Kõht ei jaksa töödelda tärkliserohket teravilja ja apelsinimahla koos ning kui sellele lisada piim, muutub olukord hoopis raskeks.Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
29. märts 2017, 12:15

Ettevaatust! Neid toite omavahel kombineerides riskid tervisehäiretega   (23)

Köögi- ja puuviljade igapäevane tarbimine on tervisele väga oluline. Siiski tasub meeles pidada, et on olemas mõned toiduained, mida omavahel segada või samaaegselt süüa ei tohiks.

See ei too kaasa mitte pelgalt tervisehäireid, vaid võib lõppeda ka surmaga, kirjutab Natural Healing Magazine ja toob välja loetelu toitudest, mida ei tohi omavahel kombineerida või koos süüa.

·            Banaanipuding. Banaani ja pudingu kombinatsioon aeglustab seedimist ja stimuleerib toksiinide eraldumist. Imikutel võib see lõppeda lausa surmaga.

·            Porgand ja apelsin. Nende viljade mahl on populaarne kombinatsioon, kuid see võib põhjustada kõrvetisi ja liigset sapi eritumist. Mõningatel juhtudel võib see põhjustada isegi neerukahjustust.

·            Piim ja ananassiga. Ananassis on ohtralt ainet nimega bromelain, ning selle tõttu ei tohi seda segada piimaga. Kui seda teed, võib sind tabada peavalu, kõhuvalu, iiveldus, infektsioonid ja kõhulahtisus.

·            Sidruni ja papaia omavaheline kombineerimine võib põhjustada aneemiat, samuti probleeme hemoglobiinitasemega.

·            Piim ja apelsin. Kui sa armastad juua apelsinimahla võileiva kõrvale, lõpeta see. Kõht ei jaksa töödelda tärkliserohket teravilja ja apelsinimahla koos ning kui sellele lisada piim, muutub olukord hoopis raskeks.

·            Puuviljad ja köögiviljad. Puuviljad sisaldavad palju suhkrut ja on seega rasked seedida. Makku sattudes hakkavad nad käärima ning see vabastab kehas toksiine, põhjustab peavalu, kõhulahtisust ja kõhuvalu. Köögiviljadest kasulikke aineid ei jõua organismi nii sugugi.