Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
1. märts 2017, 16:40

Lisatud kaks retsepti!

Kuidas lisada särtsu päeva tähtsamaile toidukorrale? (1)

Hommikupuder ei pea olema igav, sest põnevate marjade, taimsete piimade ja tervislike pähklite lisamisega on võimalik see muuta tõeliseks maitsete mürgliks.

Puder on päeva tähtsaimaks kõhutäieks, hommikusöögiks, parim valik, sisaldades rohkelt kasulikke kiudaineid, vitamiine ja mineraale. „Põnevad taimsed piimad ja huvitavad lisandid muudavad hommikupudru sobilikuks ka neile, kel toidutalumatus või –allergia ning pakuvad avastamisrõõmu inimestele, kes pole erilised pudrusõbrad,“ räägib telesaatest „Eesti parim koolikokk“ tuttav Koeru Keskkooli kokk Eveli Lipping ja toob välja kaks enda lemmikretsepti, mille järgi keedetud puder muudab ärkamise reipaks ja päeva säravaks.

Kinoa puder marjadega

Neljale

Vaja läheb: 100 g kinoad, 650 ml vett, 100 g banaani, 250 g maasikaid, mustikaid, vaarikaid. Maitse järgi jahvatatud kaneeli, vaniljesuhkrut. Serveerimiseks mett, agaavisiirupit, kookoshelbeid, seemneid või pähkleid.

Valmistamine: Alustuseks leota kinoad mõned minutid, kurna ja nõruta. Seejärel keeda soolaga maitsestatud vees umbes 15 minutit või kuni seemned muutuvad läbipaistvaks ja idu - spiraal eraldub. Kui kinoa on valmis, tuleb see maitsestada kaneeli ja vaniljesuhkruga. Kõige lõpuks segada sisse tükeldatud banaanid, maasikad, vaarikad ja mustikad.

Maiasmokad võivad tervislikule pudrule lisada lusikatäie mett, agaavi- või datlisiirupit ja peale raputada väikese peotäie kookoshelbeid, seemneid või pähkleid.

 Apelsinimaitseline kaerahelbepuder

Neljale

Vaja läheb: 120 g jämedaid kaerahelbeid (gluteenivabad), 100 ml sojapiima, 1 väiksema apelsini riivitud koor, maitse järgi jahvatatud kaneeli.  

Valmistamine: Kuumuta sojapiim ja lisa kaerahelbed ning hauta puder tasasel tulel valmis. Kui puder on peaaegu valmis, lisa apelsinikoor, sool ja kaneel ning jäta enne serveerimist paariks minutiks hauduma, et maitsed pääseksid paremini esile.

See aromaatne puder sobib söömiseks nii puuviljade, marjade, seemnete kui pähklitega. Kindlasti tasub tervislikuma versiooni saamiseks suhkur sootuks unustada ja asendada see mee või agaavisiirupiga, mis on mahedamaitseline ja madala glükeemilise indeksiga.