Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
10. aprill 2017, 20:57

Kuidas ravida sinist silma? (4)

Küsimus ei ole detailides, kust sinikas pärit oli - kuigi ilmselt ei pea mainima, et väldi edaspidi sama olukorra kordumist - nüüd on tarvis sellega kiirelt midagi ette võtta. Ajakirjas Men's Health on mõned soovitused, kuidas sinist silma ravima hakata.

1. Kui sinikast tuleb mäda või verd, ära ise midagi näpi, kohe arsti juurde! Sama siis, kui näed topelt või oled saanud väga tugeva matsu vastu pead - see võib tähendada peapõrutust ja siis on sinine silm teisejärguline mure.

2. Kõigepealt pane jääd peale. Jää alandab paistetust ja ahendab veresooni. Esimesed päev-kaks kasuta jääd ja kui paistetus on kadunud ja alles on ainult sinine jälg ise, vaheta taktikat ja asu seda õrnalt soojaga ravima. Soe kompress paneb vere käima, mis aitab sinikal kiiremini hajuda.

3. Kasuta arnika geeli, mis toimib põletikuvastaselt ja on hea verevalumite ravil.

4. Kui suudad sinist kohta ilma suurema valuta puudutada, siis väga õrn massaaž niiske lapi või isegi tiheda juukseharjaga võib vereringlust stimuleerida - seda tehnikat soovitatakse küll pigem "maasikatest" vabanemiseks.

5. Kui oled juba paranemas, aga mitte päris fotogeeniline, kuid pead välja minema ja inimeste seas olema, siis ega midagi - aeg õppida seda, mida naised juba oskavad. Palu tüdruksõbra abi, et nahatooni meigivahenditega sinine jubetis enam-vähem ära peita.