Terviseuudised

"Tervis ei luba rasket füüsilist tööd teha, aga töötukassa ütleb, et olen 100% töövõimeline!" (195)

LISA KOMMENTAAR

kuule noor tööpõlgur12. märts 2017, 11:47
kas sul häbi ei ole siin oma rasvakõhtu demonstreerida?
Näita siis oma nägu ka!
Endine Afganistaani sodur 81-82.a.12. märts 2017, 18:50
Kes on sant on kohe noor tööpolgur.
Mind tahetakse ka 3 miinikilluga seljas töövoimeliseks kuulutada. Uks noor arstitibi tuli isegi mottele, et voiks magnettomogtaafist pildi saada. Magnettomograaf oleks need killud läbi minu luude, närvide ja sisikonna välja kiskunud. See on moningate arstide kompetents,
Kas mina olin suudi, et mind vene sojaväe poolt Afganistaani saadeti kahurilihaks. Nuud koik keeravad selja, meie ei tea midagi. President Ilves käis lihtsal olaoperatsioonil Soomes, Haigekassa kulul. Mina kusisin ka, et Hamburgis tehakse selliseid keerulisi operatsioone, saaks ka sinna Haugekassa kulul, Oleks te selle arsti nägu näinud, Öeldi, ega teie ei ole president.
Sellised lindpriid me oleme, vähe on meid järele jäänud, Eesti vabariigil kergem , peab vähem töövoimetus tasusid välja maksma.
Kōik12. märts 2017, 09:19
Kommentaarid loetud ja asi selge, viga on inimeste harimatuses, lihtne loogika lonkab.
tsaar191811. märts 2017, 16:49
see ongi selle poliitika tulemus,kus tulemus,kus valitsus hoiab kokku inimeste tervise arvelt.
mhmh12. märts 2017, 11:05
Haigus on tagajärg, tervislikult elamine on aga inimese enda teha. Kas valitsus keelab sul suitsu mitte teha, alkoholi mitte juua, kõndida, jalutada värskes õhus?
vaadake tõele silma11. märts 2017, 12:29
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/graafik-kui-palju-on-eesti-omavalitsustes-toovoimetuspen...
Kui mõnes vallas ( suures osas on need vallad kagu-ja lõuna-eestis ) on tööealistest inimestest pea 25-30 % töövõimetuspensionärides vormistatud , siis see pole enam normaalne. Eriti kui tegu on naabervaldadega . Kaardil vaadake : võrrelge Orava ja Mikitamäe valda - teise pea 2x rohkem töövõimetuid?! )
Liiga kerge käega on varem neid töövõimetusi jagatud osades valdades ja tulemus ongi nüüd , et riik vaatab kogu kupatuse uuesti üle.
Ja sellise opitud kõhukesega peaks - esiteks pisut kaalu vähendama ja teiseks kodus kõhulihaseid treenima. Aga kui kumbagi ei tehta , siis muidugi taastumist ei toimu.
ka puudega11. märts 2017, 17:48
aga see on tõesti nii.Suur osa kolkakülarahvast on puuetega,vähemalt paberil,omal ajal oli selle vormistamine lihtne.
Samas pimedana sündinud laps peab iga paari aasta takka läbima komisjoni nagu saaks ta nägijaks.Vargamäe tegelased nagu usuvad jumalaimesse,samas seda Jumalat seal aga ei kardeta ka.
Saa siis neist aru.
Noojaah11. märts 2017, 21:16
Kui nooremad on väljaspool tööl, elanikke üldse vähe, siis on pensionäride % loomulikult suur.
Asjamehed pole ilmselt koolis protsentarvutusega eriti vaeva näinud.
Kui inimene võib paraneda, siis saab tal töövõime olema tulevikus. Hetkel seda ei ole.
Tiiale11. märts 2017, 10:12
Kui sul on arstikomisjoni tervuisetõend selle kohta, et sa ei tohi rasket füüsilist tööd teha, siis otsi omale kergema tööga töökoht või tee ümberõppekoolitus.
Töötukassa koolituskaardiga saab nüüd ju TASUTA ümberõppida!
Nii et, Tiia, ara vingu ja virise, vaid tegutse.
Mitte teised pole su hädades süüdi, vaid sa ISE!
Kõik oleneb inimesest endast!
Siiani oled sa oma hammastega (loe; meeletu ülesöömisega ehk õgimisega ) juba hauakaevamisega väga edukalt edasi jõudnud.
to tiiale11. märts 2017, 11:04
ja sina ära käi kommentaariumites ennast tähtsaks tegemas. pole sa mingi ütleja,kes mida tegema peab.
Vello11. märts 2017, 19:20
Mis probleem Sul siis on?
Kas tõde on valus lugeda või oled ise samuti selline?
11. märts 2017, 21:00
Vello on pime ega kuule
11. märts 2017, 11:19
Aga milleks meile arstid? Töötukassa ju otsustab inimese tervise üle. Ausalt öeldes, tuleks meditsiiniliselt võhik vastustusele võtta ,kui ta eirab arsti ettekirjutisi. Igal juhul on see süsteem juba praegu läbikukkunud.
paksule Tiiale11. märts 2017, 09:57
Kuidas oleks kergema tööga?
Sa oled ju praegu kergema töö tegemiseks täieti võimeline.
Ei viitsi midagi teha?
Nojah…kui nii, siis arusaadav, miks sa töötukassat siin süüdistad!
Ja muide, kui sa selle meeletult punnis kõhuga just rase ei ole,
siis ole nii tubli, tee oma mittetöötamise ajal kerget sporti /jooksmist, ujumist vms/ ja lõpeta igasugune suur õgimine ära,
siis oled sa nii enda kui ka teiste arust kõikideks töödeks kohe 200% töövõimeline.
Su song ja songaoht ongi sul ju sulaselgelt sellisest paksust ja jubedast rasvakõhust.
to paksule tiiale11. märts 2017, 11:03
oled sa lihtsalt loll,või mängid issi arvutiga lolli ? kui niigi tööd pole ja tööleminek võrdub invaliidi jaoks lotovõiduga,siis kus kohast leiad sa spetsiifilise töö invaliidi jaoks ?tee kerget sporti ? jajah.täiesti opakas. kui töö juures vead jalgu järel,siis peale tööd mine ujuma,jooksma ,ei noh,sul tuleb ajukahjustusega ka endale võimetus välja kaubelda,saad kohe,pole vaja isegi pabereid korda ajada,krdi oinas.
Paksule tiiale11. märts 2017, 16:26
kle see ei ole tööhõivereform vaid santide tööle sundimisrevolutsioon. küll me veel kuuleme nendest paksudes, infarkti ja insuldihaigetest kes minema hakkavad... sest meie tervishoiusüsteem on väljaspool arvestust. tervisekindlustuse rahadega lapitakse eelarveauke ja makstakse pensione see milleks seda makstakse sinna see ei jõua
Noojaah11. märts 2017, 21:18
rasvakõht on toimetuse poolt lisatud.
Kas kirja saatja on üle- või alakaaluline, seda me ei tea. Ajakirjanikud tahavad niiviisi luua muljet, et kaebused on põhjendamatud.
Tööturust tulevikus11. märts 2017, 08:09
Meil käsil seesama jama, mis EU ja USA tööjõuturul juba varem toimumas. Tööstuslik tootmine kolib aasia ja aafrika riikidesse, USA-s ammu juba ei toodeta ühtki telerit ega muud kodumasinat, autotööstus vegeteerib riigi abiraha toel(terved linnad kus enne olid autotehased on muutunud kummituslinnadeks). Inumesed kes enne olid keskmise sissetulekuga oskustöölised pole leidnud samaväärset tööd. Nad on pidanud vastu võtma miinimumpalgaga teenindaja töö( koristaja ,mc Donalds jms). Euroopas käivad debatid kodanikupalga üle sest pole leitud lahendust, kuhu panna tööle massiliselt töötuks jäänud töölisklass. Kui meil cv keskus lahti lüüa, siis needsamad miinimumpalgaga teenindussektori kohad (hotellid, Maximad jne) täidavad seal enamuse ruumist. Pakun, et tulevikus läheb nende kohtade pärast jagelemiseks isegi tervete inimeste vahel. Elustandard langeb veelgi, vaesed jäävad vaesemaks ja rikkad rikkamaks.
Nimetu Maali .11. märts 2017, 02:44
Ma tahaks kuulda ja näha kas Hr. Savisaar ka peab seda kadalippu läbima ja tõestama . Ning teine K
üsimus oleks mis abi vahendid tal on ja kui kiiresti sai ja kes makssis või rentis ? Kui Meie hetkel võitleme laste eest kes oleksid ala 9-15 a pärast töövõimelised . Ja kui uus süsteem nullib nad ära -- nii on hetke seis kahjuks .
11. märts 2017, 15:46
Miks Savisaar peaks seda kadalippu läbima?
Savisaar ju alati peksukott,11. märts 2017, 17:52
kas see siis pole sinuni jõudnud või?
mt11. märts 2017, 00:04
Julm haige inimesekohta öelda , aga oleks pidanud ütlema , et muutsid usku moslemiks ... kohe eluaegne ülalpidamine !Keskmise Eesti palga ulatuses .. a la 1000 EURI .
10. märts 2017, 23:23
Haiguslood pidid arvutist haihtuma, nii on lihtne öelda, et oled terve.
ma ei julgegi10. märts 2017, 22:51
tööle minna,sest praegu on mul veel käed-jalad otsas ja jõuan lähima toidupoeni ennast vedada,kui peaksin tööle minema,siis minust alles see õige invaliid saab. näe,tänases ÕL ilusasti kirjas : eelmine aasta juhtus vabariigis 5082 tööõnnetust. 5082 ! see teeb kuus 433 tööõnnetust,ehk 23 tööõnnetust päevas, 23 tööõnnetust päevas . aastal 2016 Eesti Vabariigis. millest me üldse räägime.enne istun oma 167 € pensioniga kodus nelja seina vahel ja käin poest toitu varastamas,sest ostmiseks raha ei jätku,kui lasen ennast kusagil mustatöölisena sandiks sõita. minge tööle -käige p..s.s.e.
no jah,on ikka elu küll11. märts 2017, 17:55
liiklus on ka juba sedavõrd hull,et ma ka kaine peaga nagu roolida ei julgegi.
Kristiina10. märts 2017, 22:13
Hirveparki või sotsmini ette uut meeleavaldust tegema ilma ostetud puudeliitudeta ja Kangrota. Meediast vaid Tallinna tv ja Delfi ja EPL. Jaanson,Kangro,Rüütel jt. vilega minema ajada. Hirvepark on hea koht sest seal kunagi algas tudengivastupanu 1980-date lõpus ja tsernobõli mehed koos käinud.. Toompea ei ole ligipääsetav millegagi. See pilt oli nüüd küll veits karm. Oleks siis näoga pilt ka juures aga ei olnud. Ma arvan,et aidanuks näoga tavalisest pildist ja kirjeldusest. Tasuliseks tegemine ajab kopsu üle maksa küll.. Selle hädaga peaks olema osaline töövõime sest ainult kontoris või klienditeeninduses saab hakkama täiendõppega.
10. märts 2017, 22:46
Kuni neli kuud on nn. haigusleht ja alles siis saab avalduse kirjutada tōōvōime protsendi māāramisele. Tehakse ekspertiis ja māāratakse tōōvōime protsent . Arvata vōib , et siit tuleb tōōvōime protsent ikkagi nii suur, mille alusel pensioni maksta veel ei saa.
Lumpenproletariaat10. märts 2017, 21:37
Üks otsata ja lõputu tööpõlgurite nutulaul. Tore, et riik piirab varastamist ja petmist selle loodripolgu poolt!.
kalve10. märts 2017, 22:17
Nalja teed või? See mingi marginaalne osa, kellel isiklik peretuttav arst, kes võltshaigusi välja kirjutab. Eesti rahavs on nii haige, et EU kriteeriumite järgi peaks 85% töövõimetuspensionil olema. Aga ei ole. Eestis on krooniliune peavalu lihtsalt migreen, mille puhul isegi haiguslehte ei anta aga Taanis, Rootsis ja Soomes tõsine tervishäire millega riskida ega töötada ei tohi.
11. märts 2017, 15:50
Nendes riikides, kui oled nt 50% töövõimetu, siis tohidki vaid poole kohaga töötada, meil võib ka 90% töövõimetu täiskohaga töötada kui tahab
sandiks jäädki,10. märts 2017, 20:35
kui oled 20-30 aastat sisuliselt orjanud oma tööandjat. Töötaja on ju ülemusel nagu soni varnast võtta,iga kell,ka laupäeval ja mõnedel juhtudel ka pühapäeval,pead tööl olema. Töökaitse on nii mannetu,et kaitset ei maksa kusagilt otsida. enne,kui asi kohtuni jõuab,on sul ammu toss väljas ja oled mustas nimekirjas. kõik need tänased invaliidid,keda nüüd riik mõnuga jooksutab,on oma eluajal ennast sandiks töötanud ja saavad 170 € kuus "pensioni". muidugi tahab invaliid tööd teha,aga kui elad maapiirkonnas,on see lootusetu ettevõtmine. raiskad oma sente,aega,närve ja kõike muud,mida sul polegi,et käia töötukassas laskma endast üle sõita. hea öelda,mine tööle. lähen,aga kuhu ? kuhu ?noored,terved,alles kooli lõpetanud on töötud ja mina,50 aastane ,grupi invaliid,pean tööle minema ? aga kuidas ma ennast ravin ? kui ma olen suhkruhaige,pean päevas korralikult toituma,mitte erutuma,lihastoonust säilitama. kuidas ma seda töö juures kõike teha saan ja veel tööd teha ? tööhõivereform on surnud projekt ja kuritahtlik nende kõige õnnetumate vastu,kes niigi meeleheitel on ja nüüd töötukassa konsultandi juures ennast topelt kasutuna tunnevad.
???10. märts 2017, 22:06
Palju noori on Eestis,kes ei õpi ega tööta.Ma ei saa aru,miks neid ei sunnita tööle.Vanemad inimesed töötavad 280-300 tundi kuus.Töökaitses prouad sügavad oma hargivahet ja ei tee selleks midagi,et seadusega on kuus alla kahesaja töötunni.Ma pole aru saanud,kes seda riiki valitsevad ja mis seadused siin kehtivad?
10. märts 2017, 22:48
brutaalne kommentaar, ei sobi meile lugemiseks.
10. märts 2017, 23:17
11. märts 2017, 19:16
no11. märts 2017, 20:31
Vana kutsehaige10. märts 2017, 20:16
See on üks santide suurim lollitamine ja just on käsil grupi ja puude raskusastme ekspertiisitaotluse täitmine...
Nii jaburaid küsimusi pole ma veel näinud, kui nüüd uues raamatus..., ei suuda enam meenutada neid valusid, mis on elu jooksul olnud ja neid veel igapäevaselt, mis pole siiamaani kadunud!
Uue ekpertiisiotsusega telliks ka juba eutanaasiasüsti või mis iganes ära, aga enam ei talu seda sigadust, mis santidega tehakse!
kõik see10. märts 2017, 19:38
viib veel suurema inimeste väljarännuni .kes tahab sellises riigis elada ,kus ainult terveid hinnatakse aga kui haigestud saad jalaga.
10. märts 2017, 20:39
ei hinnata mitte kedagi, isegi oma kambakaaslastele antakse noga selga, oma tasku vaid huvitab, ja muu mitte. Soovitaks kõigil santidel oma puuetega koja poole pöörduda, kui neile liiga tehakse, ja kuulda seda on igati, ning ühispöördumine ÜRO.sse teha, nagu siin kommides soovitatud on, kuid miks ka mitte muid vastuaktsioone.
puuetega koda ? 10. märts 2017, 22:53
mis imeloom see veel on ? Haukanõmm istub juba riigikogus sooja koha peal ja edasine pole tema asi.
Tiit10. märts 2017, 17:00
Valitsus peab ikka oma laristamisega ikka päris pankroti serval olema, kui isegi 100% töövoimetud kuulutatakse täiesti terveteks .
10. märts 2017, 20:41
no annab eesti ... taguda kinni maailma rikkaid riike , panku, ning aasia, aafrika milardid parasiidid kõik.
.10. märts 2017, 16:37
Huvitav on, et kõik "töövõimetud " poevad füüsilise puude taha--no ei saa kohe tööd teha, makske mulle töövõimetusraha.
Millal tuleb avalikkuse ette esimene aus inimene, kes ütleb , et ta on kas laisk või loll, ja ei saa seetõttu tööd teha.
vana mees10. märts 2017, 19:55
..no ootame siis su etteastet.. Ole esimene kes ütleb et olen LOLL sellepärast sellist iba ajangi..
10. märts 2017, 20:42
siin on kõigil mingi puue, võid kindel olla, kes peast... reff vms. viga küljes, ise ei saa aru ainult.
Sa, tõuk,10. märts 2017, 22:59
mine "www.tootukassa.ee " lehele ja analüüsi. missuguseid tööpakkumisi maakondades on. Ja tule siis kirema!
küll jälle aga modereeritakse10. märts 2017, 16:24
Hea Tiia
kui sa selle meeletult punnis kõhuga just rase ei ole,
siis ole nii tark ja tubli, tee kerget sporti /jooksmist, ujumist vms/ ja lõpeta igasugune suur õg.imine ära,
siis oled sa ka nii enda kui ka teiste arust kohe 200% töövõimeline.
See song ja praegunesongaoht ongi sul sellest jubedast paksust kõhust.
tolale 16:24, 10. märts 201711. märts 2017, 16:36
songaga ja jooksma. ainult imjetsill või võhik soovitab sporti teha. sellise haiguse puhul on ainuke ravi dieet või maovähendamine. kui panna tugevas ülekaalus inimene sporti tegema siis on kas infarkt või uus sisemine rebend tagajärjeks
asjad käivad ikka Eestis nii10. märts 2017, 16:19
´hesünaga sealsed töötajad on pädevamad kui arstid. Ehk on varsti käte ja jalgadega ka 100% tööjõulised inimesed. Töötukassa paneb kõigile 100 -ga ära
Mimoos10. märts 2017, 18:41
Kaed ja jalad terved saad muud tood teha. Mina olin hadas liigeste reumaga. Labakaed haiged, puus ei lasknud istuda, polved ei laskund kaia ja seista. Ainult rahulik askeldamine ei tee liiga ja iga paari tunni tagant natuke pikutada ja nagu terve inimene. Aga mis tood sellistel tingimustel teha??? Iga ylepingutus teeb paris toovoimetuks. Paljud arvasid taitsa terve inimene ei viitsi tood tool kaia. Iga lugu on isemoodi.
10. märts 2017, 23:28
Tegelikult sul hoopis verevarustushāired, sooned umbes.
Tiia, mida sa vingud,10. märts 2017, 16:17
ise sa tapad ülesöömisega oma tervist
mitte ükski kõhukile ei pea sellisele suurele rasvakõhu raskusele vastu.
Aga ikka on inimesi nagu see Tiiagi, kes alati leiavad, et kõik teised inimesed on nende hädades süüdi - kas tööamet või riik või naabrid või sugulased.... ja ikka selles vinn-vinn vaimus edasi.
10. märts 2017, 20:47
,mis sa arvad, et näljast kõlisevate kontidega nõrgukesed aneemiaga nii v teisiti, suudavad enamat ! minu sugulasest eesti rammumees kaalub ikka väga kõvasti, nii, sa arene...
kulla Tiia10. märts 2017, 16:05
kui sa selle meeletult punnis kõhuga just rase ei ole,
siis ole nii tark ja tubli, tee kerget sporti /jooksmist, ujumist vms/ ja lõpeta igasugune suur õgimine ära,
siis oled sa ka nii enda kui ka teiste arust kohe 200% töövõimeline.
Su songaoht ongi sulaselgelt selisest paksust ja jubedast kõhust.
11. märts 2017, 08:37
See ei ole mingi song, tavaline keisrilōige
kalve10. märts 2017, 16:01
Olge mureta, hiljem aasta pärast on selline sotsiaalne katastroof, mida pole enne nähtud.
Esiteks on eestis olematu arstiabi ja arstile pääsemine pikk ja keeruline, ning uuringute tegmine veel aegalsem. Eesti ametnikud ja poliitikud arvavad, et inimestega võib teha katseid aga see ei vii kuhugile. Sellist huumorit võib endale luba ehk Norra sarnane rikas riik, mitte aga eesti, mis on euroopa mõistes ikka arengumaa.
10. märts 2017, 20:49
see pole katse, vaid katastroof, mid ajunõtrus siin kapitaalselt valitseb, ja enamasti igal pool.
11. märts 2017, 08:38
Mida vāhem arstidega kokku puutud, seda tervem sa oled !
sant10. märts 2017, 15:51
vähemalt nüüd ,pärast töötukassas käimist ,tean ,mis tunne on marutõbisel koeral
Eesti seadused V sotsiaalne olukord tegelikult10. märts 2017, 14:45
Kui Eesti riik saaks aru, et 90% meie inimeste tervisehädadest algab hammaste halvast olukorrast siis pole töövõimetute protsent nii suur. See hambutu kaader elab päevast päeva põletik suus, sealt tekivad muud tüsistused, kellel südame, kellel liigere ja kroonilised seedeprobleemid. Mis mõte on ravida kui seda õiget asja ravita. Mäda on Eesti valitsus ja Eesti inimeste hambad!
Tundub10. märts 2017, 14:09
Midagi on valesti tõlgendatud. Töötukassasse peaksid pöörduma need puudega inimesed, kes ise otsivad tööd ja tahavad tööd teha ning tunnevad, et on võimelised. Ja tegelikult saab otsutada ainult tulemuste alusel lõpuks tööandja, kas saab usaldada ja kasutada suunatud puudega inimest oma firmas vastavalt töötingimustele. Töötukassal ei ole õigust määrata puuet ja sellega kaasnevalt ei ole õigust nõuda haiguslugusid, mis võib kaasa tuua iskuandmete kuritarvitamist. Töötukassa saab aidata leida tööd ainult arstide poolt eelnevalt määratud puude alusel ning tööotsija tahte ja võimalustega kooskõlas. Tundub, et olukord on muutumas palaganiks ja tõlgendused-arusaamised erinevad.
aru ei saa10. märts 2017, 14:22
Ei ole kah aru saanud, miks ei AIDATA neid, kes abi soovivad, vajavad, vaid püütakse iga hinna eest "aidata" neid, kes seda ei vaja. Kes hindab töövõimet v selle kadu? Arst(lik komisjon) v ametnik? Miks peavad kõik töövõimetuspensioni saajad kohustuslikus korras töötukassas käima, ka need, kes niigi töötavad? Ametnike poolt kuuldus telest vaid ülivõrdes enesekiitust.
niion11. märts 2017, 16:40
sest töölesunnituid ei kuula keegi ainuke asi oleks see kui need inimesed kõik võtaksid kokku ja läheksid toompeale
11. märts 2017, 19:19
Tōōvōime ja puue, natuke erinevad asjad
siss10. märts 2017, 13:52
Kõige suuremat kisa tundub tõstvat need "grupi invaliidid" , kes on Eestis töövõimetuspensionärid aga üle lahe Soomes on võimelised töötama 24/7.
grupi invaliidid10. märts 2017, 14:41
Kuulun ka sinn "grupi invaliidid"
Olen Soomes tööl,aga osaajaga.kui Eestis selline töö ja palk,tuleks kohe homme Eestisse
Töövõime hindamine vajab süvenemist, mitte bürokraatia poolt määramist.10. märts 2017, 13:20
Sellise juhtumi puhul peab tööandja pakkuma kergemat tööd ja kui pole, minnakse laiali töötaja tervisest tulenevatel põhjustel. Siin on aga konks sees - kas tööleping lõpetatakse töötaja pikaajalise haigestumise tõttu vastastikusel kokkuleppel, või kirjutab töötaja avalduse, et haigus on seotud otseselt tööga, mis ei võimalda tal seda jätkata. See viimane toob tööandjale jama kaela ja nõuab vist tööinspektsiooni kaasamist. Tegelikult on ju jama, et sellisele tööle üldse naisi palgatakse, kuid teinuna ka ise mõnda aega puhtalt rasket füüsilist (lõppes samuti opiga, küll selja omaga) tean, et häid ja usaldusväärseid meestöötajaid nii väikese palga eest ei leita. Või oli just palk piisavalt hea, et oma tervist niimoodi tappa? Igatahes on naistele üle 20kg raskused seadusega keelatud, nii et pistke oma võrdõiguslikkus kassi saba alla - no pole me füüsiliselt võrdsed! Mina sain opijärgselt arstitõendi, et üle 5kg pidevalt tõsta on liig, mis liig. Samass leitakse, et kui operatsioon aitab ja teeb kere korda, oledki justkui 100% terve, kuigi probleem võib väga lihtsalt tagasi tulla. Tootes meie tervishoiusüsteemile korduvaid patsiente ja sotsiaalsüsteemile lõpuks täiesti töövõimetuid inimesi ülal pidamiseks. See süsteem, et kõigile osaliselt töövõimelistele makstakse ühe rauaga, ei kõlba kuskile. Varem sõltus töövõimetuspension töövõimekaotuse protsendist ja tööstaažist. Oleks ju võinud selle viimase ära kaotada (inimene pole süüdi, kui haigestub enne pikalt töötamist, kuigi jah, enamuse töövõime just raske töö ja pideva ülepingega kaobki), kuid jääda töövõime(tuse) juurde, makstes pensioni ikka vastavalt selle raskusastmele.
Ise olen kompleksdiagnoosiga töövõimetuspensionär (veel), mis tähendab, et üks terviseprobleem ei luba vaimset ülepinget, teine füüsilist, mõlemad tagasipöördumatud haigused ja ravimitest sõltuvad. Kõigile kisajatele, et muiduleivasööja vmt ütlen, et olge mureta, käin ka tööl ja maksan oma maksud, sest teisiti ellu ei jääkski. Kuid olen üks neist õnnelikest, kes tänu tööhõivereformile sai soovitud koolituse ja tänu sellele sobivale tööle. Osakoormusega muidugi, tunnitasu on miinimumi lähedane. Nüüd ootan hirmuga, mida töötukassa järgmisel kevadel otsustab. Käite ju tööl? Käed-jalad küljes? Järelikult terve!
10. märts 2017, 23:36
Tōōvōimetuspension sōltus ainult staažist selle vōrra, et pidi olema 13 - aastat miinimum stāaži, et ūldse seda pensioni saada. Mis ūle 13 - aasta, see ei mōjutanud pensioni enam absoluutselt.
Tõenäoliselt10. märts 2017, 12:34
Pole rumeenia kerjustel tulevikus enam mingit shanssi, sest ka need " töökohad" täidab kodumaine kaader.
ori10. märts 2017, 11:24
See uus seadus on inimvaenulik. Miks need riigiraha kogujad ja muud priileivasööjad ise ei ürita sellise rahaga toime tulla. Kas siis tõesti olid invaliidid riigile nii kulukad, et on vaja nad välja sureteda. Kas veel küllalt ei ole rahvalt maksude ja muude koormiste kogumisega oma taskuid täidetud. Lihtsalt häbi ja alandav on sellises riigis elada. Üheski teises Euroopa riigis ei tehta sellist ülekohus kõige viletsamatele ja vanadele inimestele. Praegused pensionärid just ongi need, kellest sõltus Eesti riigi taasiseseisvumine. Praegused 20-25 aastased ei ole midagi selleks teinud, et elavad nüüd vabas Eestis. Aga pläägutamas on kanged. Nende vanemad orjasid palehigis, et neile haridus anda ja sööta,katta. Nüüd ütlevad, et mis te penskarid vingute. Ja kõige hullemas olukorras on puudega inimesed, keegi neid ei toeta, riik võtab neilt ka viimase penni oma uue seadusega. Nagu raisakullid, kellel puudub kaastunne ja halastus.
10. märts 2017, 20:53
ära kõiki noori ühe ... kamba järgi hinda, pronksiööl olid koolilapsed kõik valmis minemma nagu omal ajal vabadussõjas vaenlaste vastu.
10. märts 2017, 21:59
Ma ei halvusta kõiki noori, vaid neid, kes praegu meie riiki enda meelest juhivad. Nemad olid ju siis alles lapsed. Neid poputati ja koolitati, aga nüüd sülitavad oma vanematele näkku. Neid ei huvita, kuidas üksik vanainimene toime tuleb. Annavad aprillist mingisuguse sandikopika pensionile juurde ja keksivad nii et vähe pole. Näe, me andsime neile raha juurde. Aga seda ei arvesta, et hinnad on tõusnud kaks korda niipalju, kui juurde anti ja hinnad kerkivad edasi.
Kerge füüsilise10. märts 2017, 11:05
Ja osaajaga töö on juba höivanud pensionäärid, sest pensioniga samuti enam ära ei ela.
Töö10. märts 2017, 10:46
Kui rasket füüsilist teha ei tohi, siis tehkem kerget füüsilist! Milles probleem?
kui mõistust10. märts 2017, 11:40
ei ole, milleks siis kommenteerida ?
10. märts 2017, 12:05
Koonga poe juures ka on invaliidid,kes ainult bokki ja viina vöivad juua ! Tööd teha nad ei tohi mitte kunagi .
10. märts 2017, 20:55
sa vist jätad kõvasti taarat sinna prügikasti, et nad nii palju juua saavad !
Aadu10. märts 2017, 10:26
Miks siin jalgratast leiutada? Ameerikasse veetud orjade töövõime määramisest on piisavalt kirjandust ja filmimaterjali. Alasti komisjoni ette. Hambavalem, silmad jne...
pensionieelik10. märts 2017, 10:26
Tänapäeval terveid inimesi polegi, kõigil on midagi ikka korrast ära. Juba keskonnamuutused, toit kemitiseeritud, liiklusmüra linnades, maaelu hävitamine jne. Nõuka ajal oli tööd ja töökohavahetuse vahele võis jääda 2 nädalat, muidu pidev tööstaaz katkes. Kui saad cv saatmisele stampvastuseid, et osutus valituks keegi teine... siis peaks ametnikud seda arvesse võtma, sest tööotsijal on õigus ametnike otsuse peale VAIE esitada. Nii lihtsalt ei saa alla anda. Kas pensieelikutel, kes eluaeg tööd teinud, ja tööle ei võeta, on ju makse maksnud, kus see tervis nooreneb ja paraneb.
10. märts 2017, 20:57
nii on, ja tead, kõik ostavad valmistoite. kui ma söön neid poe toite, olen ka pidevalt haige.
reku10. märts 2017, 10:24
Asja võiks nimetada pigem nii, et riik on pankroti äärel, ja pole lihtsalt raha maksta. Saavad ka töötukassa töötajad loodetavasti aru, et nad pole ikka targemad, kui arstid, aga käsk on käsk, et kui sul käed ja jalad otsas, kasi tööle, ja kui ikka ei suuda ja ei kasi, siis ära looda mingile toele, sest raha lihtsalt ei ole.
??10. märts 2017, 14:24
töötukassa nõuab ettevõtjailt, et tuleb rohkem invasid palgata. Miks riik ISE eeskuju ei näita? Mitu invat on viimasel aastal töötukassasse tööle võetud? Üks inimene?
Kristiina Allekõrs10. märts 2017, 22:21
Vastus on kaks inimest. Pärnus üks ja teine on saates ülbitsenud Tom Rüütel. Sotsiaalkindlustusametis on Tiia Sihver.
Noojaah11. märts 2017, 21:24
Sellele Tomile oli ametnike luuletus ilusasti pähe tuubitud.
Tema pidi esindama "ausat puudega inimest", kes ametnikke kiidab ja teisi puudega inimesi mugavate virisejatena paljastab.
Ei imestaks, kui sotsiaalministeeriumi tegelased usuksid, et kõik on mõtlemises kinni ja kes õigestu mõtleb, sellele kasvab puuduv jalg tagasi.
Reaalne elu10. märts 2017, 10:14
Otsitakse tööle ikka noori, tugevaid, terveid inimesi, kes miinimumpalga eest on suutelised ära tegema mitme inimese töö. Paljudes kohtades pole neilegi midagi pakkuda. Tööandja ei tegele heategevusega, jõudlusega alla 1,0 inimesed on ju mitte tulu, vaid ilmselge kulu. Veelgi naiivsem oleks arvata, et tekivad töökohad, kuhu oodatakse kroonilisi alkohoolikuid !? Samas müüs riik alkoholi, kuid tagajärgedega vastutamisest hiilib kõrvale. Invaliide ja sõltuvusprobleemidega inimesi ongi sellepärast nii palju, et ülejänud ärksamad ja tervemad on lahkunud eestist,
Töö10. märts 2017, 10:52
Ja RIIK käskis neil osta alkoholi???
Riik10. märts 2017, 11:16
Peaks toimima tervikliku kogukonnana, mitte stiilis " tugevam jääb ellu". Kui riik müüs tervist kahjustavat toodet, siis osa teenitud tulust oleks pidanud minema kättesaadavasse alkoholismiravisse.
sotsajakirjanduse fänn10. märts 2017, 18:30
Kus asuvad Eestis riiklikud alkoholipoed?
10. märts 2017, 21:01
kui reklaam alkoholile oli lubatud ja lausa massiline, juba tittedest alates, siis riik vastutagugi. ning nüüd on rahvas juba narkarid puha, paljud vanaks ei elagi ning segased vms. sandid on pea kõik. seda ei tunnistata, kuid sõjaväe vastuvõtul on üsna paha näha...
10. märts 2017, 21:03
jah, alko müük peaks olema kõrvalistes kohtades muudest kaupadest eraldi. meil aga... mänguasjad, alko, kommid, õlu, kodude ja lasteasutuste lähedal, joodikud, narkarid...
Kadi10. märts 2017, 10:12
Tehke enne asi selgeks kui hakkate siin kommenteerima. Töötukassa juhtumikorraldajad ei hinda teie tervist ega määra TVT. Võetakse vastu töövõime hindamise taotlus, mis täidetakse koos. Eelnevalt peab olema käidud poole aasta jooksul arstide juures. Loevad ikkagi arstide sissekanded teie tervisliku seisundi kohta. Hindamise küsimustik saadetakse komisjoni kus on ka arstid, töötukassa "tibid" teie keeles ei hinda teie tervist. Harige ennast enne kui hakkate nurisema.
Lolluste10. märts 2017, 11:49
peale peabki nurisema, enne ju hindasid ka arstid, milleks seda töötukassat lisaks vaja? Ka terved inimesed on töötud, keda keegi ei taha tööle ja töötuid on kümneid kordi rohkem, kui pakutavaid kohti. Töötukassasse pidi varem minema kindlaks kellaajaks, aga kunagi ei saanud siis löögile, kuna rahvast oli liiga palju, nüüd veel invaliidid ka lisaks, milleks? Ainult selleks, et töötukindlustuse rahad saaks invaliididele anda ja mujal riigi raha kokku hoida.
10. märts 2017, 13:59
Ikkagi ma ei mõista, milleks veel töötukassa, kui olen pool aastat arstide vahet käinud? Kas need arstid siis polegi pädevad mu invaliidsusega tegelema?
Töötukassa vajab arsti sinna10. märts 2017, 09:51
Töötukassa tohib ainult suunata tööle neid inimesi, kes pole haiged. Kui riik soovib, et Töötukassa suunab tööle ka haigeid inimesi siis suunajal peab olema vastav lisents, arsti paberid või läbinud arstide kursused ja õppima tundma haigusi. Võhik ei tohiks suunata inimesi tööle, kui ta ei tea haigustest midagi. Töötukassa peaks palkama sinna arste, kes enne uurivad millist haigust inimene põeb ja kas ta on ikka töövõimeline. Kui haige inimesega juhtub midagi seoses oma haigusega tööl, kes siis vastutab? Kas Töötukassa ja see inimene, kes suunas haige tööle? Tänan
! 10. märts 2017, 11:51
Ja kui inimene keeldub saadetavasse kohta millegipärast minemast, siis võidakse ta kui paadunud tööpõlgur üldse arvelt maha võtta ja ka selle niigi selle niru 193 eurogi maksmine ära lõpetada.
10. märts 2017, 21:06
lollidemaal ei vastuta ametnik, vaid tavakodanik, ja kõige eest, ning elugagi.
vastus12. märts 2017, 16:26
jep, nüüd on olemas kohe selline amet, töövõime hindamise arstid, kes saavad iga hinnatud "töövõimelise" eest riigilt tasu 250 euri korra eest :) . Fakt !
10. märts 2017, 09:39
ekspertideks võetakse neid arste , kes millekski muuks ei kõlba, elavaid ravida ei oska ja nii neile mingi rakendus tuleb leida.
Nii on10. märts 2017, 10:42
Mul arst ütles kohe, et ükski hea ja kogemustega arst sinna bürokraatiaaparaati tööle ei lähe, kuna tahab ikka omal alal töötada ja areneda. Kui sotsiaalamet kaasas oma ala spetsialiste ekspertidena, siis nüüd on see täiskohaga paberitöö, kuhu lähevad ehk otse ülikoolist tulnud arstihakatised, kel ilmselt puudub kutsumus omas valdkonnas karjääri teha, või ei võeta neid parematesse haiglatesse tööle - kuskile ''maakolkasse jaoskonnaarstiks'' ju ka ei taha minna, eksole. Teine variant on pensionil olevad arstid, aga neistki paremad tegutsevad pigem osakoormusega omal alal, kuni tervis lubab ja neid vajatakse. Pahatihti on aga need pensionäridest tohtrid küllaltki tülpinud ja inimesest väga ei hooli, pealegi on nad oma teadmistega ajast maha jäänud...
sotsajakirjanduse fänn10. märts 2017, 20:40
Kus Eestis töötavad jaoskonnaarstid?
Töö10. märts 2017, 10:49
Seda kõlblikkust uurivad TÖÖTERVISHOIU arstid? See ongi nende töö, selleks on neid koolitatud! Sisuliselt sama haridus nagu kõigil arstidel, ainult residentuuri ajal spetsialiseerumine. Tegelikult oleks vaja igasugu viilijate ja loodrite olukorra selgitamiseks sellist komisjoni, mis töötas vahva sõdur Sveiki lugudes...
Noojaah11. märts 2017, 21:27
töötervishoiu arstid ei ole arstid.
Kui neile midagi kurta, siis soovitavad nad pöörduda päris arsti poole. Formaalsed paberimäärijad.
????10. märts 2017, 09:36
Kas töötukassa arvelt sponsoreeritakse ka siia vastu võetud pa gu lasi ka ning saadetkse raha kaardile, kes ise aga on Euroopa avarustel nagu sotsiaalministeeriumi ametnik ütles. Vabadused neil on aga kohustust tööd otsida ja keelt õõppida ei ole...
???10. märts 2017, 09:31
Töötukassas töötavad sellised nõustajad kes ise vajavad nõustamist.Töövõimekust hindavad puusepa haridusega günekoloogid ja vitutohtrid!!
0752-le ja0848-le10. märts 2017, 09:27
Ühed väga õiged kommentaarid.
töötukassa10. märts 2017, 09:15
on koht,millega lapib riik eelarve auke. Sama,nagu Eesti Energia,Tallinna Sadam,Haigekassa.Inimesed on töötukassas viimases,alumise redeli pulga peal. Kuskohast muidu paavel 27 000€ heade tulemuste eest raha saab ? Töötukassa on tõesti mõttetu koht,loodud selleks,et invaliid ennast veel närusemana tunneks. olen mitu korda soovinud töötukassa kaudu läbida B-kat.kursusi,sest ausalt,enamus tööpakkumisi on seotud ka juhilubadega,aga võta näpust ! Ei ja ei. Kõike muid kursusi,nagu keevitaja,või juuksur,või koristaja,neid on.aga neid,mida konkreetselt vaja,neid pole.
Jõudu tööle, tööpõlgurid!10. märts 2017, 09:15
Tõesti ajab nutma, kui oled endale pensioni välja sahkerdanud ja nüüd need "kurjad vaimud" sunnivad sind tööle. Võiks ju isegi sulle kaasa tunda, kuid ainus mis sind siiski, aitab on see, et võta jalad nüüd kõhu alt välja ja lähed tööle. See mis sa siin lehes kirjutad on muidugi üks puhas soga. Juhul muidugi, kui sa ei töötanud kusagil mõnes Venemaa, Hiina või Keenia lihakombinaadis!!!!
! 10. märts 2017, 11:54
Tahaks loota, et ka mõned noored ülbavadnolgid kord ise invaliidideks jäävad ja nad siis ise kah kuhugi transporditöölisteks suunatakse. Või üldse siulantideks tembeldatakse.
???10. märts 2017, 15:32
Ära ülbitse pärdik,ka sul tuleb aeg kui nutad!!
10. märts 2017, 21:11
selliseid khjuks leidub... saksa lendur, kes reisijatega end koos surnuks sõitis näiteks. töö teeb vabaks, elamise vaevast kõiki ?
ajad muutuvad10. märts 2017, 09:07
nüüd loeb tutvus ja see, mida kingituseks viid.
töötukassa on sellisel kujul täiesti mõttetu koht, töökohti sealt küll ei saa ja kedagi ei huvita ka, mis sinust saab
Martin10. märts 2017, 09:02
Ah et töötukassas puha targad tohtrid tööl?
marks10. märts 2017, 09:18
Ja Jaa- Nüüd pannakse perearstikeskused rahapuuduse tõttu kinni ja töötukassa võtab üle. Ja perearstikeskuste rahad kantakse riigikogu liikmete leskedele , hea töö kompenseerimiseks.
...10. märts 2017, 08:43
Anna jah kontoritibile võim kätte.Ühel hommikul ärkab töötukassa tibi vale jalaga voodist,jöuab pahurana tööle ja otsustab, et täna saavad kõik töövõimeliseks.Kuskil peab ju ennast välja elama ja nõrk invaliid sobib selleks ju hästi.
rfrief10. märts 2017, 08:43
see on nii haige süsteem,millele on pandud ülesanne ,kaotada ära töövõimetus pensionärid,riik hoiab oma lolluste jaoks raha kokku meie pealt,samas väites ,et raha pole ,aga raha paavlile preemiaks maksta 9000 euri on küll+ veel kolm inimest,kes said preemia näol kokku 27 tuhat euri.
neile ,kes ,veel ei tea,millega tegelevad daamed tööturuametis nn. spetsialistid,siis võin nati valgustada.sina töötu oled loll ja rumal ,ootad oma järge,samas prouad istuvad arvutis feibookis ,mängivad pokkerit või jutustavad niisam arvutis omavahel.kuidas seda tean ,nägin oma silmaga,kui seljatagant mööda läksin ja jõudu soovisin,kohe löödi lehekülg kinni ja mängiti ,et kiire töö käsil. SUUR TÄNU TÖÖTUKASSA SPETSIALISTIDELE.
oeh10. märts 2017, 09:01
Oled sa kuskil maal käinud? Seal on iga teine arsti tõendiga töövõimetu. Ei ole normaalne, et mingi hulk inimesi lihtsalt ei viitsi midagi teha ja lihtsam on riigilt mingeid toetusi nõuda. Lõpptulemusena tuleb see ju meie kõigi arvelt!
no Ida - virumaal 10. märts 2017, 09:18
on enamus töövõimetuspensionäre narkomaanid,kes saavad vahemikus 80-100 %
pensioni.kas käsed neil ka tööle minna ?
nägin filmi Ida-Virumaast10. märts 2017, 15:15
kus üks narkar rääkis, et unistab, et varsti saab narkootikumide tarvitamise tõttu 100% invaliidsust ja siis hakkab saama invaliidsuspensioni.
Meil10. märts 2017, 08:40
Meil ongi töötegemisst tehtud mingi väga raske asi,nagu mingi katkuga oleks tegemist.Töötamine ja omale toidu sebimine on ju täiesti loomulik elu osa,seda peavad tegema kõik .Kes on päris sant ja haiglas ,siis loomulikult keegi nälga ei jäta.Aga ülejäänud hakaku sebima ,kehv tervis ei tähenda ,et võib teiste inimeste peal ligu lasta ja kogu oma aja lihtsalt looderdada.
10. märts 2017, 21:17
tee sandi ja sandi vahel vahet. vene vangilaagris kõngesid need, kes armetu näljapajuki eest tööga rohkem energiat kulutasid, kui said ise vastu. miks peaks niigi sant veel rohkem tahtma end sandistada, kui ta just peast täiesti ära pole, ja sellised peavad end tarkadeks enamast, nagu sinagi.
Ökinomist10. märts 2017, 08:38
Aga raja peab ju kuidagi kokkuhoidma! Vaat kui palju meil kulutusi on. Ekspresidentide peredest või ru´iigikogujate kuluhüvitustest a ei räägigi see on köönes! Aga sõjalised välismissioonid? Aga puruvaese Kreeka ülalpidamine? (Ja perspektiivis ka meie poolt käendatud laenude kinnimaksmine). Või saabuva ""sõjapõgenikud"nende toetused--hüvitused? Kulukad reformid ja suured ehitused? Eurovangide eurotasemel ülalpidamine? Kust see raha siis teie arvates peab tuulema, kui invaliididele muudkui aga pesione maksame? Olge ikka reaistid!
---10. märts 2017, 08:37
töötukassasse tuleb minna pea kaenlas,siis antakse 80% töövõimetust
mann10. märts 2017, 08:41
Töövõimelisust määravad need kes ise ei tea töö tegemisest essugi.
Anni10. märts 2017, 08:36
Mis viga kontorirotil tooli peal lebotades otsustada kes on terve ja kes mitte.Selline ei tea raskest füüsilisest tööst midagi.
Aga10. märts 2017, 08:42
ega vahet ju pole.Ka haige inimene peab tööd tegema ,töö käib elu juurde.Igaüks peab ise toidu lauale otsima.
10. märts 2017, 21:20
tööga ei tohi tappa. iga vald on oma vaeseid alati ajaloos toitnud, ja , keda vaja, mitte lõputult parasiite, miks sa sest ei kosta miskit, santide vastu julged hüpata ?
10. märts 2017, 09:53
....ja kuidas üleüldse saab "arst" patsienti nägemata otsustada tema tervisliku seisundi üle??
10. märts 2017, 20:35
Piisab, kui oled ūhe korra arsti juures kāinud. See on arvutisse kirja pandud ja mitte ūkski teine arst siin midagi muutma ei vaevu. See diagnoos on ja jāāb sulle surmani.
mikk10. märts 2017, 21:18
Ei ole nii - igal aastal pead ette näitama, et oled ikka ühe jalaga, ühe silmaga. Ehk oled salaja endale uue jala vöi silma kasvatanud.
10. märts 2017, 21:20
lollidemaal pole see probleemiks.
10. märts 2017, 23:41
Ei ole nii, ise ei pea kellegile midagi nāitama, sina ei pea oma ūhe jalaga koperdama mitte kuhugi, kōik on paberite peal juba ammu olemas, et seda jalga sul ei ole.
10. märts 2017, 23:45
Kui liiga aktiivne oled, siis ōeldakse sulle nii, et nāe sama tragi nagu teised kahel jalal ja jāād oma pensionist ilma hoopis. Jala kaotuse puhul see niigi vāike, sest see ei sega sul paljudel ametitel tōōtamast. Kui tahad head pensioni saada, siis aja asjad nii kaugele, et oled tunnistatud ajuinvaliidiks.
A10. märts 2017, 08:32
Kõik see ajab raevu.igapäevaselt riigimehed aina teevad elu kibedamaks lisaks veel kehvale tervisele.vaatad kuidas eluga hakkama saada,rohud ei jõuagi enam kõik välja osta,igapäevased valud,arst ütleb et valud ongi normaalsed,muidu peaks jala amputeerima,süüa ka tahaks.
A10. märts 2017, 08:34
Vangkas saab vähemalt kõhu täis ja tuba on soe.
10. märts 2017, 21:23
keda peaks lubama maha lüüa ?
10. märts 2017, 21:22
muide, ega mind need valuvaigistid ei aidanudki, mis neist siis osta ja võttagi, teevad peast segaseks veel. joo parem ja söö.
linnamees10. märts 2017, 08:32
Rasket füüsilist tööd ei jõua teha enamus inimesi enam, aga kõik teevad endale jõukohast tööd. Kaasaegses maailmas ei ole enam suurt jõudu vaja!
cv-online kuulutus....10. märts 2017, 08:58
vajatakse pulbervärvijat, väljaõppe kohapeal, sobib ka naisterahvale, peab olema valmisolek raskuste hetkeliseks tõstmiseks(50kg)....Kui see pole suurt jõudu vajav, siis mis veel on ?
10. märts 2017, 21:24
no ei saa sandid riigikokku ise tööle minna !
Expert töövõi alal10. märts 2017, 08:31
Enne tegi transpordi- või laadija tööd? Muus pole teinud ega mõiganud? Noh nüüd suuname läheb siis näiteks Maximasse või Selverisse kassapreiliks või kassahäraks!
mida10. märts 2017, 08:39
teha kui lähim maxima on 20 km kaugusel, autot pole, bussid ei käi, aga lihatsehh on paari km kaugusel, aga seal pole kergemat tööd anda. Ei maksa kõike oma , ilmselt linnamehe, järgi mõõta. ka maal elatakse ja keskealisi on seal üsna palju, need kõik ei mahu maximatesse, ega võetagi sinn. Kassapreili peab tegema ka transat. Enamasti ei ole see töö ainult kassa.
to mida10. märts 2017, 09:27
Kus pakutav töökoht on kauge, eks siis ostab endale auto, tellib iga päev takso või muretseb endale uue töökoha läheale uue korteri. Võtab ostmiseks pangalaenu ja asi vask. Või üürib. Valik on sinu, mitte töötukassa hindamisekspertide mure. Oma mure.
ohjah10. märts 2017, 11:10
Nii lolli juttu lugedes hakkab lausa paha.
10. märts 2017, 20:38
Kui Maxima on 20 km kaugusel ja lihatsehh 2 km kaugusel, siis ava lihakauplus ja kellegil pole vaja enam Maximasse sōita.
ab10. märts 2017, 21:23
sa oled nõus algkapitali andma? kui ei ole, saa kaineks!
Irooniliselt10. märts 2017, 09:24
Ei ole mõnel seda irooniasoont. Mitte ei mõika!
10. märts 2017, 21:29
iroonia peab peen ja mõistetav olema, mitte segase panek. näit. eesti on teiste riikide esireas - vaeste ja santide pooles, aga, keegi seda ei teat.
10. märts 2017, 23:50
Kust tuleb see statistika, ainult sellest, et riik hoolitseb santide eest ja seega sandid arvel. Eestis on kōik OK, kui sellest aru ei saa, tule Lāti elama.
seal10. märts 2017, 08:30
töötukassas vist targad arstid kõik
10. märts 2017, 09:55
Sa tahtsid öelda, selgeltnägijatest arstid.;)
10. märts 2017, 20:40
Tōōtukassas ei tōōta ūhtegi arsti ja vaevalt seal keegi arstidest tōōtuna arvel on.
Millal10. märts 2017, 08:28
bürokraat on hoolinud inimesest?
maamees10. märts 2017, 08:19
Jah,need töötukassa tibid on ikka kõige targemad.Kui lähed sinna,siis löövad lahti kuulutustelehe ja ütlevad,no vaadake kui palju töökuulutusi.Kui hakkab lugema ja mõistusega seda tegema,siis saab aru jah,et ei ole midagi minule pakkuda.Otsime,noort,minul vanust juba 57.Otsime magistrit,minul keskeri.Otsitakse kogemusega,seda mul on.No ja kui lähed töövestlusele,siis on öeldud otse näkku.Vabandage ,aga meil juba lähevad teie ealised lihtsalt töölt ära.
Töötukassa tibid ei ole ikka mingid minu tervisliku seisundi hindajad.Ja nad on ise ikka nii eluvõõrad.Nad lihtsalt ei tea,või ei taha teadagi,mis tegelikult tööotsingul toimub.
Teadmiseks11. märts 2017, 15:21
Töötukassa tibid ei hinda sinu tervislikku seisundit, seda teevad erialaarstid, kes teevad Töötukassaga koostööd.
kah5712. märts 2017, 16:42
meie ajal oli keskharidus 11 klassi .Küsib siis mingi tädi mu´lt,mis haridus on,ma ütlen ,et keskharidus.See teeb tähtsa näo pähe ja ütleb,kirjutame siis 11 klassi.Tuletaevasappi! Kas praegustele gümnaasiumilõpetajatele kirjutab siis
`sry12. märts 2017, 16:43
ma pidin seda keskahariduse klasside kommentaari 7 korda ümber tegema ,kuniks avaldamiskõlbulikuks tunnistati, milleks meil siis aus sõnavabadus....
Reeglid10. märts 2017, 08:13
Muna ja kook hakkavad kaklema.
"Paneme enne reeglid paika," ütleb kook.
"Paneme jah," on muna nõus.
"Pähe ei tohi lüüa," pakub kook.
"Munadesse ka mitte," lisab muna.
Ants10. märts 2017, 08:02
Meie tööhõive reformi läbiviijate peale sülitame.
ab10. märts 2017, 08:01
neid töötukassa debiilsusi tuleb järjest juurde iga päev, ainult aja küsimus, millal kellegil kork pealt lendab ja aadrit laskma hakatakse!
kuid10. märts 2017, 08:26
see on ju normaalne, kui ka tagajärjed tekivad.
Pigem oleks kurb, kui vastavaid tagajärgi ei teki ja verevalamine jääb ära.
Igale rumalusele või kurjale peab saama tasutud - lihtsalt looduse seadus.
Kui vastureaktsiooni ei tekki, siis ei olnudki tegu rumalusega vaid normaalse asjade kuluga, sest nii pidigi minema. Vastuolude puhul on reaktsioon tingimuslik ja leppimine vastuolu puudumine.
.........10. märts 2017, 08:00
Töötukassa ülesanne on sandid suretada, oleme kõige targamad professorid inimese tervise küsimustes.
10. märts 2017, 07:52
moderaatorist kusipea tööle raisk
...10. märts 2017, 08:48
Moderaator on niigi raske peetusega.
nuumsiga10. märts 2017, 07:51
need Töötukassa eided tuleb tööle panna ,laisad elukad
nuum10. märts 2017, 07:49
Töötukassa need paksud elukad tuleks saata füüsilisele tööle ,näiteks ehitusobjekte koristama 2,5 euri tund muidu harjunud ainult seal persitama
kai10. märts 2017, 07:46
Tiial on kõht liiga suur ja segab töö tegemist.
kodanik10. märts 2017, 07:41
Haigestusin nii rängalt, et ei olnud enam võimeline töötukassasse minema, midagi lihaste või veresoontega, ei saa trepist käia, üle 10 min. järjest jalgadel olla, istumis asendis mitte üle poole tunni järjest. See peale võeti mind töötukassa arvelt maha, kuna "ei ole võimeline koheselt tööle asuma". Perearst määras uuringud, kuid järjekorrad on mitu kuud kuni pool aastata, kuna nüüd olen ilma ravikindlustusest, ei saa ka uuringutele minna. Kuidas edasi? Kes hindab töövõimet, kui töötukassast maha kanti?
Sama10. märts 2017, 08:49
omal nahal kogetud. Õkskõiksaus ja nahhaalsus on töötukassa märksõna.
10. märts 2017, 21:33
kas uuesti arvele ei saa võtta ?
egas muud, kui tee midagi, et kinni pandaks, tapmise ähvardus vbl sobiks ?
Avo10. märts 2017, 07:01
Sama arvamus,mis eespoolgi mainitud: riigil on rahanappus ja kusagilt tuleb "kokku hoida"!
10. märts 2017, 21:35
ja muidugi om viimased sandid eestlased, siin, kes pole suutnud paged, need, kes kogu maailma lollused kinni taovad, v kõngegu ?
loll on olla loll10. märts 2017, 06:52
Narrid, kes siis päris tööd teeks? Kantseleis pöidlakeerutajad ja tagumikusoojendajad, kel tervist nagu härjal, peavad ju igakuiselt maratonidel osalema ― suusamaraton, jooksumaraton, rattamaraton, trialton, ümbet järve jooks, kestvusjooks, maijooks jne.
Raivo10. märts 2017, 06:40
Selle nö.tööhõive mõte ongi invad välja suretada.ma arvan,et töötajad on insrueeritud ja motiveeritud,et riigi raha kokku hoida invade arvelt.
nii ta on10. märts 2017, 07:48
Tuleb nad iga hinna eest tööle pressida või sugulaste kaela lükata. Kui toetused kinni keerata, siis ta lihtsalt peab ennast kuskile tööle lohistama. Töötavale inimesele pole aga tarvis mingit abi osutada. Kui aga tegemist on sellise juhtumiga, et isegi töötama pole suuteline ja toetused ära võtta, siis tõenäoliselt hakkavad sugulased kaasa tundma ja ise aitama. Igal juhul on riigi kaelast probleem ära veeretatud ja hulk raha kokku hoitud.
Saab kasvõi näiteks igasugu seltsimees Lebedevidele, kes vihaselt sõdisid Eesti Vabariigi taastamise vastu, elu lõpuni mitmetuhandest pensioni maksta.
Ja täna on JÄLLE uudis, kus miljon riigi raha on mingi süsteemi arendamise käigus ära haihtunud, mitte keegi mitte midagi ei tea ja kõik lihtsalt laiutavad käsi.
lastele10. märts 2017, 06:29
Neid ametnike tuleb lollitada. Tuleb tsikrust teha ja ausate silmadega neile silma vaadates teeselda sihukest kes juba ühe jalaga hauas on. Ei saa sissejuurdunud kombe kohaselt reipaks end ajada kui ametniku juurde minnakse. Tuleb hästi hädine ja ebaterve nägu pähe teha ning mõnel juhul ka abikaasa kaasa võtta kes kõrval seisab ja käest kinni hoiab..igaks juhuks. Tuleb kaevelda ja kinnitada kogu aeg kui halb on olla,
10. märts 2017, 07:23
Ametniku ees tolatsemist ei arvesta keegi. Loetakse ainult seda, mida on arstid diagnoosinud. Kui perearst saab aru, et Tiia on haige, siis peab oskama ka vastvasisuliselt seda vormistada, et inimene saaks pensioni, st. tuleks lisa palgale. Tiial ei ole vaja siis enam 400 kg raskust tōugata, vaid tōukab 300 kilost. Lōikab 3 kg lihakamakad pooleks, et neid kergem liigutada oleks.
sotsajakirjanduse fänn10. märts 2017, 06:06
Las ma arvan kolme korraga ära kes on süüdi kui inimene on ülekaaluline ja ei ole elu jooksul ühtegi normaalset ametit õppinud. Ansip, Rõivas või EV tervikuna. Kas sain pihta?
fännile10. märts 2017, 06:40
Et siis inimesed kes tegelevad tööga, et sina saaksid oma leivale suitsuvorsti peale panna pole normaalse ameti pidajad? Aga mis on siis normaalne amet? Kontoris tagumikku laiali istuda?
10. märts 2017, 07:50
Tiia peab eluktset vahetama, sest ega seoses tōōvoimetusega lihatūkid kergemaks ei muutu. Vāhemalt 80 % on tal tōōvōimet veel alles. Tōsta enam ei tohi, aga pea on otsas terve , kāed jalad- liiguvad. Hakab kooliōpetajaks. Saab pool ōpetaja palka ja elu missugune.
anne10. märts 2017, 09:31
Kas sina tahaksid, et selline õpetaja su lapsi õpetama hakkakas? Tsiteerin: "hakkab kooliõpetajaks." Tule taevas appi! Usun, et Tiia oli oma eelmises ametis igati tubli, aga uue ameti õppimine sõltub juba sellest, palju tal tegelikult vaimseid võimeid vanemas eas õppida on. Jaa, nt. õppejõuna või programmeerijana oleks ta oma füüsisega täiesti töövõimeline, aga kas ka vaimsete võimete poolest? Kallid töötukassa hindajad, see on küsimus teile.
MTT10. märts 2017, 12:59
Et sa teaksid, vanasti ei tohtinud 80% töövõimetusega tööl käia.
10. märts 2017, 20:47
Milla vanasti. Eesti riigis on lubatud alati 80 % tōōl kāia ja lausa soovitatigi 20 % - le olemasolevale tōōvōimele rakendust leida. NSVLiidu aegu vōis II grupi invaliid samuti tōōtada.
EV10. märts 2017, 06:52
Need töötukassa ametnikud saadaks küll loomavagunis külmale maale!
ja10. märts 2017, 07:01
mitte ainult nemad, paljud sotsiaaltöötajad sama rada.
10. märts 2017, 07:38
Ametnik ei ole milleski sūūdi, ainult arstid.
Tartu10. märts 2017, 08:01
Sa ilmselt pole ühtegi haiget inimest lähedalt näinud.
sotsajakirjanduse fänn10. märts 2017, 18:55
_Tartu / 08:01, 10. märts 2017 Sa ilmselt pole ühtegi haiget inimest lähedalt näinud._
Olen näinud palju nii tõsiselt haigeid inimesi kui ka 100 000 mehelise-naiselise töövõimetuslaiskvorstide armee liikmeid. Keskmist töövõimetuspensionäri - oma tervise alkoholismi, suitsetamise ja/või liigsöömisega rikkunud puuduliku haridusega meest, kes on erinevatel aegadel endal purjuspäi ka 10 erinevat luud katki kukkunud - ükski ajakirjanik teile muidugi ei näita. Täna vaatasin näiteks saadet "Suud puhtaks" kuhu olid tõenäoliselt kogutud kõik Eesti tõeliselt haiged töövõimetuspensionärid. Minge kaameraga mõnda töövõimetute valda ja näidake rahvale milline kaader nende kulul elab.
10. märts 2017, 21:44
alkoholism on tõsine haigus.
10. märts 2017, 21:42
kala hakkab mädanema peast küll, kui haige ei saa normaalselt toituda, kalamarja, maasilakaid jms. tervislikku, vaid odavaid makarone, siis ... ? - v on pidanud kooli asemel pudeleid korjama, et elus püsida, kustahes elutsema, vanemad on joodikud ? -
kallid kaasmaalased10. märts 2017, 05:49
ärge lootke meie ebaõiglasele riigile, oleksid sa pagulane,siis saaksid isegi tasuta arstiabi.
selline huumor siis käib seal.10. märts 2017, 05:41
Täiesti võimalik et oletegi tipp, topp, kui töötervishoiu arsti jutul käija siis see arvestab vaid tõstejõudu kui raskused asetab keegi alusele millele saab ratastega alla sõita siis nende liikutamine pole nende arust füüsiline liigutus ja seda ei mõõdeta., vaid tõstmist loevad need seal tegevuseks.
MTT10. märts 2017, 13:05
Meil laboris mõõtis tooli kõrgust arvutilauast, Töökemikaalidest ei teadnud vaene hing ööd ega essu, soovitas neist hoiduda.
matu10. märts 2017, 05:29
Inimene ei maksa selle mänguriigi silmis sentigi,valige rohkem võimuerakondi . Vahet seal on,kas pukis närilised või sarvikud ,tillist saate ikka sada prossa :)
10. märts 2017, 05:04
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
10. märts 2017, 10:00
Arstid, kes suhtlevad silmast-silma patsientidega, mitte kaugjuhtimise teel...