Foto: PantherMedia / Scanpix
Meeled
17. märts 2017, 17:20

Viis asja, mis panevad su öösel veidraid unenägusid nägema

Veidrate unenägude nägemine ei lase öösel kuidagi välja puhata. Portaal PureWow toob välja mõned asjad, miks sa kummalisi unenägusid näed. Tasub katsetada - ehk aitab neist hoidumine hoopis tõhusamalt välja puhata.

* Sa sööd õhtul juustu. British Cheese Board andmeil võib igasugune juustusöömine põhjustada imelikke unenägusid. Kuid on ka täheldatud, et cheddari juustu söömine toob su unne kuulsused, sinihallitusjuustu söömine võib aga igasuguseid kentsakaid asju kaasa tuua.

* Sa võtad melatoniini. Marylandi ülikooli teadlaste hinnangul kaasneb selle populaarse unerohu tarvitamisega REM une tsüklite arv ning see võib kaasa tuua imelikke unenägusid.

* Sa näksid enne voodisse minekut. See aga tähendab, et su kehatemperatuur tõuseb ja ainevahetus aktiveerub, mis omakorda tähendab, et ka aju on aktiivselt töös. Montreali ülikooli teadlaste kinnitusel võib see kaasa tuua õudusunenäod.

* Sa tukud teleka ees. See, mida sa magama minnes kuuled, tuleb suga unne kaasa. Tulemuseks on tõeliselt jabur kogemus.

* Sul on stress. Kui sa oled argielu üle mõtlemisega pidevalt ametis, töötab suure tõenäosusega su aju magamise ajal edasi. See toob kaasa rohkem kentsakaid unenägusid. Õpi enne und lõõgastuma!