Toitumine

Tervistav start nädalale ehk kolm rooga kreeka jogurtist 

Silja Paavle, 30. jaanuar 2017, 16:20
Suussulavalt hõrk jogurtikookFoto: Kristian Neemela
Kreeka jogurt kannab auga oliiviõli, kreeka pähklite, mee ja teiste tervisetoitude kõrval väetoidu tiitlit ja on tänu mitmekesistele kasutusvõimalustele toiduvalmistamisel hinnatud komponent.

Valio toidublogija Kristian Neemela soovitab seoses Alma maitsestatud kreeka jogurtite turuletulekuga kolme eripalgelist retsepti, mis demonstreerivad hästi kreeka jogurti rikkalikku maailma. Retseptitrios on kiirelt ja kergelt valmiv jogurtismuuti ning kihiline jogurtiunelm, aga ka veidikest ahjukuumust nõudev hõrk jogurtikook uudse kakaomaitselise kreeka jogurtiga.

Tervistavalt mustikane jogurtismuuti (4 portsu)

Tervistavalt mustikane jogurtismuutiFoto: Kristian Neemela

Vaja läheb: 370g Alma mustika kreeka jogurtit, 250g keefiri, 100g külmutatud mustikaid, 2tl vaniljesuhkrut. Serveerimiseks vaniljejäätist       

Valmistamine: Blenderda kõik koostisained (v.a jäätis) ühtlaseks massiks ning vala serveerimisklaasidesse. Serveerimisel tõsta igasse klaasi kaks jäätisepalli.

Killuke suve pokaalis: metsmaasikane jogurtiunelm (kaks portsu)

Metsmaasikane jogurtiunelmFoto: Kristian Neemela

Vaja läheb: 175g Alma metsmaasika kreeka jogurtit, 100ml 35% vahukoort, 200g maitsestamata toorjuustu, 75g meelepäraseid küpsiseid, 3 sl tuhksuhkrut, 2tl kakaod          

Valmistamine: Puista purustatud küpsised kahe pokaali põhja esimeseks kihiks. Teiseks kihiks sega 100g toorjuustu 1sl tuhksuhkru ning jogurtiga. Viimaseks kihiks sega 100g toorjuustu 2sl tuhksuhkru, kakao ning vahustatud vahukoorega. Serveeri koos vaarikate ja meelepäraste küpsistega (nt Mesikäpp Dops).

Kakaogurmaanidele: suussulavalt hõrk jogurtikook

Suussulavalt hõrk jogurtikookFoto: Kristian Neemela

Valmistamine: Vahusta munad suhkruga. Sega ühes kausis kokku kuivained, teises jogurt ja õli. Sega kõik koostisained ühtlaseks massiks kokku ja kalla 16cm diameetriga küpsetuspaberiga vooderdatud vormi. Küpseta 110-kraadi juures 1,5h. Serveeri soojana või külmalt koos tuhksuhkru ja jäätisega.

Samal teemal

8. jaanuar 2019, 08:21
4 RETSEPTI | Küpseta krõbedaid aedviljafriikaid
30. juuni 2017, 16:40
RETSEPTIIDEE REEDE ÕHTUKS: kodused vahvlid kurgi-pirnikreemiga
3. mai 2017, 16:10
Neli nippi, kuidas sulajuustu süüa
18. märts 2017, 11:33
NÄMM: Küpseta nädalavahetusel luksuslik šokolaadikook!

TOIMETAJA

+372 5199 3733
sirje.maasikamae@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee