
Asi lõppes sellega, et minust sai tema vihkamise ja kiusu objekt.
Aga me läksime kõik pooleteise aastaga, 14-st vanast olijast jäi järgi 3. Keegi ei kannatanud seda janti välja.
naine 60+26. jaanuar 2017, 11:06
Ja keda huvitavad sinu mured, ootused ja lootused. Töötajana oodatakse sinult max tööpanust, ole sa 25, 35 või 65. Kui ei jaksa, on see sinu probleem. Kui tervis veab alt, on see sinu probleem. Kui ei sobi palk, tööaeg või töökorraldus, on see sinu mure. Kuid ... On selliseid tööandjaid, kes hoolivad, küll näiliselt, aga ikka hoolivad, ehkki lõpptulemusena ootavad sinult 120% pühendumist tööle.
Elutarkus: mida vähem lobiseda oma muredest, seda parem.
tempora mutantur26. jaanuar 2017, 09:04
Ma ei tea, kellele see soovitus mõeldud on - et räägi oma soovidest ja muredest? Kui sa oled veel "murdja" eas, siis võid küll riskida ja öelda oma bossale, mida sa tast arvad. Uue töökoha leidmine on selles eas täitsa võimalik. Aga kui oled juba vanavõitu? Või lausa pensionieelik? Sul on mingi erialane haridus, tahaksid teha tööd, mis meeldib ja mida oskad aga sulle öeldakse, et pead tegema midagi muud, sest töökoha profiil on aja jooksul muutunud. Aga see uus töö on vastukarva. Teed küll seda tööd, aga ootad, millal pensionile saad. Ja proovi siis oma soove ja muresid esitada arenguvestlusel! Kohe leitakse, et sa ei saa enam oma tööga hakkama ja varsti on su kohal mingi uus poiss või tüdruk. Nii et see oma murede mõtlematu väljalobisemine oma bossale sobib noortele, kel elu alles ees. Aga meie ühiskond ei koosne ainult noortest. Veidi vanemad inimesed tahavad ka elada ja tööd teha. Kahju, et oma erialal töötamine on luksus, mida vähesed saavad teha. Mul on tuttavaid, kes ka nii arvavad.