Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
13. aprill 2017, 10:35

Kuidas väsinud silmi turgutada? (1)

Silmad on nii hinge kui tervise peegel, kuid pikad töötunnid, unepuudus ja stress kurnavad lisaks kehale ka silmi. 

Et väsinud silmad teevad inimese kurnatuks ning muudavad ta ka väljanägemiselt vanemaks, annab healthmeup.com viis head nippi, kuidas rahustada ja turgutada väsinud silmi.

1) Kartulid. Silmade turgutamiseks viiluta kartul ja leota viile külmas vees. Hoia veest võetud kartuliviile silmadel vähemalt viis minutit. Külmad viilud ja kartulites sisalduv nahka valgendava toimega ensüüm aitab vähendada paistetust.

2) Teekotid. Tee sisaldab aineid, mis aitavad tursete vastu. Leota kahte teekotikest soojas vees ja jahuta need siis külmkapis. Kui jahedus tundub paras, hoia neid silmadel viis minutit. Pärast seda näevad silmad palju värskemad välja.

3) Avokaado. Väsimusest põhjustatud tumedate silmaaluste vastu saab avokaadoga – hoia küpse avokaado viilu veidi silmade all.

4) Lusikad. Hoia kahte metallist lusikat mõni minut külmas vees ning siis pane need minutiks silmalaugudele. Lusikakülmus turgutab väsinud silmi.

5) Kurk. Tõenäoliselt kõige levinum viis paistetanud silmade rahustamiseks on hoida külmi kurgiviile oma silmadel. See mitte ainult ei värskenda neid, vaid muudab need ka säravamaks.