Pilt on illustreerivFoto: PantherMedia / Scanpix
Uudised
3. märts 2017, 12:50

Ravimiamet hoiatab: diabeediravimid võivad põhjustada vajadust jalg amputeerida (2)

Euroopa ravimiamet hoiatab pärast kolme diabeediravimi ohutuse hindamist, et kõigi nende kasutamine võib viia vajaduseni jalg amputeerida.

Ravimid, mis võivad suhkurtõbe põdejate tervist ohustada on kanagliflosiin, empagliflosiin ja dapagliflosiin, teatas Ravimiamet. Kõigi nende ravimite kasutamisel on oht varvaste amputatsioonideni viivate tüsistuste tekkeks. Kanagliflosiini kasutamine võib lõppeda ka jalast ilmajäämisega.

SGLT2 inhibiitoreid (kanagliflosiin, empagliflosiin ja dapagliflosiin) kasutavad diabeedihaiged peavad kontrollima oma jalalabade ja varvaste tervislikku seisundit, rakendama ennetavat ravi, tarbima piisavalt vedelikku ja andma arstile koheselt teada, kui jalalabadel tekivad haavandid, naha värvuse muutus või valu ja tundlikkuse muutus. Arst peaks kaaluma ravi lõpetamist, kui patsiendil tekivad tüsistused, mis võivad viia amputatsioonile (nt jalalaba haavand infektsioon, osteomüeliit või gangreen).

Euroopa Ravimiameti ravimite riskihindamise komitee hindas SGLT2 inhibiitorite ohutust, kuna kahes käimasolevas kliinilises uuringus täheldati kanagliflosiini kasutamisel varvaste amputatsioonide arvu suurenemist. Uuringutes osalevad patsiendid, kellel põhihaigusest (diabeet) tulenevalt on suur risk südame-veresoonkonna tüsistuste tekkeks. Jalaveresoonte kahjustusest tingitud haavandid ja raskemal juhul gangreen, mille tõttu tehakse jäseme (nt varba) amputatsioon, on tüüpilised diabeedi tüsistused. Dapagliflosiini ja empagliflosiiniga läbiviidud uuringutes varvaste amputatsioonide riski suurenemist ei täheldatud, kuid andmeid on piiratult ning riski ei saa välistada. Täiendavaid andmeid loodetakse saada käimasolevatest uuringutest.

Kanagliflosiini, empagliflosiini ja dapagliflosiini ravimiteabesse lisatakse hoiatus varvaste amputatsioonide võimaliku riski kohta. Kanagliflosiinile lisatakse kõrvaltoimena alajäseme amputatsioon .

Kanagliflosiini ei ole Eestis tavapraktikas kasutatud. Ravimit kasutatakse Eestis ühe rahvusvahelise uuringu raames, milles osaleb 39 patsienti. Dapagliflosiini või selle kombinatsiooni metformiiniga kasutab igapäevaselt Eestis ligikaudu 800 inimest, empagliflosiini või selle kombinatsiooni metformiiniga ligikaudu 900 inimest.