Uudised

TÖÖTAJA DILEMMA: tõbisena tööle või rahatuna koju? (22)

LISA KOMMENTAAR

ss27. aprill 2017, 15:20
haigena ei tohi tööl käia
sellega nakatad teisi ja kui on ikka palavik ka ega siis ei suuda küll tööd teha
isegi nohu on nakkav
meie töö juures saadetakse kohe haiged töötajad koju
see,et sa kaotad mõne tööpäeva kaalub alati üles selle aja kui pärast pead pikalt kodus olema
lol27. aprill 2017, 15:01
päris loll peaks olema, et üldse sellise venemeelse valitsuse jaoks orjata ja veel ametlikult.
xxx27. aprill 2017, 14:01
Tõbisena tööle minek on kuritegu nii enese kui ka teiste suhtes.
ert27. aprill 2017, 12:25
eestis pole võimalik haige olla kui sa just väga heal palgal pole või kui teenid endale vaid taskuraha.
Seadus on selline, et karju appi.. i mean .. käi haigena tööl kui elada tahad.
ann27. aprill 2017, 10:06
Oleks see arstilkäik nii lihtne! Kõik ei ela või tööta arstide naabruses. Kahe tunniga käin ma perearstil ära, kui takso võtan või keegi kolleegist autoomanik sõidutab.
L
õuna-Eestist eriarstile Tartusse kulub peaaegu päev ära. Tallinnas arstilkäijatel kulub terve päev. Hommikul saan kaks tundi tööl olla, siis palun, et keegi viiks mu bussijaama. Korduvaid patsiente võtab arst vastu vaid pärastlõunal kl ühest kolmeni, pean käima kaks korda aastas. Tänan vastutulelikku tööandjat!
Ei viitsi seletada,27. aprill 2017, 09:55
miks on Eesti sots.süsteem riigi põhjaviijaks. Apaatsusest enam ei viitsi. Aga oodata viitsin, millal see pauk käib. Tundub üsna lähedal olevat. Paljalt statistika abil veel arvatakse püsivat. Kõigil on arvutid, kõik oskavad näha, kuidas mujal Euroopas asjad käivad. Võrrelge! Ja jääge ootama. Sest nii logu asja enam terveks ei anna lappida.
Ennem27. aprill 2017, 13:49
töötaks surnuks, aga vastu hakatud ei saa. Imelik rahvus, see eestlane!
miks27. aprill 2017, 09:50
on see asi nii keeruliseks tehtud,kas selleks,et haige ei saaks aru,kust ja kui palju ta peab saama.miks see muudeti selliseks,inimene on haige,vaja rohtusid osta,väljaminekud võivad suuremaks minna,aga raha saab palju vähem.kas haige elab õhust ja kellegi armust.see on väga häbiväärne seadus,mis on vastu võetud.kõik on tehtud selleks,et töölist nöörida.see on tehtud jälle tööandjate toetuseks,et nad saaks rikastuda.
Seadus tehakse27. aprill 2017, 09:56
selle järgi, kes maksta jõuab. Millal orjale raha usaldati?
Siin omal ajal27. aprill 2017, 13:23
kärgiti, et inimestel ei tohi olla huvi haigeks jääda. Küsimus: käsi püsti, kes sellest kunagi huvitatud on olnud?
Kats27. aprill 2017, 09:33
Üks kunagine ülemus röögatas teate peale, et olen haigeks jäänud: "Mida? Niimoodi ikka ei saa!" :-)
Samas27. aprill 2017, 13:21
peaks hoopis kärkima, kui keegi nakkava viirusega tööle ronib... Huvitav, kas kokkuhoid on ikka väga priske, selle omaaegse 100%-ga võrreldes? Kardan, et lõppkokkuvõttes mitte.
töötaja27. aprill 2017, 08:42
Orjapidaja toitis ja kandis hoolt orja eest , et ta mitte haigeks ei jääks ja jaksaks tööd teha, paremini kui meie valitsus. Meil lastakse töölt lahti kui üle nelja kuu haiguslehel oled. Näiteks rasket haigust (vähki) põdev inimene. Kõik need keemiaravid ja muud protseduurid kestavad pikemat aega, aga firmade juhid ei soovi selliseid inimesi tööl pidada. Ja nüüd jahutakse puuetega inimeste tööle võtmisest. Nende tervis ei ole just kiita ja on vajadus aeg-ajalt tervist parandada, kuidas firmad sellega lepivad. Nad ei võta selliseid tööle ja kui juhuslikult ka võetakse, peavad teised tasuta nende töö ära tegema, kui nad haigestuvad. Nii inimvaenulikku seadust ei ole vist üheski teises riigis. Kui veel arvesse võtta seda, et suuremates linnades ehk leiab keegi puudega inimene tööd, siis väikelinnades, maakohtades ei ole mingit võimalust tööle saada. Loomulikult püüab iga inimene (tööinimene, mitte valitsuse liige või mingi rikkur) tööl käia juba seepärast, et meie palgad ei võimalda kodus haige olla. Seaduste tegijatel peaks häbi olema sellest veel rääkida. Haigekassa maksu kasseeritakse firmadelt iga töötaja kohta täies ulatuses aga pärast makstakse haiguhüvitist ainult 70 protsenti ja sellest veel arvatakse tulumaks maha. Kohutav inimesi alandav ebaõiglus. Häbi valitsusele.
27. aprill 2017, 08:35
miks maksumaksija peab ohverdama oma tervisega,inimeste õgused millegi paras ei kaitakse vaid sanditakse ja siis nõuavad kui sa sant ei leia tööd võttan suul sottspensioon ara,inimene tegelikuld peab 100protse.saama haiguse raha mitte 50 protsenti
dw27. aprill 2017, 08:23
see ongi Eestimaa elu milleni viisid meid Antsipi ja ta jõugu tegevusetus ,rahvast mitte hoolimine peaasi ,et endale taskusse saaks kopika juurde
Meow27. aprill 2017, 08:11
Kui otsustate tööl olla haigena, siis palun ärge ohkige ja ahkige et nii paha on olla ja et see päev võiks juba läbi olla. Ja kui sulle pakutakse et mine koju end ravima, ära keeldu, ka keegi meist ei soovi haigeks jääda!
dilemma27. aprill 2017, 08:41
ei käiks keegi haigena tööl kui oleks võimalik kodus olla- esiteks raha, mille haigena kaotad ja teiseks sunnib ikka ülemus tööle, tänapäeval asendajat ei võeta, oma töö teed kasvõi kirstukaane peal ära
Kas27. aprill 2017, 13:00
see on parem kui nakatad kogu kollektiivi ja siis võib juba juhtuda see, et ettevõte ei saa just sinu "haige" pärast tellimust täita ja sellele järgneb see mida sa kardad kõige rohkem, ettevõtte pankrott. Ei ole see nii lihtne kui arvate, et muudkui haigena tööle ja muudkui nõuame jne. Kui liiga palju virisema hakkate siis olge mehed ja tehke oma ettevõte ning vaadake siis kuidas teie elu "paraneb". Lisaks alluvate hüsteerilisele kisale peate veel igasuguste tegelastega karvu kitkuma, lisaks võite saada sellise trauma, et 8ei kirjuta välja kuna tsensuur võib halvustavalt mõjuda).
aga27. aprill 2017, 15:07
tule siis meie sekka lihttööliseks, kui su elu põrguks oleme teinud
mitte ainult27. aprill 2017, 08:03
rahatuna ja ka töötuna, vähemalt meie kontoris küll.
nõuanne27. aprill 2017, 07:59
Olge pigem rahatuna kodus , sest uskuge, keskerakond aitab ka sellisel juhul. Nemad ei maga vaid töötavad palehigis tavalise inimese kaitsel!
rumal jutt,27. aprill 2017, 08:05
inimesed käivadki haigena tööl, aga seda selle pärast, et peaaegu pool kuu sissetulekust kaob haiguse ajal ja vaja on maksta maksud ja elada ka veel. Õige oli ütlemine, et meie tervise süsteem taastoodab haigeid, kuna inimene otsustab võttes arvesse vajadusi ja käib haigena tööl, mida tegelt teha ei tohiks, aga mida parata, peale muud vajavad ka lapsed oma ja kõik paraku maksab.