Terviseuudised

TÖÖVÕIME KAOTANUD NAINE: "Olin väga õnnelik, et ma üldse kuskile tööle sain!" (67)

LISA KOMMENTAAR

robert10. november 2017, 21:20
Ma soovitan preest Adu! enne kui ma tegelikult ei usu kirja, kuid tema valge maagia armastuslangus on võimas, et viia oma kaotatud lover tagasi oma käte püsivalt ja ilma viivituseta. Ma kasutan parimat õigekirja võtmise tehnikat, et viia oma väljavalitu koju tagasi. Spell on kohandatud mis tahes olukorras, ilma et oleksite kristlik või mitte, siis soovitaksin kellelgi probleeme alati proovida mõlemat sammu ja tegeleda takistustega, mis on teie ja teie endise partneri vahel tõusnud. Ükshaaval eemaldatakse kõik takistused, kuni teie armastaja mõistab, et jättes teid ekslikult ja ei soovi midagi, kuid tagasi tulla oma relvadega. Võite ka temaga ühendust võtta on e-posti aadress ([email protected]) või saate saatke talle tekst (+4915216891210)
judith30. oktoober 2017, 02:22
Minu kirg armastusest ja elust on pannud mind siia võtma, et kõigile öelda, kuidas preester manuka tõi tagasi oma abikaasa, kes on läinud 9 kuuks. See oli kogu segadus ja muret mulle, kui mu abikaasa, keda ma armastan ja armastan, ei armastaks aga pigem otsustasin pigem jääda teise leedi oma tunde arvelt, sest mul ei olnud hullumeelset veenvat põhjust. Kuid see on kogu ajalugu praegu, on preester manuka osutunud vääriliseks, et seda nimetatakse tõeliseks ja valitudks, nagu ta on välja pühkinud mu pisarad, tuues mu abikaasa tagasi minule. Siin on tema kontakt, et jõuda talle [email protected] ja ta on ka hangout nägemiskaartide jaoks ... ja Jumal õnnistab teie abi eest.
20. veebruar 2017, 18:54
See naine vähemalt otsis omale tööd. On neid kes lösutavad kodus ja isegi ei otsi.
eks20. veebruar 2017, 19:08
Liikumispuue ongi midagi muud, kui puuet tekitavad rasked kroonilised haigused. Täiesti haige on hakata puuetega inimesi teineteisega võrdlema või neid omavahel vastandama.
Teeline20. veebruar 2017, 20:19
Ja palku neid Eesti Kutsehaigete Liidu tegevjuhtide töökohti saadaval on?
Vana kutsehaige20. veebruar 2017, 18:45
Hea lihtne oli siis saada kohe 80% kukkumise või sellise trauma pärast...
Olen ise juba 14 a. kodune, aga enne seda sain vaid Kutsehaigete komisjonist Tallinnast 40%, selja ja liigestevaludega, aga tööl pidi käima, sest elada ju vaja! Nüüdseks küll 90% ja raske puue, aga see pole mingi uhkus ega elu..., masendus ja igapäevane üksindus ning hüljatus, mis hävitab veelgi seda järelejäänud elu ja kuidas oleks veel võimalik kuskile tööle minna???
Andke aru...
muki-muki20. veebruar 2017, 18:14
Mis siis , kui tahetakse tööle suunata ka vaimupuudega kodanikud. Kes vastutab , kui too isik ettearvamatus olukorras käitub teiste suhtes eriti ohtlikult ( ähvardav noaga või midagi hullumat ). Seda olukorda ei saa kuidagi ette näha ( ka kergema vaimupuude olemasolul) .Kohus ei saa neid vastutama panna . Kas mõni tööandja soovib riskida ? Mida arvavad tööandjad ?
jah20. veebruar 2017, 18:33
Olen kahtäiesti kindel, et enamik osalise töövõimega ja toetust saavaid inimesi tahavad töötada, lihtsalt neile ei leidu sobivat töökohta, neid ei võeta tööle, nad ei saatööle. Inimesed ei istu kodus laiskusest! Samuti pole töövõimetud sugusi joodikud nagu sageli püütakse näidata.
Nemad20. veebruar 2017, 18:48
suunati esimestena. Igasugu ladudesse jne. Ei ole veel kuulnud. Ohtlikke skisosid jms muidugi mitte, ainult nn nõrgema mõistusega.
20. veebruar 2017, 19:13
Tööandja vastutabki.
pinsieelik20. veebruar 2017, 15:40
Mis rääkida vigastest, kui meie tööandjad ei võta ka täiesti terveid pensionieelikud tööle?!
Piisab, kui on vanust 50+ ja CV lendab joonelt prügikasti. Tervise kohta ei hakka keegi uurimagi.
Huvitav mis lolli lootusega küll seda töövõimereformi tehes oodati, et tööandjad hakkavad riigi asemel sotsiaalhooldusega tegelema? Juba need imalad jutud töövõimega sandikeste paariks tunniks tööle ja siis koju tagasi transportimisest (kelle kulul?), mitmest "abistajast", kes ühte vähese töövõimega töötajat töö tegemisel abistama peavad (ikka kah TASU eest!) ja muu selline jura.
No peab ikka poolearuline olema, et sellist jama uskuda, veel hullem - ausa näoga rahvale seda pada ajada.
Artikli kohta aga - sellist ametit ei saa terve Eesti peale rohkem olla kui ÜKS.
Kuhu kõik ülejäänud kehva töövõimega inimesed maanduda saaksid?
Endine20. veebruar 2017, 15:03
1986 aastal NSVL- Armees saadeti Afganistani. Lendasin broniga õhku, olin 4 kuud hospitalis ja demopiti. Ca. 10 aastat tagsi algasid selja ja vasaku õla valud. Käisin medkomisjonid läbi, gruppi ei saanud ja tööd ka ei saa. Suitsetaja ja joodik pole.
Ettevõtja20. veebruar 2017, 14:56
Võtaksin osalise tööajaga inimese tööle, kuid pe.ses EV maksusüsteem ei soosi seda. Hakaku parem viletsus-valitsus sellele mõtlema.
...20. veebruar 2017, 15:40
Riik kompenseerib puudega töötaja sotsiaalmaksu miinimumkohustuse osa, nii et midagi ei kaota ju, kui sa sellise inimese tööle võtad.
20. veebruar 2017, 15:58
kompenseeritakse lühiajaliselt, edasi maksad ikkagi ise.
Lee20. veebruar 2017, 20:48
Kompenseeritakse nii kaua kui kestab tööleping või töövõimetus/töövõime.
nii siis20. veebruar 2017, 21:21
Kui Teil on osaline või puuduv töövõime või vähemalt 40% töövõimetus,saab Teie tööandja taotleda sotsiaalmaksu soodustust töötukassast. Ja ainult tähtajatu töölepingu korral.
Ega ikka kõigile see soodustus ei kehti. Kuid igasuguse % korral tuleb tööandjal arvestada töötaja erivajadustega tema tööga koormamisel.
Seega ei maksa eksitada ja pole see asi sugugi nii lill.
kuidas nii?20. veebruar 2017, 16:05
saite ju omale nüüd unistustevalitsuse, nautige!
vanem eit20. veebruar 2017, 17:34
see oli juba eelmise valitsuse vaimusünnitis.
See reform20. veebruar 2017, 19:19
oli Rõiva südameasi, 2013 sügisel hõigati välja ja ei epi-koda ega teised puuetega inimeste nn "eestkõnelejad" taibanud, mis sündima hakkab. Ilmselt oli vana süsteem lõppkokkuvõttes ka lihtsalt odavam. Pealegi kukkus praegusele analoogne reform ühel teisel maal (OK, Britannia) kolinaga läbi, põhjustades muuhulgas otseselt ca 700 inimese surma - kaudsel põhjusel ilmselt rohkemgi. Eesti rahvaarv väiksem, see 15 surmajuhtumit, mis analoogia põhjal möödapääsmatud - no seda ei pane tähelegi!
Jah21. veebruar 2017, 15:45
reformikad olid eriti vaimukad uute asjade väljamõtlemisel.
20. veebruar 2017, 14:48
Inimene tunnistatakse surnuks, kui ajutegevus on lõppenud. Meie riigis on töövõimetus seotud olulisel määral käte-jalgade "töövõimega". Samas pidevalt füüsilise töö osatähtsus igal pool väheneb ja asendub nö. mõttetööga. Seega on vajalik korraldada ümberõpet, mis seda soodustab ning mis välistab käte-.jalgade töö. Millekski on iga inimene vajalik, see tuleb üles leida. Peale sõda oli artell "Invaliid" Tallinnas. Mida kõike seal ei tehtud... mänguasju, rätsepatööd, pimedad punusid korve, metallitööd. Ajad muidugi muutunud aga üksjagu vajadusi on säilinud. Probleem on pigem meie ettevõtjates, kes neid võimalusi ei näe ja muidugi seadusandluses, mis sugugi si soodusta, pigem taksitab ja loob mõttetuid erinõudeid.
20. veebruar 2017, 16:01
Loo oma rahade eest ettevõte ja võta või kõik puuetega töötajad.
20. veebruar 2017, 19:55
Kõnepruugi järgi vastan kah räigelt: jäta (riigi)raha kantimata ja loo! Riigilt ollakse raha küll varmad lunima. Ja lisaks: olengi nii ka teinud ja andnud tööd. Seadusandjad aga enam ei lubanud.... Nüüd juba ise piisavalt vana, et uut teha.
Raivo20. veebruar 2017, 13:40
Ma olen 60%puudega ja sain nadi palga eest osalise ajaga tööd.aga tänu sellele on õhtuti suured valud,jalad paistes ja närvid läbi.viimasel ajal kannan nuga kaasas,kui keegi mulle trammis midagi halvasti ütleka.pussitaks ära et vangla saada.arstid usuvad valu aga mitte meeleseisundit.
to Raivo20. veebruar 2017, 14:15
väga kurb lugeda :( kas otsid ikka edasi? ehk ikka leiad midagi?
20. veebruar 2017, 16:05
Lase uuesti neuroloogi juurde saata, ehk saab paremat valuravi.
ehh20. veebruar 2017, 13:34
väike vahepõige, kuhu suur hulk meie raha läheb: kagu- eestis käies on iga teine (eriti mees) grupi peal. grupp on saadud padujoomisest tingitud tüsistustest. pea kõik mu sugulased on sealkandis sellise elu peal. ja aru ma ei saa, kust saavad rahasid iga päev juua.
see selleks, on kindlasti paljusid, kes kaotanud tervise muudel põhjustel. ise teenin lisa nt käsitööga, mida saab teha kodus.
hetkel töötu20. veebruar 2017, 12:40
tegelikult räägitakse väga vähe tööloldud aastatest saadud psüühilistest haigustest. Mida aasta edasi, seda tugevamalt on hakanud tööandjad töötajaid survestama- koondatute töö jagatakse ülejäänud töötajate vahel ära (seejuures lisatasu maksmata). Mingit valikut ei ole, teed ära, sest tervis ei luba enam uut töökohta otsida. Pinge aina kasvab, öösiti ei maga, muutud närviliseks jne. Mitmed noored juhid ei oska töötajatega otse suhelda, asutusesisene kommunikatsioon käib vaid arvutite kaudu. Täiesti võõras olukord vanemale põlvkonnale, kes ootavad just näost-näkku teemade arutelusid. Kogesin ise seda. Koosolekutel toonitas juhataja pidevalt, et kui on mure, tulge minu juurde ja rääkige. Mitmel korral üritasin tema kabinetis tööprobleemidest juttu teha, kuid vastused olid üleolevad ja süüdistavad. Lõpptulemus oli koondamine. Oleksin kindlalt töövaidluse võitnud, kuid närvid ei kannata enam. Nüüd tunnengi, et ei taha enam tööle minna. Õnneks varsti pensioniaeg käes. Mingigi sissetulek olemas.
seadused tehtud ülikutele20. veebruar 2017, 11:55
"Töölepinguseadusega saab inimese lahti lasta, kui ta on olnud aasta jooksul neli kuud haiguslehel – selle alusel mind ka lahti lasti," - saan aru,et tööandjal on jama, aga tegelikult otsige ebaõigluse ja inimõiguste ignoreerimise tunnuseid sellest väitest
20. veebruar 2017, 16:10
See on seaduslik. Tööandja ei leia asendajaid ja ei saagi lõputult palgal hoida inimesi, kes tööd teha faktiliselt ei saagi.
kus on õiglus?20. veebruar 2017, 11:36
kui taotletakse gruppi ja töötab ikka täiekoormusega kahes kohas!
teadmiseks20. veebruar 2017, 12:45
töövõimetus (nüüdne osalinetöövõimekus) ja puudegrupid on sootuks erinevad asjad. olen ka ise üks neist nn töövõimetutest, jah, töötan minagi täiskohal vaat et miinimumpalga eest. maapiirkonnas ei ole kahjuks töökohtadega väga hõisata ja kaks last tahavad koolitada. Otseloomulikult, kui saaksin töö, mis võimaldaks mul käia osalise ajaga ja saaksin palgast ära elada, siis muidugi ma teeksin seda. Paraku, nii nagu tervel inimesel, nii on ka mulle ja mu lastele oluline ka see vähenegi raha, mida saan.
ants20. veebruar 2017, 11:25
Mitu puudega inimest on ministeeriumidesse tööle võetud?
süsimust iroonia20. veebruar 2017, 15:02
ministeeriumides on justkui 100% vaimse puudega :DD
Liikumine aitab!20. veebruar 2017, 10:47
Kukkusin ka aasta tagasi oma jalaluu rängalt katki ja arvan, et mu jalg ei liiguks ei ette ega taha kui ma poleks iga päev mitu korda teinud harjutusi jala liikuvuse taastamiseks. Tegelikult on see arsti rida soovitada füsioteraapiat, võimlemine aitab rohkem kui arvata osatakse.
põssa20. veebruar 2017, 09:28
Olen ka 80% töövõimetu, seda juba 16 aastat. Õigupoolest esialgu peale ravi ei soovinud ma ei gruppi ega pikemat haiguslehte aga grupp ikka tuli ja seda koos väitega, et tööl käia ei tohtivat. Igatahes töölt vallandati ka päevapealt ja ega varasemat tööd poleks ehk jaksanud teha. Aasta aega elasin erinevatest juhutöödest, kiiresti sain ka selgeks, et üle paari päeva järjest isegi kergelt füüsilist tööd teha ei jaksanud. Sain lõpuks kontoritööga võrdse ameti, ehk veidi närvilisema ja töö õhtuti ning puhkepäeviti. viis või kuus aastat pidasin vastu aga siis olin rohkem haiguslehel kui tööl ja jälle sain sule sappa, õigupoolest küll minu algatusel. Kuna vallandati, siis pöördusin ka töötukassasse, eks iga sent oli oluline, tööpakkumisele ma eriti ei lootnud, pole suhtleja mees ja välimuselt ka müüjaks ei sobi, teadmiste poolest usun, et tehnikapoodides saanuks hakkama. Igatahes lõpetasin HK suhted kui pakuti saeraami töökohta, enne mind pakuti sama ametit kiduravõitu pensionieelikule. Vähe sellest, et mõlemad poleks tervise ja jõu poolest hakkama saanud, vähemalt minul oleks logistiliselt võimatu olnud ka töökohta jõuda. Igatahes "kergitasin kaabut"ja lootsin, et enam sellesse hullumajja asja ei ole. Eksisin ja kui nüüd ametnike pakutud töökohtadest peaks loobuma jään ilma abirahast ning arvatavasti ka ravikindlustusest.
Seda töövõimetusreformi on pika aja jooksul silutud vähegi toimivaks aga probleeme on seal hulgim. Alustaks sellest, et ühesuguse abiraha saavad kerge töövõimetusega inimesed ja need kes napilt jäävad alla täieliku töövõimetuse latti. Ometigi varasema arusaama korral oligi abiraha mõeldud töövõimelanguse kompenseerimiseks, ehk palgalisaks. Sovjetiajal oli loomulik, et II ja III grupi invaliidid tööl käisid. Abiraha võrdne suurus polekski oluline, ehki väikse vahega aga kodus olles vajame kõik samas mahus toetust. Aga kui 10% töövõimetusega (endine määrang) leiab töökoha, kus palk alla Eesti keskmise (üle selle inimesi ma ei tunnegi) saab ta kodus oleva 80% töövõimetusega inimesega ühesugust toetust. Pole nagu enam kuigi aus aga see pole kõige hullem, palgasaajal pole ka ohtu abirahast ilma jääda aga see, kes tõesti ei jaksa mingit tööd teha või ei leia tööandjat kes lepiks poolikute tööpäevadega ja töölise iseärasustega, peab kogu aeg arvestama, et võib sattuda tööluuserite sekka ja oma toetusest ehk varasemast invapensionist mingiks ajaks ilma jääda.
ann20. veebruar 2017, 10:13
10%-lise töövõimetusega inimene ei saa mingit toetust!
põssa20. veebruar 2017, 13:16
Tegelikult 10% töövõimetusest kuulsin alles hiljuti selle osalise töövõime reformiga seotult. Ise arvasin, et see rida algab 40%. Kuna varasemalt tähendas töövõimetuse protsent invapensioni suurust (sama protsent väljateenitud pensionist), siis loogiga ütleb küll, et kui tõestati ja kirja pandi 10% töövõimetust siis selle järgi tulnuks ka invapension/toetus. Seda olen küll kuulnud, et mõnel kergema terviseprobleemiga või ravimite najal täis töövõimega inimesi pole enam arvestatud osalise töövõimega inimeste sekka, s.t. toetust enam ei saa. Enda ravimiseks või abivahendite ostmiseks võib siiski taotleda puudetoetust. Varasemad AEK taotlused olid suht kehva ülesehitusega, nüüd saad oma seisu paremini kirjeldada. Palju on räägitud ostetud töövõimetusest, ehk on ka see võimalik aga rohkem siiski asi selles, et mõnigi haigus on ravimitega kompenseeritav, kas aga inimene ka pidevalt töövõimeline on? Mul on kauge tuttav, 100% töövõimetu, sügava puudega. Mina tema ravimite nimekirja ei tea aga juttu on olnud, et ka valu tuimestavad süstid ja mees teenib pensionilisa raske füüsilise tööga, keskmine eesti mees on tema kõrval könn. Aga võõrad ei tea ega ei näe, millises seisundis ta siis on kui haigus aktiveerub ja loomulikult on ta nende arvates järjekordne petis.
Leida20. veebruar 2017, 09:07
Ärge saage palun minust valesti aru, aga ma ei saa enam midagi aru ja vajan abi, kuidas inimesel, kellel pole töövõimet teeb tööd. Mis töö see selline on, kus inimene, kellel pole töö võimet töötab?
Kellamees20. veebruar 2017, 09:17
Vaata, Laar on ka kui muumia aga eesti panga nõukogu esimees !!!
trummar20. veebruar 2017, 09:48
Laar võib, sest ta on tänaste uusmõisnike heaks nii palju teinud. Tänu temale kadusid ju väiketalud, kosusid uusmõisad ja likvideeriti kokkuostupunktid ,kuhu tavainimene sai oma tarbimisest üle toodetud toodangu realiseerida.
Põhiline20. veebruar 2017, 10:38
Laar lõi 2006 oma nõukogukoha lisatasu eest maksuvabad välispangad!
sina hakka20. veebruar 2017, 16:06
kellameheks, käed ikka liiguvad või on sama halvatud kui aju?
et siis20. veebruar 2017, 20:50
kätepeal ronib kellatorni, kui käed veel liiguvad!
Sa ei ole20. veebruar 2017, 11:29
ise sellises olukorras. Tehakse hambad ristis, on pidev risk, et midagi juhtub, halveneb vms. Mina ei saanud ka ehk varem aru. Või kui on nt võimalik töötada ainult pidevalt ravimeid tarvitades (tugev lisakulu) vms. Täielik töövõime tähendab ka seda, et inimene ei "tapa" ennast tööl, vaid töötab. Aga pealkiri on artiklil hea, sellele just loodetaksegi, et vähenenud töövõimega inimesed on TÄNULIKUD ja teevad mingi miinimumi v vähema eest sama või rohkem, kui terved inimesed samal alal. Kokkukukkumiseni. Odavat orjatööjõudu loodetakse.
to Leida20. veebruar 2017, 12:30
vaata asi on protsentides 80 protsendi kaotuse korral on ikkagi 20prossa töövõimet ja sellele töötukassa rõhubki, et paberitöö oled ju võimeline tegema, aga keegi ei usalda seda tööd töövõimetule kuna arvatakse kohe, et oled ka loll.
haha20. veebruar 2017, 08:49
"riigitoetusega toime ei tule"...Aga ärme sellest teemat tee! Las ikka inimesed on ise kõiges süüdi ja las inimesed tõmblevad ise, et ellu jääda! Meil on inimest vaja vaid siis kui valimised on! Peale valimisi võiksid näiteks invaliidid käija iga aasta tõestamas, et neil on invaliidsus ja see pole iseenesest aasta jooksul ära kaudnud.
Lugu on poolik20. veebruar 2017, 09:04
...sest keskendub töövõimetutele ja halbadele tööandjatele. Aga kas kohustusi pole mitte riigil ja ka EL-l, kes peavad tööks tagama vajalikud tingimused ja rahad?
20. veebruar 2017, 16:17
Meile loob töökohad Soome! Vot sealt küsigegi töökohti puuetega inimestele.
elu täis imesid20. veebruar 2017, 08:28
Keegi on väga rõõmus, et tööle sai muidu nälg majas. Keegi rõõmustab selle üle, et ei pea enam tööl käima, sest lakkamatu rahavool täidab kõik unistused (?).
oi üllatus!20. veebruar 2017, 08:16
See ju vana tõde, kuid riik arvab teisiti, töötukassa aitab kõik tööle! Kui olid arutelud, siis millegi pärast puudega inimeste jutt jäi hüüdja hääleks. Ma kohe ootan, millal need hõisked hakkavad tulema, et mõni puudega inimene on omale osalise ajaga töö leidnud,(mida pole aastatega ise suutnud leida, kuid tänu töö reformile on ta rakenduse leidnud)
Kus20. veebruar 2017, 08:43
on need osalise ajaga töökohad? Ei taha ükski tööandja sellega jamada. Olen ka osaliselt töövõimetu, sobivat tööd pole olemas, vähemalt Lõuna-Eestis. Ei aita see töötukassa midagi, ega nemad saa töökohti tekitada....Mõttetu reform on välja mõeldud.
ole mureta20. veebruar 2017, 09:50
Uus valitsusliit loob piisavalt töökohti ja kehtestab ka ettevõtte tulumaksu, et riigil ikka raha jätkuks ka vallasantide aitamiseks.
ettevõtja20. veebruar 2017, 14:26
vaata, kui kehtestatakse ettevõtte tulumaks, siis panen mina oma ettevõtte kinni, nii lihtne see ongi. sest ei tule välja. ja usu mind, nii teevad väga paljud, tunnen palju ettevõtjaid. ja seega koguneb turg veelgi rohkem just suurte kompaniide kätte, kes pakuvad kõike ja teavad kõigest kõike (või siis ei tea, aga teesklevad). väikeettevõtja suretatakse välja.
Ähh20. veebruar 2017, 15:01
Ära ähvarda siin midagi, et paned uhkelt ukse kinni. Lase käia, keegi su järele nutma ei hakka. Tuleb uus tegija, teeb remondi ära ja jätkab kui miskit tarvilikku peale puulusikate või punutud korvide tootsid.
See reform20. veebruar 2017, 20:12
on välja mõeldud ainult selleks, et saaks Euroopa Liidult raha. Mingi osa sellest läheb Töötukassas mulli puhumisele ja ülejäänud teab vanajumal ise, kelle taskusse. Reaalsusega ei ole siin midagi pistmist ja Töövõimereformiga peab iga töövõimetu ennast ise tööle sebima. Muidugi tuleb sellest Töötukassasse teatada, kes selle saavutuse enda arvele kirjutab. Siis tehakse aasta lõpus kokkuvõte, kui palju tööle "aidati" ja makstakse endale priske preemia tegelikult tegamata töö eest.
lihtmaalane20. veebruar 2017, 07:24
koerailm!
Ärge küsige vigase inimese töö eest sotsiaalmaksu ja igapäevast aruandlust . Paljud neist saaks võimetekohast tööd ja töötukassa eriosakond sulaks!!
kuidas nii, et ärge küsige20. veebruar 2017, 08:29
Meie demokraatlikus ühiskonnas tuleb kõiki võrdselt kohelda, vaid nii tuuakse rikkus iga eestlase elamisse.
20. veebruar 2017, 16:22
Praegu kipuvad puuetega inimesed ikka rohkem maksma, toetused võetakse ju ära teatus piirist.
Probleemi juur20. veebruar 2017, 09:11
vii ennast kurssi20. veebruar 2017, 09:40
Töövõimetuspensionäri eest maksabki eelmise aasta miinimumpalga ulatuses sots. maksu riik, mitte tööandja, seda nii enne kui praeguse seaduse järgi. Aga üldse ilma aruandluseta ettevõtlus nagu eksisteerida ei saaks.
lihtmaalane20. veebruar 2017, 12:23
Vot ei tulnud selle pealegi! Tänan tähelepanu juhtimast. Aruandluse all mõtlesin osalise töövõimega inimese kohta täiendava informatsiooni esitamist. Kui ka seda vaja pole-siis võtan kogu kriitika tagasi. siiski jätan alles kahtluse kuskil mingi kala peidusoleku kohta.. Kui suvel töödeks läheb kontrollin üle. Veelkord vabandan! Ilm on ikka veel koerailm!. Kontrollisin!
20. veebruar 2017, 16:37
riik maksab ajutiselt sotsmaksu.
nojah20. veebruar 2017, 07:13
Riik suure suuga lubas ministri näol,et töövõimereform toob õnne invaliidide õuele. Töötukassa mobiliseeris samuti ajuinvaliide ja palkas nad konsultantideks. read suurenesid kohe 500 kärsa jagu.
mees5620. veebruar 2017, 18:52
Neid lubamisi on kuuldud juba ajast- arust, aga ei usu enam!