Terviseuudised

Toitumisnõustaja: Suhkrumaks ei ole lahendus (9)

LISA KOMMENTAAR

jj23. märts 2017, 06:30
suhkrumaks? Kui terve see söömine, kõik toidud on suhkrustatud, on ikka probleem küll. Ei söö saia, sest pole vaja neid süsivesikuid. Söön leiba ja see on ülimalt maitsev, sest sisaldab sukrut nii palju, et on nagu maius. Osta marineeritud räime, osta valmistoite, osta mida tahes, saad sellise suhkrulaksu et vähe pole. Ostaksin mett, see võiks olla tervislikum kui suhkur, ja mõni mesi on väga odav, kilo saad kätte 4 euroga, purgil puudub teave, miks ta nii odav on - ilmselt suhkrule veidi mett lisatud?
Ju siis peaks ikka suhkrule käibemaks peale panema, et meie lapsed ei sööks ennast suhkruhaigeks.
Seni aga maiustame ennast haigeks. Suhkur ju odav ja teeb kõik maiuseks.
Lisaks suhkrule22. märts 2017, 16:25
Võiks maksustada kogu töödeldud toidu kus mendeleejevi tabel ja vähe organismile vajalikke toitaineid. Või paigutada need tooted poes sinna, kuhu nad kuuluvad - olmekeemia juurde.
Hea22. märts 2017, 15:47
Suhkrumaks üksi pole muidugi lahendus. Vaja on ka automaksu, hingamismaksu, veemaksu, peavoolumeedia mittejälgimise maksu. See viimane on kõige tähtsam, sest inimesed, kes pole 24/7 ajupestavad, on süsteemile kõige kahjulikumad.
Mis loogika on hingamis- ja veemaksul?15. september 2017, 13:34
Maksud peavad olema seotud ühiskonnale (riigile) põhjustet kulukusega.
Seetõttu oleme täpsed: mitte "automaks" vaid "fossiilkütuse kasutamise maks"; mitte "hingamismaks" vaid "CO2, metaani jt kliimasoojenemist põhj. gaaside tekitamise maks"; mitte "veemaks" vaid "vee solkimise maks", juhul, kui vesi väljastatakse reostaval moel.
Mis tahes meedia jälgimine ja sellest järelduste tegemine on aga seotud ARUKUSE ja HARITUSEGA ja on omaette suur teema!
Rasv...21. märts 2017, 13:42
....ja õlid,valge sai,pasta ja liha ka pidavat paksuks tegema.Ikka kohe kõik korraga maksu alla,mis siin ühe kaupa tilgutada.Ise eelistaks küll ennem ülesöömisesse surra kui nälga.
Jep23. märts 2017, 05:46
Kõik sobib sellele valitsusele, peaasi, et maksusendid kukuvad. Igast toiduainest saab maksuraha välja pigistada, pole probleemi, Oss aitab.
Soovitan end veidi harida toitainete mõju suhtes.15. september 2017, 13:44
Hakatuseks, päästiklonguna soovitan suhkruteema ülesvõtja enda loengut siin:
https://www.youtube.com/watch?v=dBnniua6-oM. Mehe nimi on Robert Lustig.
Kui asja ikka väga põhjalikult uurida, võib öelda, et just SUHKUR (fruktoos ja rafinaadid) ongi tegelikult üks tähtsamaid energiapunkte ja nn kurja juur. Inimeste kaitsmiseks peabki olema kahjulike ja mürgiste ainete sööki lisamine kas KEELATUD või MAKSUSTATUD. Mida siin ironiseerida on?
Mõhk ja Tölpa21. märts 2017, 13:13
Suhkrumaks lahendab kõik meie probleemid.
Mitte kõik, küll aga15. september 2017, 13:45
tõenäoliselt paljud väär- või ületarbimisega seotud.