Ümarad prilliklaasid ja erksates toonides värviüleminekud on sel kevadel trendikad.Foto: Contessa
Nipid
9. märts 2017, 17:04

Trendid tulevad ja lähevad, ajatu klassika jääb

Helesinised peegelklaasid, kahe-kolme aasta tagune suurmood, pole enam soositud, kirjutas Linnaleht 16. märtsil 2000.

Kollased jm erksat värvi klaasid samuti mitte. Enamasti on päikeseprillid praegu pruunid, rohelised või hallid.
Norman Optika juhataja selgitas, et päikeseprillide klaasid on tavaliselt kas plastikust või mineraalklaasist. Plastikust prillid on kergemad ja tavaliselt ka odavamad, kuid klaasipinnale võivad kergesti tekkida kriimustused.
Korralikud päikeseprillid on kaetud ultraviolettkiiri neelava kihiga. Kleeps prillidel UV 400 ja 100% UV tähendab ühte ja sama, st mõlemal juhul neelavad prillid ultraviolettkiiri (400 tähendab kiirte lainepikkust nanomeetrites).
Kõige lihtsamad ja odavamad on värvilisest plastikust või värvilisest klaasist prillid, mis küll piiravad valguse sattumist silma, kuid kiiri selekteerivat neelamisvõimet neil pole. Üliodavate päikeseprillide puhul on enamasti tegemist tumedaks värvitud plastklaasiga, sest plastiku UV-kaitsekihiga katmine on üsna kallis.
Norman Optika juhataja kiitis polaroidprille, mis lõikavad horisontaalselt tasapinnalt (veepinnalt või asfaldilt) peegeldunud päiksekiiri. Eriti kasulikud on polaroidprillid veekogu ääres, sest polaroidprillidega vaadates ei helgi vesi nii tugevasti vastu. Polaroidprillid sobivad hästi ka autojuhtidele.

Selle hooaja prillivalikust leiavad endale sobiva nii klassikalise suuna kui ka pilkupüüdvamate trendilahenduste austajad. Hooaja üks trende on ümmargused raamid ning värvilise peegelkattega klaasid, samuti on paljudel mudelitel kaks klaasi omavahel sillaga ühendatud.

Näiteks Gucci prillide põhikollektsioon tuleb sel kevadel trendikalt ümarate metallraamidega ning populaarse piloodimudelina. Retrohõngu lisab prillidele väike metallist GG-monogramm prillisangade keskosas, värvivalik on väljapeetult klassikaline.

Puma sellekevadine kollektsioon ühendab sportliku moestiili ajaloolised mudelid moekate urbanistlike stiilielementidega, mida iseloomustavad põnevad vormid, silmatorkavad värvid ja graafika. Nii võib Puma kollektsiooni prilliklaasidelt leida trendikates toonides värviüleminekuid.