Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
3. aprill 2017, 14:45

Kuidas kõrvast vesi ohutult välja saada?

Paljud on kogenud tunnet, kui pärast duši all käiku või ujumist loksub vesi kõrvas. Kuidas see sealt ruttu ja ohutult välja saada?

Nimelt – kui vesi kõrvast ise välja ei tule, peaks selle sealt välja saama võimalikult ruttu, sest vastasel juhul hakkavad seal arenema põletikku tekitavad bakterid, kirjutab Medical News Today ja annab soovitused, kuidas kõrvast vett ohutult välja saada. Sest kindlasti ei tohi vee eemaldamiseks kõrva toppida teravaid esemeid – ei tikku ega vatitikku – nii tekib oht saada lisaks ka kuulmiskahjustus.

1. Kalluta pea ühele küljele, võta kõrvalestast kinni ja raputa seda. Võid katsetada ka pea ühelt küljelt teisele raputamisega.

2. Kalluta pea allapoole ja kata muret tekitav kõrv tihedalt peopesaga. Seejärel tõmba peopesa kõrva juurest kiiresti ära. Nii tekitad vaakumi, mis võib aidata veel kõrvast välja tulla.

3. Pane kõrvale soe kompress, hoia seda seal 30 sekundit ning siis hoia kõrv minut kompressita. Korda seda neli-viis korda ning seejärel jää lamama külili nii, et vett täis kõrv oleks allpool.

4. Kuivata kõrva fööniga nii, et sealt tuleks kõrva jahe ja kerge õhuvool umbes 30 sentimeetri kauguselt.