Õhtune tass võililleteed aitab päevast lõõgastuda ning sisaldab ka palju B-vitamiine – see on keha suurpuhastuseks tarvilik vitamiin.Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
12. aprill 2017, 15:00

KEVADINE DETOX: 11 nõksu, kuidas oma keha igapäevaselt puhastada

Tänapäevases maailmas oleme me ümbritsetud rohkemate toksiinidega kui eales varem. See aga ei ole meie organismile normaalne ning sestap on terviseprobleemid kerged tulema. Seepärast on oluline mitte aeg-ajalt kehas suurpuhastust korraldada, vaid püüda igapäevaselt kasutada nõkse, mis organismist jääkaineid ja mürke väljutavad.

Siin on sulle selleks 11 lihtsat nõksu.

1.Lisa smuutidesse peterselli. See väike roheline taim toetab su maksa tööd ning aitab kehast jääkaineid väljutada, kirjutab MindBodyGreen.

2. Söö igapäevaselt kolm tassi väävlirikkaid köögivilju. Sellised on näiteks sibul, brokkoli, rooskapsas, kapsas, lillkapsas ja seened. Kui sa neid igapäevaselt sööd, toetad ka keha pidevat puhastusprotsessi.

3. Sega kohvi sisse vetikaid. Detoxit toetavad näiteks spirulina ja chlorella. Lisa neid teelusikatäis või kaks oma kohvi sisse.

4. Söö kolm tassi tumeroheliste lehtedega köögivilju. Sellised on näiteks kapsas ja spinat. Kui niisama neid süüa ei jaksa, lisa needki smuuti sisse.

5. Lisa toitudesse küüslauku. See on eriti hea raskemetallide väljutaja.

6. Joo võililleteed. Õhtune tass võililleteed aitab päevast lõõgastuda ning sisaldab ka palju B-vitamiine – see on keha suurpuhastuseks tarvilik vitamiin.

7. Söö mustikaid. Need marjad maitsevad kõigile ning on toksiinide välja uhtumisel imetõhusad.

8. Lisa toitudesse koriandrit. Kasuta see võimas taim enda heaks ära!

9. Liigu higistamiseni. Püüa igapäevaelus võtta päeval ette midagi sellist, mida paneb sind ka higistama. Higistamine on organismi viis puhastudes toksiine väljutada. Kui trenni minna pole aega, joo kuuma jooki.

10. Puhasta õhku. Too oma elu- ja tööruumidesse looduslikke õhupuhastajaid ehk toataimi.

11. Lõõgastu infrapunasaunas. Need mitte ainult ei pane sind higistama, aidates nii kehast toksiine väljutada, vaid vähendavad ka põletikke, mis võivad detoxit takistada. Lisaks mõjub infrapunasaun lõõgastavalt, aidates sul stressi vähendada.