Lapsed

Nikotiin põhjustab lastel kuulmiskahjustusi (2)

LISA KOMMENTAAR

teemakohasele18. veebruar 2017, 14:22
Seda on näha, kui kõvasti arenenud on need kanepimaadest euroopasse saabunud ja mis arengutase neil praegu on.
veel teemakohast, 13. veebruar 2017, 20:32
http://tehnika.postimees.ee/3831585/uuring-raseduse-ajal-kanepi-suitsetamine-ei-kahjusta-vastsundinu... Uuring: raseduse ajal kanepi suitsetamine ei kahjusta vastsündinuid
10. september 2016 Kaur Maran, teadusajakirjanik
Kui üksikuuringud on varem näidanud kanepi sünnidefekte soosivat mõju, siis näitab Washingtoni Ülikooli teadlaste ajakirjas Obstetrics & Gynecology avaldatud kokkuvõtlik metauuring, et probleeme põhjustab siiski tubakas, millega koos kanepit tihtipeale suitsetatakse.
Üks kommentaar kah uudise alt, kuna postimees kustutab rahva mälu ja jätab alles aint enda õige ja ametliku üllitise kui sedagi:
See on ju 40 aastat vana uudis - "Ganja in Jamaica–A Medical Anthropological Study of Chronic Marijuana Use" by Vera Rubin and Lambros Comitas, published in 1975. Kanepit rasedustoksikoosi vastu kasutavatel Jamaika emadel sündisid tervemad ja tugevamad lapsed kui mittetarvitajatel.
Ilmselt on sedasorti fakte ajupestutel raske uskuda, aga kõik kordus- ja üleuuringud näitavad sama asja - THC on tervisele kasulik ja seda koguni beebidele ( http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1957518).
Rinnapiimas on teatavasti ohtralt endokannabinoide, võib-olla IRL-i ajatollad leiavad nüüd võimaluse rinnaga toitmise kriminaliseerimiseks? Või ehk ongi see juba täna kriminaalne, sest kevadel laiendati inkvisitsiooninimekirja lisades sinna kõikvõimalikud varasemalt keelatud ainete analoogid, kindlasti on kuidagi võimalik rakendada "rahvaparagrahvi" ka noortele emadele...