Seened annavad energiat.Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
5. aprill 2017, 13:40

KEVADEKS SALEDAKS: viis toitu, mis aitavad kaalu kärmelt langetada (16)

Kaalud palju? Oled alati väsinud? Siis pead kiirelt ainevahetusele hoogu andma. Toiduained, mis siin loetletud, aitavad ainevahetuse kiirenemisele ning salenemisele kärmelt kaasa.

1. Linnuliha sulatab rasva. Mida rohkem lihasmassi, seda parem, kirjutab Bild der Frau. Lihasmassi kasvatamiseks vajab keha aga hädasti valu. Kalkun või kana on selle saamiseks parimad allikad, sest need on äärmiselt rasvavaesed.

2.  Süsivesikud stabiliseerivad hormoonid. Tänu kiudainesisaldusele on üle talve seisnud kapsad head. Tänu suurele seedimatute kiudainete sisaldusele soodustavad need soolestiku tegevust, aeglustavad lihtsate süsivesikute imendumist ja hoiavad veresuhkru taseme stabiilsena. Tulemuseks paneb organism vähem varusid tallele ning toodab ka söögiisu pidurdavat hormooni leptiini.

3. Seened annavad energiat. Seened on väga head B-vitamiiniallikad ja annavad sulle seetõttu ohtralt energiat.

4. Läätsed aitavad hapnikku transportida. Suur väsimus võib olla märk rauapuudusest – see mikroelement on oluline hapniku transportija kopsust ajusse ja lihastesse. 100 grammi kuivatatud läätsi sisaldavad aga koguni 8 milligrammi rauda.

5. Kohupiim teeb kiiremini saledaks. Kui kehas on piisavalt kaltsiumi, suudab keha ka rasvadega paremini toime tulla. Parimad kaltsiumiallikad on madala rasvasisaldusega piimatooted, näiteks kohupiim.

Ja lõpetuseks kuldne soovitus – joo piisavalt! Kui organism ei saa piisavalt vedelikku, ei tule ta ka rasvapõletusega toime. Lisaks puhtale veele on hea ainevahetuse kiirendaja ka tass musta kohvi. Või roheline või must tee.