Foto: PantherMedia / Scanpix
Meeled
10. märts 2017, 19:33

Introvertsete inimeste 10 kasulikku iseloomuomadust (2)

Mõned inimesed arvavad ekslikult, et introverdid on lihtsalt ebasõbralikud, antisotsiaalsed või pelglikud inimesi, kuid see pole tõsi. Introverdid lihtsalt ei tule sotsiaalse pingega samadel viisidel toime kui teised inimesed. See võib neis tekitada stressi ja kurvameelsust – eriti kui neile vääralt sisendada, et nad on "keerulised".

Tegelikult on introverdid nii sõpruskonnas kui töökeskkonnas suure väärtusega indiviidid. Neil on oskusi – sageli neile endalegi teadmata – ja psühholoogilisi omadusi, mis on hindamatud. Lehekülg LifeHack.com pani kirja kümme introvertide erilist omadust.

Introverdid on head kuulajad

Nad kuulavad enne kui räägivad. Nad jälgivad teisi kõrvalt ja teevad mõttes märkmeid, enne kui mingisse suhtlemist nõudvasse olukorda sisse astuvad. Selline ettevalmistus teeb nende sõnad kaalukaks ja neist endist head inimestetundjad.

Introverdid on iseseisvad

Teistele toetumine ei ole introverdi loomuses. Nende meelest on rumalus majanduslikult kellelegi teise loota. See vabadusejanu annab neile jõudu, sest nad teavad, et saavad vajadusel elus kõigega üksi hakkama.

Introverdid on väga keskendunud

Kui nad peavad keskenduma, siis nad keskenduvad täiega. Nad panevad tähele väikesi detaile ja peidetud sõnumeid, sest nad teavad, et sõnad on vaid pool lugu.

Introverdile on lihtne heameelt valmistada

Nad ei vaja õnneks palju. Hea raamatuga kodus mõnulemine või pikk vanniskäik on neile hoopis meeldivam kui lärmakas baaris hängimine ja seal raha raiskamine. See tähendab, et kui introverdiga aega veedad, ei pea sa sugugi tegema suuri kulutusi või mõtlema välja keerulisi plaane, kuhu minna ja mida teha.

Introverdid on tähelepanelikud

Nad märkavad muudatusi väga kiiresti. Sageli on esimene inimene, kes su uut soengut või kostüümi kiidab, just introvert. Nende sõbrad ja töökaaslased peavad neid tänu sellele omadusele sageli hoolivateks ja kenadeks inimesteks – mida nad ka on.

Introverdid on head õppijad

Nad usuvad teadmiste jõusse. Kui neid miski huvitab või nad millestki hoolivad, siis tahavad nad selle kohta kõike teada. Tänu sellele on nad sageli oma ala eksperdid.

Introverdid on usaldusväärsed

Nemad teavad, kui raske on enda kellelegi avamine ja usaldamine, seega oskavad nad väga hästi saladusi hoida. See omadus teeb neist sagedased parima sõbra kandidaadid.

Introverdid on eesmärkidele pühendunud

Nad oskavad enda aega hästi planeerida ja ranget distsipliini hoida. Nad ei jää ootama heakskiitu, vaid hakkavad kohe tegelema sellega, mille endale eesmärgiks on seadnud. Ambitsioonikus ja pedantsus teevad neist sageli edukad inimesed – kui ainult lasta neil oma asja kallal nokitseda.

Introverdid oskavad enda sisse vaadata

Introverdid on tõelised emotsioonide meistrid. Nad mõtisklevad enda sisemaailma üle palju ja analüüsivad oma tundeid. Tänu sellisele sisekaemusele leiavad nad sageli teistest kiiremini üles sisemised põhjused, miks neil mingis asjas hästi ei lähe või mida peaksid enda juures parandama.

Pane introvert rääkima ja ta on kõige huvitavam inimene maailmas

Neil on palju, millest rääkida. Võib-olla mitte ilmast ja tühjast-tähjast, kuid sügav vestlus on nende ampluaa. See ongi sageli põhjus, miks nad teistes inimestes segadust tekitavad. Nende vaikust ja tõsisemate teemade eelistamist peetakse snobismiks, kuid tegelikult on nad kirglikud inimesed. See ei tähenda, et nad teisi rumalateks peavad – antagu vaid võimalus rääkida millestki, mis on nende huviala ja nad võivad tõeliselt üllatada.