Uudised

Eesti tööealine rahvastik vaevleb terviseprobleemide käes (41)

LISA KOMMENTAAR

no15. märts 2017, 23:27
selleks, et palgast kuidagigi ära elada peabki end vigaseks töötama...
no katsuge haiguslehele jääda,15. märts 2017, 17:17
nii suurt miinust eelarvesse ei saa enamus lubada. Riik on teinud ju reffide eestvedamisel sellise töö ja puhkeajaseaduse, kus haigeid inimesi justkui ei olegi. siis käiaksegi haigena tööl. Riik ei hooli oma inimestest. Oli see kuskil 15(20) aastat tagasi kui see tööseadus tööinimese vaenulikuks ansipi eestvedamisel tehti.
JUHAN15. märts 2017, 16:41
Nooruses meeldis mulle väga üks USA film,kus tollane kuulus staarJane Fonda mängis peaosa. See oli 1969.a. valminud Sydney Pollacki traagiline film kummalise pealkirjaga, et "Äraaetud hobused lastakse ju maha".
skd15. märts 2017, 16:23
Aastaid on olnud Eesti meditsiin alarahastatud ja sellisel riigipoolsel suhtumisel oma kodanikesse on alati tagajärjed. Aga meie valitsused elavad põhimõttel, peaasi, et lõik Brüsseli ja NATO käsud saaksid täidetud ning peale meid tulgu või veeuputus.
Tööjõureformigeenius15. märts 2017, 15:03
Eluea pikenemine aeglustub? Aktiivselt elatud aastad kogunisti vähenevad? See on et inimesed invaliidisuvad juba märksa varasemas eas? Mida teha?
Lahendus on ülilihtne! Tõstame muudkui pensioni iga! Aga kui inimene sellegi poolest pensionieani vastu ei pea, kui invaliidistub? Siis anname tema töövõime üle otsustamise töötukassa ametnike kätte ja laseme invaliidid töövõimelisteks tunnistada ja tööle suunata. Samas vähendame invapensionie 193 euro peale j.n.e. Paneme nad kõik iga kuu töötukassa vahet käima. Ka maalt (kus puudub ühistransport), ka talvel ja ka liikumispuuetega.
Täpsususeks15. märts 2017, 16:32
Kirjutasin algul sama jutu, kuid teise pealkirjaga ja see lendas kohe modereerimisele. Ja jäigi sinna. Paistab et sõna #kilplane# kuulub kah tabusõnade hulka. seevastu aga "tööjõureformigeeius" osutus igati vastuvõetavaks.
Kilplane 15. märts 2017, 14:59
Eluea pikenemine aeglustub? Aktiivselt elatud aastad kogunisti vähenevad? See on et inimesed invaliidisuvad juba märksa varasemas eas? Mida teha?
Lahendus on ülilihtne! Tõstame muudkui pensoniiga! Aga kui inimene sellegi poolest pensionieani välja ei vea, kui invaliidisub? Siis anname tema töövõime üle otsustamise töötukassa tšinovnikute kätte ja laseme invaliidid töövõimelisteks tunnistada ja tööle suunata. vähendame invapensionie 193 euro peale j.n.e. Paneme nad kõik iga kuu töötukassa vahet käima. Ka maalt, talvel ja liikumispuudega. Olematu ühistranspordi korral. Aga kes kohale ei ilmu või talle pakutavast tööst korduvalt keeldub - no need tunnistame kõvale hoidjateks ja võtame üldse arvelt maha.
julius15. märts 2017, 14:58
Perearstid ei ole eriarstid. Eriarstide järjekorrad on liiga pikad. Inimesed käivad haigena tööl ja lapsed lasteaias. Mõni perekond on terve ainult suvel puhkuse ajal. Stress on kõigil. Ega rohkem ei olegi ju vaja selleks et rahvas haige oleks. Lisame muidugi nutiseadmed, alkoholi, narkotsi ja suhkrurikkad toidud-joogid.
Kilplane 15. märts 2017, 14:56
Eluea pikenemine aeglustub? Aktiivselt elatud aastad kogunisti vähenevad? See on et inimesed invaliidisuva juba märksa varasemas eas? Mida teha?
Lahendus on ülilihtne! Tõstame muudkui pensoniiga! Aga kui inimene sellegi poolest pensionieani välja ei vea, kui invaliidisub? Siis anname tema töövõime üle otsustamise töötukassa tšinovnikute kätte ja laseme invaliidid töövõimelisteks tunnistada ja tööle suunata. vähendame invapensionie 193 euro peale j.n.e. Paneme kõik puudelised iga kuu töötukassa vahet sörkima. Ka maalt, talvel ja liikumispuudega. Olematu ühistranspordi korral. Aga kes kohale ei ilmu või talle pakutavast tööst korduvalt keeldub - no need tunnistame tööpõlguritest ja võtame üldse toetusesaajate arvelt maha.
Põjus ja tagajärg.15. märts 2017, 14:47
Tööandjatest peremehed-tööandjad on ihanud ratsa rikkaks saada ja oma töötajaid näljapalgaga pitsitanud. Ja eluspüsimiseks on töötajad end tööga tapnud. teinud ületunde, töötanud puhkepäevadel ja ilma puhkuseta. Jätnud haiguselehed välja võtmata. Ravi pealt kokku hoidnud. Sanatooriumitest ma ei räägigi - nende hinnad on seatud rikaste soomlase tasku järgi.
ja tulemus ongi nüüd käes? Töögatapetud ning sandistatud põlvkond.
Soovitan16. märts 2017, 12:37
ise endale töökoht teha, s.t. teha kas pereettevõte või hakata üksikettevõtjaks. Endal kogemus. Sissetulek võib küll väheneda, kuna aruandluse ja maksudega tuleb ise tegelda, aga tööaeg ja koht on oma vaba valik. Igal juhul on see tervisele kasulik.
oks17. märts 2017, 00:50
kindlasti kasulik.vili kasvab, peremees magab
Nii lolli jutuga17. märts 2017, 20:55
võib tulla lagedale tõesti ainult mõni soovitaja, sest 400 eurose palgaga ei hakka küll mingisuguseks ettevõtjaks. Isegi laenu ei anta nii väikese palgaga inimesele, kuigi nüüd mõni võib ütelda, et arvuti jõudsid osta aga ettevõtjaks ei saa hakata. Ei saa tõesti, sest isegi siis, kui soovitaja minu vana krapi ära ostaks.
Nii lolli juttu18. märts 2017, 00:42
ei soovitaks igale inimesele.Sellist soovitust võiksid need kuulda võtta kellel raha palju ja oskused ajavad üle ääre. Kui kõik oleks ainult ettevõtjad, kes siis tööd teeks nendes ettevõtetes? Rohkem ei tasu kirjutada, nagunii läheb jälle modereerimisele. Aga soovitajale tänud, hakaku siis kindlasti pere- või üksikettevõtjaks, kui veelei ole.
tööealine 6115. märts 2017, 14:00
minuvanuseid terviseprobleemidega tööealisi on palju ja mul on vist vedanud,et üldse töö on.Vanuse pärast ei tee mulle keegi mingit hinnaalandust,seega siis hommikul peotäis valuvaigisteid suhu,meik näkku ja rõõmsa näoga tööle (antidepressandid muidugi ka) Õhtul töölt tulles olen piisavalt väsinu ,seega võitlen autoroolis pidevalt unega ja vist olen isegi tukastanud.Aga pole migagi ,tuleb veel mitu aastat vastu pidada...
mõnikümmend aastat noorem,17. märts 2017, 21:32
kuid töökoht hullem, kui vangla. Tänases Postimehes nõudis üks kurikakangelane tapmise eest raha ja suuremat "elamispinda". Ainult imesta sellise nõudmise peale. Ja üldse on tänane PM justkui kriminaalidest kirjutav leht. Läksin natuke teemast mööda. Tahtsin lihtsalt ütelda, et praegu ikka on ka tapvaid töökohi, kus 12 tundi vehid nii öösel kui päeval (muidugi vahetustega küll) ja vahel ei saa mitte külma vett ka juua, sest vee olemasolu eest vastutaja lihtsalt ei jälginud seda, kas vett oli või ei.
Targutaja15. märts 2017, 13:17
Seni,kui reklaamid kutsuvad ostma ravimeid ja siis, kui ilmnevad (olete end valesti ravinud) kõrvaltoimed pöörduge arsti juurde on minu arvates üks olulisemaid vigasid mida tehakse. kas ei peaks ravimireklaame keelama võrdsetel alustel alkoholi reklaamide keelamisega. On lausa kuritegelik soovitada noortele emadele anda lapsele selle esimesest elupäevast alates mingeid lisaaineid.
to estonia15. märts 2017, 12:41
kellele maksavad?Tulevikus pead endale ise maksma.Kujutan juba ette 75 aastased kassades, postiljonid bussijuhid eriti Igaljuhul põnev saab olema .
küss15. märts 2017, 12:32
Liiga palju vist pööratakse igale pisemalegi hädale tähelepanu. Enamik haiguseid v traumasid läheb isegi üle, peaasi on endale puhkust anda. Probleem ongi pigem selles, et inimesed kas peavad V tahavad haigetena tööl käia. Nii mõnigi kord aitaks arsti asemel rahulikult nädal aega kodus vedeleda no puhata, mitte midagi teha. Tean, et need, kes töötavad nn vabagraafiku alusel ja saavad ka kodus töötada, käivad suht harva v mitte üldse arsti juures. Küsige ka neilt, kel pole ravikindlustust olnud aastaid jakes arsti juures ei käi, kuidas nad ometi TERVED püsivad.
vass15. märts 2017, 16:21
Aastaid ilma ravikindlustuseta inimene ei ole ka aastaid tööl käinud ning selle pärast püsibki terve. Eks räägi mõnele tööandjale sellist juttu, et enesetunne on kehva, peaks vist nädalakese kodus ravima. Päeva pealt on inimene vallandatud.
Juulius15. märts 2017, 18:56
Naabrinaine, kes töötab Eesti riigifirmas, läks operatsioonile. Opp läbi, aga haigusleht läheb edasi, sest paranemine võtab aega. Raske opp oli ja kodus oli naine peaaegiu 3 kuud. Esmakordselt oma 15 aastase tööaja sees. Tuli tööle ja kolleeg teatas, kuidas neil oli koosolek, kus teavitati, et "meie keskel on mõned töötajad, kes ei ole motiveeritud hoolima oma töökohast ja lähevad haiguslehele." Kena, eks? Kaastöötajad pidid sel ajal ka tema töö ära tegema ja ega see neile ei meeldinud. Nüüd on aega päris palju mööda läinud ja ülemus töölt lahkunud. Naabrinaine töötab seal firmas edasi aga haiguslehele ei plaani minna. Viimati käis täis gripisena tööl ja ei midagi. Aga paljuütlev lugu, eks.?
A 15. märts 2017, 12:02
Kui elatakse haigena kauem , siis tuleb töövõimetuspensione juurde anda ,mitte ära võtta !
Poliitikud valetavad15. märts 2017, 11:59
Eile näidati ju telekast, et inimeste oodatav eluiga on langenud, aga tõstetakse hoopis pensioniiga. Teine asi, meeste eluiga on naiste omast väiksem, kas mehed saavad varem pensionile?
Irw15. märts 2017, 12:20
Mehed joogu vähem siis kasvab ka eluiga.
Pureva15. märts 2017, 14:57
to Pureva15. märts 2017, 23:53
Selline tigedus ongi liialt vähese porgandi viga. Kevadine vitamiinipuudus vist.
Sööge tablette 15. märts 2017, 11:55
ja püsite vormis ! Seni kui saab. Edasi tuleb surm nii või naa !
Saate osta misiganes tablette maailamatasemel kvaliteediga.
Tervis kannatab ju ka15. märts 2017, 11:53
selle tõttu, et elamiseks raha ei jätku. Elamiseks vähe, suremiseks palju.
Tööealine 5115. märts 2017, 15:34
Olem terve elu tööd rabanud ja lapsi kasvatanud, Tulemuseks on ülekoormatuse tõttu tuksi keeratud tervis ja enne uut palgapäeva pangakontol ümmargune null vaatamata sellele, et pole käinud ei reisidel ega teatris-kontserdil-kinos. Kas pole ilus elu ... Surra ka ei tohi, sest ei taha oma viimse teekonna kulutusi jätta lähedaste kanda.
Töötaja15. märts 2017, 11:15
Terviseprobleemid tekivad ka seetõttu, et osad tööandjad ei pea kinni töö- ja puhkeajast. Osad inimesed teevad üleliia ületunde. Üha vähemate töökatega püütakse hakkama saada ja töökoormus on osaliselt liiga suureks aetud, et ei jõuata normtundidega toime tulla. Kui aga päevast päeva rabad 8 tunni asemel 10 või rohkemgi, siis see hakkab nii psüühikale kui füüsilisele tervisele. Hull on ka see, et osad tööandjad ei kompenseeri neid ületunde mitte millegagi. Ja vaene töötaja vallandamise hirmus rababki nii et silme eest must. Teiselt poolt, kus ületundide eest tasutakse, rabavad inimesed seetõttu, et oma majanduslikku seisu veidigi parandada. Aga see ju hakkab pikapeale tervisele.
Laastavalt mõjub tervisele ju ka pidevalt madala palga eest töötamine või töötu olemine. Kuust-kuusse enda ja pere ots-otsaga hakkama saamise pärast muretsemine tekitab kohutava stressi. Aga ega ju kõrgepalgalistel sellest pole õrna aimugi, mis see tähendab ja millised tervisehädad pika aja peale juurde lisanduda.
küss15. märts 2017, 12:37
absoluutselt kindel, et selles just põhjus ongi -- inimesed on tohutult ülekoormatud. Tunnen paljusid, kes töötavad kodus v siis kui "vaim peale tuleb" -- nad sisuliselt ei käigi arsti juures. Ja ülekoormatud on inimesed seepärast, et suur osa tööealistest elab sisuliselt orjanduslikus korras. Ometi on meil 2 sotsiaalministrit juba mitu aastat. Töötajate ülekoormamisega ei tegele kumbki -- kedagi ei huvita, sest poliitikat dikteerivad needsamad orjapidajad.
Sant15. märts 2017, 11:10
Mis moodi te siin üldse kommida saate??? Mingi salakood on vajalik või??? Sõnavabadus :) :) :)
Indrek215. märts 2017, 11:49
Kirjuta, et "pagulased" ja multikulti on toredad ning euruliit koos rahvaste sõprusega kestavad igavesti ja kommentaarid lähevad läbi nagu lupsti!
vastupidi15. märts 2017, 17:44
sinusuguste sõimukomme 99%, kui vastu kirjutad, siis suunatakse tsenseerimisele.
Ega siin ei saagi igaüks kommida.18. märts 2017, 00:56
Eks ju kogu aeg tarvis modereerimisele saata ja mõnele ametnikule vist tundub, et talle on kanna peale astutud.Ei kirjuta küll ebatsensuurselt ega solva oma meelest kedagi, kuid mõnele tundub nii ning sellepärast ei lasegi kommentaare läbi.
Tiit15. märts 2017, 11:01
Selle asemel ,et tervishoiususteem korralikult toimima panna Ossinovski tegeleb alkoholireklaami keekustamisega.
Sinna kuuluv 15. märts 2017, 10:44
.. Ja arstiabi kättesaadavus aina kehveneb...
milli15. märts 2017, 10:47
...ja pensioniiga aina tõuseb ja tahetakse veel tõsta.
welcome15. märts 2017, 10:50
ära muretse, varsti saabuvad pensionimaksjad
marks15. märts 2017, 20:43
Kuna enamus arstiabi on varsti tasuline , siis tagumine aeg makse tõsta , palka vähendada ja tervis paraneb kui võluväel - ah jaa pensioniiga 85 eluaastani - invaliid või mitte , pole oluline.