Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
20. veebruar 2017, 19:37

NÕUANDED: Kuidas toituda tervislikult, kuid soodsalt

Kui tahad süüa paremat toitu, aga muretsed, mida see võib sinu rahakotiga teha.

Kui kallis on ikkagi tervislik toitumine? Mõnede väitel tegelikult sugugi mitte nii hull. Toitumisekspert Lindsey Kane pani ajakirjale Men’s Health kokku väikese nimekirja nõuannetest, mis aitavad tervislikuma elu poole püüdlejal oma rahakotti säästa.

Proovi taimetoitu

See ei tähenda taimetoitlaseks või veganiks hakkamist, aga ei tee paha ei kehale ega pangakontole (ja loodusele), kui sööksid rohelist rohkem ja jätaksid mõnedel päevadel lihaleti poole üldse vaatamata. Köögiviljad on lihast odavamad ja maitsvaid lihavabasid retsepte leidub tänapäeval tervete kokaraamatute ja netilehekülgede kaupa.

Eelista lahtisi tooteid

Sedasi ostad täpselt nii palju, kui vajad. Samuti näed nii, kui palju sa tegelikult tarbid. Kui soovid vaid peotäit pähkleid, milleks osta terve pakk?

Külmutatud köögiviljad pole häbiasi

Külmutatud köögi-ja puuviljad pole mitte ainult täiesti toitvad, vaid nende toitvad omadused säilivad kauem. Mis veel plussiks: kuna nad on sageli eelnevalt blanšeeritud, ei võta nendega kokkamine nii kaua aega.

Otsi poe omatooteid

Need on alati soodsamad ja maitseomaduste poolest pole enamasti mingit vahet.

Jälgi oma kodupoe tegemisi sotsiaalmeedias

Nii näed, kas tulemas on sooduspakkumised või muud kampaaniad. Kasulik on hakata ka püsikliendiks.

Ostunimekiri on su parim abiline

Impulssostud on kõige tavalisem ületarbimise ja üleostmise viis. Võta paar minutit enne poeskäiku ja pane kirja, mida tegelikult vajad. Poes käies hoiagi ainult nende lettide ligi, kust plaanisid oste teha.