Foto: PantherMedia / Scanpix
Treenimine
29. märts 2017, 21:23

Hea abivahend harjutuste tegemisel: massaažirull

Massaaži-treeningrull (ingl. k. foam roll – toim.) ei näe võib-olla välja kui tõeliselt võimas treeningvahend, kuid tegelikult aitab ta kaasa su painduvusele ja alandab harjutuste tegemise ajal pingetunnet lihastes ja liigestes. Ajakiri GQ pani kokku paar harjutust, mis massaažirulliga kasulikud on.

Ülaselg

Viska ennast matile selili, jalad kergelt kõverdatud. Aseta rull oma ülaselja alla, pane käed pea alla sõrmseongusse toeks, küünarnukid avatult. Keera oma selja keskosa, mis rulli vastas ei ole, pisut vasakule. Nüüd hakka ennast jalgade abiga edasi-tagasi liigutama. Kõverda põlvi ja rulli oma ülaselga üle massaažirulli 8 kuni 10 korda. Tee sama ka teisele poole kallutades. Rulli kuni turjani, kuid mitte kaela peale. Hinga jalgade poole rullides välja ja keha sirutades sisse.

Sääred ja tuharad

Istu sirge seljaga ja seta massaažirull oma säärte alla, kuid mitte nii madalale, et rull on põlveõndlas. Pane sirutatud sõrmedega käed matile, natuke kehast eemale. Tõsta üks jalg üle teise sääre ja hoia jalgu sirgelt. Pingutades käsi ja tuharaid, katsu tõsta taguots matilt üles ja liigutada oma keha nii, et säär rullib mööda massaažirulli edasi-tagasi. Korda harjutust ka teise jalaga. Ära unusta hingamist.

Kõhulihased

See sarnaneb vanale heale planguharjutusele. Aseta küünarnukid ja käsivars maha ja rull puusade alla. Siruta jalad pikaks ja pinguta kõhulihaseid, et selga mitte koormata. Hakka küünarnukkide ja käsivarte abil edasi-tagasi roomama. Massaažirull liigub põlvede ja puusade vahel.