Foto: PantherMedia / Scanpix
Treenimine
23. märts 2017, 15:25

Kuus head põhjust, miks peaksid ilusate ilmadega õues trenni tegema

Kaunid kevadpäevad annavad suurepärase võimaluse õues sportimiseks. Huffington Post toob ära kuus põhjust, miks eelistada väljas liikumist umbsetele spordisaalidele.

* Õues sportimine tõstab tuju. 2012. aastal läbiviidud uuring tõestas, et õues sportivad inimesed olid 50 protsendi võrra õnnelikumad saalides tegutsevatest tervisesportlastest.

* Tähelepanu ja keskendumisvõime suurenevad . Illinoisi ülikoolis läbiviidud uuring näitas, et hüperaktiivsete laste keskendumisvõime suurenes pärast 20 minutit kestvat jalutuskäiku pargis.

* Treeningaktiivsus püsib stabiilsena. Kuigi igasugune liikumine on teretulnud, võiksime siiski veel natukene rohkem liikuda. USA ekspertide soovitusel tuleks igal nädalal teha vähemalt 2,5 tundi keskmise intensiivsusega kardiotreeningut ning kaks või kolm korda jõusaali treeningut. Paraku on treeninguid aga väga raske ühildada oma töö – ja koduseeluga, mistõttu paljud loobuvad. Siiski on uuringud näidanud, et väljas sportijad kordavad suurema tõenäosusega oma aktiviteeti, kui spordisaalides käijad.

* Aitab kaalu hoida. Värske õhk, päikesepaiste, avarus – need on vaid mõned tegurid, mis inspireerivad meid veelgi rohkem liikuma. 2008. aastal läbiviidud uuring näitas, et suurema osa ajast väljas aega veetvate laste hulgas oli ülekaaluliste laste osakaal 27-41 protsenti väiksem kui laste hulgast, kes veetsid  oma aega ruumides.

* Tagab energiatulva. 2009. aastal Rochesteri ülikoolis läbiviidud uuring näitas, et vaid paarikümne minuti pikkune õues viibimine annab suurema energiatulva kui tass kohvi.

* Suureneb D-vitamiini tase. Kaalulangetamisel võib meid tabada oht, et me ei pruugi saada enam piisavalt D-vitamiini, kuid õues sportimine annab suurepärase võimaluse just D-vitamiini saamiseks, sest päikese ultraviolettkiired aktiveerivad nahas eksisteeriva kolesterooli vormi, muutes selle D-vitamiiniks.