ISSI SILMARÕÕM: Paraku ei saa Margus pisitütart sülle võtta, sest siis kukuks ta lihtsalt pikali: haiguse tagajärjel ei ole tal tasakaalu.Foto: Martin Ahven
Terviseuudised
17. aprill 2017, 04:00

Protseduur kliinikus maksab 50 000 eurot. Eesti haigekassa seda ei toeta. Heade inimeste abiga on kolmveerand summast juba kokku kogutud ja igas suuruses toetus on teretulnud. Ülekande saab teha Swedbanki kontole: Margus Elts EE062200221066364433. Selgitusse märkida "Annetus".

"Minu unistus on ühel päeval koos naisega taas kohvikusse ja loomaaeda minna." (2)

Raske haigusega maadlev Margus loodab näha oma tütre kasvamist.

Raske haigusega maadlev Margus loodab näha oma tütre kasvamist.

"Mul ei ole mingit muud võimalust. Ma kas kõngen tagatuppa ära või peab keegi mind edaspidi kogu aeg tassima. Aga see pole mingi elu. Seepärast võtangi selle riski," räägib sclerosis multiplex’i põdev kunagine DJ ja praegune kunstnik Margus Elts, et tahab proovida viimast võimalust – tüvirakkude siirdamist Moskva kliinikus. 

Youtube’ist võib Margus Eltsi nime märksõnaks sisse toksides leida ammuse video, kus ta 12aastasena laulab hauataguse häälega ja mängib kitarri omavanustest poistest koosnevas death metal’i bändis Scaffold. Aasta oli siis 1991 ja aeglaselt mahamurdva haiguse diagnoosimiseni oli jäänud kümme aastat. 

Edasi lugemiseks: