Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
27. jaanuar 2017, 13:10

Kolm tervisehäda, millele saab leevendust ingveriteed juues

Pressi värsket ingverit vette ning saad joogi, mis aitab nii kaalu langetada kui ka mitmeid ebamugavaid terviseprobleeme leevendada.

Hea on ka see, et ingveriteed juues üldjuhul kõrvaltoimeid ei kaasne, kuigi sellega võivad kaasneda kõrvetised või kõhulahtisus, kirjutab Livestrong. Marylandi ülikooli meditsiinikeskus soovitab enne ingveritee raviks kasutamist oma arstiga nõu pidada, kui sul on sapikivid, diabeet või südamehaigus. Ka ei pruugi ingver olla ohutu, kui sul on probleeme vere hüübivusega või sa võtad vere vedeldamiseks ravimeid.

Alloleva kolme tervisehäda puhul võid aga ingveriteest leevendust leida.

  • Ingveritee aitab magu rahustada. Üks ingveri tuntumaid omadusi on tema võime leevendada iiveldust ning maoprobleeme. Marylandi ülikoolis läbi uuringud kinnitavad ingveri tõhusust merehaiguse ja hommikuse iivelduse korral, samuti keemiaravist tingitud iivelduse korral. Siiski tasub meeles pidada, et see vahend ei pruugi sobida kõigile.
  • Ingveritee leevendab lihasevalu. Ingveril on põletikuvastased omadused ning ajakirjas The Journal of Pain avaldatud uuringu kohaselt võib see leevendada lihasvalu. Rüüpa ingveriteed pärast rasket treeningut.
  • Ingveritee leevendab menstruatsioonivalusid. Naistel, kel esineb menstruatsiooni ajal krampe ja tõsiseid valusid, võivad leida ingveriteest leevendust, ilmneb 2012. aastal ajakirjas BMC Complementary and Alternative Medicine avaldatud uuringust.