1. Lõika tumeroheline ülemine ots maha, kuid ära viska lehti minema – neid saad kasutada puljongi tegemisel. Söömiseks on nad liiga vintsked, kuid supile või puljongile annavad hea maitse.
2. Lõika alumine juureots ära ja lõika porrulauk pikkupidi pooleks.
3. Kas kasutad porrulaugupoolikuid tervelt või lõikad nad tükkideks, loputa poolikud vee all läbi. Lükka varrelehti sõrmedega natuke laiali, et vesi pääseks kõigi kihtide vahelt läbi voolama. Pese lauku õigetpidi, ülemine ots üleval, siis ei voola allpool peituv mustus mööda taime üles.
4. Võid porrulaugu ka kohe tükkideks hakkida ja pista tükid vett täis kaussi. Sealt võta nad näiteks vahukulbi või sõelaga välja ja loputa jooksva vee all läbi.
Külmikus säilivad porrulaugud 1-2 nädalat. Ära neid enne külmkapis hoidmist lõika ega pese. Võid nad ka kilesse pakkida, kuid natuke õhku peaks pakendist läbi pääsema, et porrulauk ära ei kuivaks.
Sügavkülmas saab porrulauku hoida mitu kuud. Selleks peaks neid enne paar minutit keetma, jäävees maha jahutama, korralikult kuivatama ja kvaliteetsesse õhukindlasse pakendisse või kotti panema. Üldiselt on parim siiski värske porrulauk, sügavkülmas võib ta oma maitseomadused kaotada.
Aga kus on artikkel???
Kaas tegu on tegemata töö eest raha kantimisega?