Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
10. märts 2017, 18:33

Kuidas olla kindel, et lõhnad hästi... allpool

Muidugi on hea mõelda, et oled tippvormis ja igati kütkestav, kui tegevused naisterahvaga lõpuks linade vahele jõuavad. Aga elu on selline. Vahel on sinu või partneri strateegilises piirkonnas mingi ebameeldiv lõhn, mis erutuse kiirelt ära tapab ja piinlikkust tekitab.

See pole iseenesest midagi imelikku. Genitaalide piirkonnas on palju näärmeid, mis toodavad higi ja rasu. See on ühtlasi ka ala, mis võib väga kergesti üle soojeneda, olles paksult üle- ja alusriiete kihtide all peidus. Sellest võivad hakata vohama bakterid ja sellest omakorda tekivad ebameeldivad lõhnad. Veebileht AskMen.com on pannud kirja mõned lihtsad näpunäited, kuidas piinlikku aroomi vältida ja alumise korruse lõhnu kontrolli all hoida.

Üks asi, mis on tõestatud, on see, et kuigi kõik mehed peavad intiimhügieeni eest hoolitsema, on suurem risk halva aroomi tekkeks nendel, kes pole ümber lõigatud. Eesnaha all võivad bakterid või seennakkus kergemini levida, kui peenist korralikult ja regulaarselt ei pesta. Vahel võid tähele panna, et nahapragude ja voltide vahel intiimalas on ebameeldivat ollust. See on smegma – surnud naharakkude, pärmi ja higi segu, mis koguneb eriti kergesti eesnaha vahele. Inglise keeles kutsutakse seda "riistajuustuks" ja eks see umbes nii ebameeldiv ongi. See tuleks kiiremas korras ära puhastada.

Üks viis oma hügieenitaset kontrollida on kohe pärast pesemist vatitikuga üle peenise pea üks ring teha ja kui tiku ots ebameeldivalt lõhnab, siis on parem seksimine vahele jätta.

"Pärast duši all käimist ja enne alukate jalga tõmbamist veendu, et oled ennast korralikult ära kuivatanud," ütleb uroloog dr David Shusterman. Samuti ei soovita ta kanda liiga laiu boksereid – paremad on sellised, mis on kehale lähemal ja niiskuse endasse imavad. Pesema peab korralikult – intiimpiirkonnas on igasugu nurgataguseid ja kihte. Ümberlõikamata mehed peavad tähelepanu pöörama eesnaha all olevale piirkonnale. Kindlasti ei tohiks puhastamisel kasutada alkoholi või hoidku taevas – valgendit sisaldavaid puhastusaineid.

Lisaks korralikule pesule soovitavad arstid üle vaadata oma toitumiskava. Mehed, kelle toidus on palju suhkrut, võivad ebameeldivaid lõhnu suurema tõenäosusega eritada. Kui ees on pikad ja aktiivsed päevad, kus duši alla jõuab alles hilisõhtul, võib kaasas kanda niisutatud rätikuid, millega ennast korra "värskendada". Eelistada tuleks kindlasti puuvillast pesu, mis nahal mõnusalt hingata laseb ja kui oled trenniskäija, siis peaksid trennipükse pesema pärast iga higistamisrallit.