Lapsed

NUTISÕLTUVUS SÜVENEB! Mis nipiga koolilaps ekraani lummusest lahti rebida? (13)

LISA KOMMENTAAR

Priit17. märts 2017, 08:28
Minu kommentaaris polnud midagi halba ega reeglitevastast ! Äkki lõpetaks selle omavoli siin ja käituks nagu Administraatorid käituma peaksid !?
Võta oma seade kaasa!16. märts 2017, 18:15
Just sellise lause ütles lapsevanemale mingilt HITSA kursuselt tulnud klassiõpetaja aasta-paar tagasi. Enamgi veel, kooli lastevanemate üldkoosolekul käskis õppealajuhataja lastevanematel nutikad välja võtta ja kasutada hoolekogu liikmete valimisel. Olin ise sellel koosolekul. Nii hariti lapsevanemaid. Selles koolis soodustatakse nutisõltuvust nii palju kui võimalik - ülimalt digitaalne maakool. Vaikne kool, lapsed ei räägi!
probleem16. märts 2017, 14:18
Mida rääkida lastest, kui nutisõltuvus on väga suur ka täiskasvanutell. Klienditeenindajatel on kohe fb lahti nagu klient leti tagant lahkub. Selle asemel, et vaadata mida müügisaalis korda seada või külmikutesse jooke juurde tuua, vahitakse mis sõbrad kirjutavad. Lihtsalt igapäevane lõputu teema...
kuulge tarkpead16. märts 2017, 12:04
olen olnud kaassõitja autos, kus täiskasvanud autojuht näppis terve tee nutitelefoni, küll kaldus vastassunavööndisse, küll tee äärde, aga ei saanud vaatamata korduvatale palvetele seda käest ära - ikka oli vaja sõnumeid toksida, uudiseid lugeda, suhelda jne. kas siit need rohked liiklusõnnetused tulevadki? polegi roolijoodikute probleem?
Miks sa16. märts 2017, 14:12
ei käskinud autot kinni pidada ja väljunud? Järgmine kord võib hilja olla ja on kaks laipa.
mutikas16. märts 2017, 10:20
nutiseadmetest õpib küll üht-teist juhul kui lihtsalt vaimuvaeseid tagaajamismänge ei mängita
kuid nutiseadmed pidurdavad lapse arengut, fantaasia väljakujunemist ja töökust
lapsevanem16. märts 2017, 15:53
Suitsuvaba klass on jätkuvalt käimasolev projekt.
Nutivaba klass on lähitulevik!
Tegelikult...16. märts 2017, 23:35
Nutikad koolid osakavad seda laste nutilembust targasti ära kasutada. Koolides on isegi olemas projektid nagu Digipööre ja Nutitsirkus, millest lapsed ja ka õpetaja ainult võidavad. Praegu on ikkagi 21. sajand ja viriseda ei tasu enam sellel teemal küll. Pigem tuleb õppida kiiresti seda ära kasutama. Olen osa võtnud sellisest tunnist ja mulle väga meeldis, kuidas õpetaja pani kõoik lapsed aktiivselt klassis osalema.
Nutisõltuvus16. märts 2017, 09:49
Ostke lapsele nuppudega telefon ja nutitelo käest ära. See on see mood kui minnakse kaasa uue tehnikaga. Siis on häda et laps tarbib iga minut nutitelo. Kuidas vanasti saadi hakkama ilma nutita ja nyyd järsku ei saagi v? Maailm ilma selliste vidinateta on palju parem paik
Klemm16. märts 2017, 08:53
Lapsed õpivad nutisedmetest rohkem, kui mingist haigest koolist kus mingit mõttetut jama pähe topitakse sulle. Kuigi aru ma ei saa jah, miks nad piinavad seda telefoni, pärast aku läbi ja siis ostku jälle uus. Kui kodust eemal olen, siis hädakorral kasutan netti telefonis, aga muidu nagu mitte. Lihtsalt ebamugav on juba telefoniga netis käimine.
valdur16. märts 2017, 08:29
Sander16. märts 2017, 04:33
"Mis nipiga koolilaps ekraani lummusest lahti rebida?"-nipp imelihtne, nutika ostab oma esimesest palgast, seniks kõlbab mis iganes nuppudega seep. Telefon on ju helistamiseks/rääkimiseks!!!
Mart16. märts 2017, 19:35
Sul kooliealisi lapsi ei ole ilmselt.. Mul ka ei ole, aga mul on nii palju mõistust, et isegi ilma kooliealiste lasteta aru saada, et tänapäeval on see lapsele koolis "häving", kui tal pole "nutiekraani".
Ühiskond on selles mõttes ülikarmis olelusvõitluses, et sa kas lähed massiga kaasa (mida enamik teevad) või sa tõesti julged teistest erineda (mida enamik ei tee). Aga see viimane on esimeste poolt taunitav, sest see solvab neid. Et keegi suudab ja julgeb hallist massist erineda. Ja see annabki põhjuse sind taga kiusata ning tagakiusamise vältimiseks tuleb halli massiga kaasa minna.