Joo vett - siis püsib ainevahetus korras ning keha ei küsi ka asjatult süüa.Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
3. aprill 2017, 16:40

Kümme harjumust, mis aitavad ülesöömist piirata (1)

Ülesöömise taga võivad olla nii enda pidev piitsutamine kui ühekülgne menüü, kirjutab MyProtein ja toob välja kümme harjumust, mille juurutamine aitab ülesöömist piirata.

1. Unusta rämpstoit! See tähendab, et ära osta seda ka koju - kui rämpstoit on käeulatuses, on kiusatus selle järele suurem. 

2. Söö mitmekülgselt. Kui sul on sisse harjunud rutiin, mille järgi sööd igal hommikul võileibu, igal lõunal suppi ja salatit ning õhtul praadi, tekib tüdimus kiiresti ja soov ebatervislikuga patustada tekib kiirelt. Lappa retseptiraamatuid ja laienda oma igapäevast menüüd.

3. Planeeri ette. Toidukordade planeerimine on tervisliku elustiili võti ja kindla peale minek. Näiteks - kui teed süüa midagi suuremat, jaga see väiksemateks portsudeks ja tõsta külmkappi. Kui lähed pikemaks kodust välja, pista kotti tervislikke vahepalu.

4. Puhka korralikult. Eriti kehtib vajadus puhata pärast trenni, sest keha välja ei puhka, tekib suurem söögiisu.

5. Söö hommikuks liha ja pähkleid. Tundub kummaline, kuid selline kombinatsioon teeb kõhu täis ja paneb rasvad põlema. Igatahes, söö hommikuks midagi, mis koosneks headest rasvadest ja valkudest. 

6. Kõnni! See on hea viis kulutada lisaks trennile veelgi rohkem kaloreid. 

7. Söö kiudaineid! Kiudainerikkad toidud tekitavad täiskõhutunde ja seedimine püsib ka nii korras. Lisaks aitavad need rasvu põletada.

8. Harrasta intervalltreeningut. See on rasvapõletuseks parim.

9. Maga korralikult. Öösel taastub keha kõige paremini. Maga vähemalt seitse tundi, kuigi välja puhkamiseks vajad sa tegelikult kaheksa-üheksa tunni pikkust und. Kui sa oled puhanud, et ole sul ka kiusatust ebatervisliku toidu järele haarata.

10. Joo! Janu kustutamiseks on parim jook puhas vesi - see paneb rakuainevahetuse tööle. Eriti oluline on vee joomine pärast treeningut. Lisaks, kui keha on veenäljas, võib ta selle tunde toidunäljaga segi ajada ja sind õgima panna.