Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
3. märts 2017, 12:00

Toidud, mis aitavad ainevahetust ergutada

Ainevahetuse teha on, kas keha kasutab toidust saadava energia tõhusalt ära või ladestab selle hoopis organismi rasvana. Et kõik töötaks laitmatult, soovitab portaal Health Me Up lisada menüüsse toite, mis aitavad ainevahetust ergutada.

Maguskartul ehk bataat on kiudainete, B-vitamiini ja magneesiumirikas vili, kõik need ained parandavad ainevahetust. Maguskartulis sisalduv beetakaroteen tugevdab immuunsüsteemi. Selle söömine tekitab aga pikaks ajaks täiskõhutunde.

Tomatisupp aitab võidelda kõikvõimalike mürkainetega, mis kehasse satuvad. Tomatisuppi süües saad ainevahetuse hoida korras ning immuunsüsteemi tugeva.

Õunad ja pirnid sisaldavad pektiini ehk ainet, mis aitab kehas vett siduda ja piirab rasva kogust. Need parandavad seetõttu ka ainevahetust ning kiirendavad kaalulangetust.

Kaalikas mõjub kehale puhastavalt, sest viib kehast välja liigsed mürkained ja lima. Kaalikas on ka ohtralt C-vitamiini. See vitamiin aitab parandada ainevahetust ja tugevdada immuunsüsteemi.

Kakao parandab lisaks ainevahetusele ka meeleolu, kakaos sisalduvad antioksüdandid aitavad keha vananemisprotsesse aeglustada.