Igasugune liikumine on parem lesimisest ja õgimisest. Võimle kodus või mine jalutama. Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
11. märts 2017, 13:33

Kuus nõksu, kuidas nädalavahetusel söömisega piiri pidada (3)

Nädalavahetust tahaks lihtsalt nautida - minna sõpradega välja sööma ja lihtsalt olla. Kuid selle juures on üks oht: just nädalavahetuseti sööme me rohkem, kuid liigume vähem. Ning see toob kaasa olukorra, kus sa esmaspäeva hommikul kaalud veidi rohkem kui reede õhtul.

Mida siis silmas pidada, et esmaspäeval ei kimbutaks puhitus, väsimus ja peavalu ning püksid ikka jalga mahuksid? Portaal Health toob välja kuus kavalat nõksu.

1. Unusta diivanil lebamine. Teadlaste hinnangul pole istumine nii hull kui lebamine. Seega - ära vedele nädalavahetusel vaid diivanil telekat vaadates. Vali endale nädalavahetuseks kolm meelepärast lohutust, näiteks lemmikfilm, magustoit ja klaas veini. Ja jaga need nädalavahetuse peale ära. Samuti tee pause - tõuse diivanilt ja kõnni, jaluta koeraga või korista.

2. Maga! Nädalavahetusel varahommikuni üleval olles võib rikkuda su unerütmi, mis aga omakorda võib tõsta su magusaisu ja soovi süüa midagi eriti rasvast ja kaloririkast. Ära kaldu oma normaalsest unerütmist kõrvale rohkem kui kaks tundi. Ning hommikul söö tasakaalukalt ehk omlett, puder ja marjad on ka nädalavahetusel parim hommikusöök.

3. Unusta roolis õgimine. Kui veedad nädalavahetuse peret siia-sinna vedades, muretsed sa enamasti nende pärast kuid iseend jätad nälga. See võib aga kaasa tuua olukorra, kus burksiputkast mööda sõites sa enam ahvatlusest loobuda ei saa. Sellise olukorra ennetamiseks hoia autos pakki pähkleid või kuivatatud puuvilju.

4. Pea alkoholiga piiri. Kui sinu lõõgastumise juurde kuulub ka alkohol, pead arvestama, et see paneb sind sööma midagi sellist, mida sa tegelikult ei peaks suhu toppima. Pidutsema minnes söö koht enne täis.

5. Tee trenni. Igasugune liikumine on parem lesimisest ja õgimisest. Võimle kodus või mine jalutama. 

6. Pea päevikut. Pane kolme nädala jooksul kirja kõik oma tegemised: mida sööd, jood, kui palju liigud. Hiljem võrdle kirjutatut nädalavahetusel tehtuga.