Tegele asjadega, mis valmistavad sulle rõõmu - siis oled ka vähem haige.Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
28. jaanuar 2017, 12:35

KÄITU TARGALT: Viis viisi, kuidas ennetada külmetusviirustesse nakatumist (3)

Pole midagi hullemat, kui külmetusviirus - see on kindlalt talveperioodi kõige ebamugavam aeg. Kuid targalt käitudes on võimalik oma immuunsüsteemi hoida ning külmetusviirustesse nakatumist vältida.

Maga rohkem. Ikka veel ei saa inimesed aru sellest, et uni on terve püsimise juures äärmiselt oluline ning korralikult väljapuhanud inimene ei ole külmetusviirustele ega gripile nii vastuvõtlik, kirjutab Mind Body Green.

Söö vähem rämpsu. Suhkur, piim- ja alkohol vähendavad immuunsüsteemi. Sestap oleks mõistlik neid võimalikult vähe tarbida. Ja veelgi enam - aeg-ajalt võiks teha 13 - 36 tunni pikkust paastumist immuunsüsteemi turgutamiseks. Sel ajal võiks juua näiteks ingveriteed või tarbida päevakübara toidulisandeid. Aeg-ajalt oma seedesüsteemile puhkuse andmist on viljelenud kõik vanad kultuurid ning nende kogemuse baasilt võib öelda, et see parandab immuunsüsteemi.

Hoolitse soolestiku eest. See on külmetusviiruste hooajal äärmiselt oluline. Sellele aitab kaasa eelmine punkt, kuid lisaks võiksid tarbida ka probiootikume. Lisaks apteegis müüdavatest lisanditest saad seda ka kääritatud toitudest, näiteks hapukapsast ja -kurkidest. 

Joo puljongit. Puljong on külmetusviiruste perioodil tõeline supertoit, see teeb nina lahti ja leevendab kurguvalu. Lisaks turgutavad korralikult keedetud puljongis leiduvad ained ka immuunsüsteemi.

Stressa vähem. Külmetusviirustest rääkides on stress tõeline kurja juur, sest just see teeb immuunsüsteemi nõrgaks. Veendu, et sul on aega enda jaoks, mediteeri ja lõõgastu. Tegele asjadega, mis valmistavad sulle rõõmu - siis oled ka vähem haige.