Läänemaal Lihula gümnaasiumFoto: Kalev Lilleorg
Eesti uudised
10. aprill 2017, 04:00

Õpilaste massiüritusel nakatus vähemalt 40 last kõhuviirusesse (11)

Nädalavahetusel Läänemaal Lihula gümnaasiumis peetud mitmepäevasel Eesti õpilasesinduste liidu üldkoosolekul haigestus ligikaudu 40 last viirusesse. Vähemalt neli noort on viidud haiglasse.

7.–9. aprillil Lihulas toimunud Eesti õpilasesinduste liidu koosolekul osales ligi 200 noort üle Eesti. Ööl vastu pühapäeva hakkas osa lapsi kurtma halba enesetunnet.

Kooli direktor Janar Sõber ütleb, et ta ei ole küll praegu kohapeal, kuid et hommikul kutsuti kooli kiirabi ja neli last viidi haiglasse.

"Sümptomid viitavad justkui kõhuviirusele, aga enne, kui haiglas võetud proovide tulemused pole selgunud, ei oskagi öelda, mis see täpselt on," sõnab Sõber.

Sõber oletab, et tegemist võib olla ka halbade asjaolude kokkulangemisega, mida oleks saanud ära hoida siis, kui juba varem end halvasti tundnud lapsed oleksid üritusele tulemise asemel end kodus terveks ravinud. Direktori sõnul on juhtunust teavitatud ka terviseametit.

"Suur hulk lapsi sai majas kokku ja kui keegi neist tundis end ehk juba varem halvasti, siis seal see eskaleerus ja haigestuti massiliselt. Kas viirus oli enne majas sees või tuli lastega, kes tulid õpilasesinduste üldkoosolekule, ma ei tea ja kellegi peale näpuga näidata ma ei soovi. See ei ole praegu ka oluline," lisab Sõber.

Pärnu haigla erakorralise meditsiini osakond ei soovinud juhtunut kommenteerida, põhjendades seda sellega, et vastav inimene, kes pressiga suhtleb, ei ole pühapäeval tööl.