Sulajuustutäidisega rukkikrõpsudFoto: Valio
Toiduuudised
3. mai 2017, 16:10

Neli nippi, kuidas sulajuustu süüa (1)

Sulajuust on paljudes kodudes igapäevane külaline kas võileiva määrdena või näiteks ühe mõnusalt kreemise pasta koostisosana. Sulajuustumaailm on aga märksa mitmekesisem ja selle saab appi võtta  palju rohkemate roogade ja kergemate suupistete valmistamisel.

Valio jagab seoses Valio Viola sulajuustuseeria turuletoomisega inspiratsiooni, kuidas sulajuustu nutikalt kasutades argimenüüsse põnevat vaheldust luua.

Täidetud muffinid

Kevadiselt päikeselised nädalalõpud soosivad einestamist looduskaunites kohtades. Lõbusale piknikule või väljasõidule on mugav kaasa võtta näiteks muffineid, mida on lihtne kaasa pakkida ja mis on ühtlasi mõnusalt suupärased kõhutäited. Tavapäraseid muffineid saab erilisemaks muuta, kui kasutada nende täidises üllatuskomponendina sulajuustu, mis annab muffinitele mõnusalt kreemise ja juustuse sisu.

Määrded suupistelauale

Sulajuustust on võimalik valmistada ka erinevaid lisanditega määrdeid, mida koos suupistetega nautida. Hea maitsekoosluse saab näiteks sulajuustust, külmsuitsulõhest ja riivitud juustust. Määre sobib ideaalselt einevõileibade katteks, aga ka näiteks lavashirullide või rukkinööpide täiteks, mis teenivad suupistelaual kindlasti palju tähelepanu. Kogenumad toidugurmaanid teavad soovitada ka seda, et kui segada või asemel pasteedi sisse siduva komponendina sulajuustu, siis jääb pasteet hulga kohevam ja kreemisem.

Kosutavalt kreemised püreesupid

Sulajuust on tänuväärne komponent ka püreesuppide valmistamisel, kuna aitab saavutada hõrgult siidise lõpptulemuse. Supi valmistamisel võib kasutada ning omavahel kombineerida pea kõiki juur- ja köögivilju nagu näiteks kõrvits, lillkapsas, tomat või porgand. Kergelt juustuse mekiga roog sobib nii lõuna- kui õhtusöögiks, mille üle tunneb rõõmu kogu pere.

Juurviljatamp – alternatiiv kartulile

Kes otsivad oma igapäevasesse toidumenüüsse tervislikku täiendust või otsivad alternatiivi traditsioonilisele praelisandile ehk kartulile, siis tasub proovida juurviljatampi ühes sulajuustuga. Kuna juurikatamp koos sulajuustuga on juba iseseisvalt üpriski toitev, siis on see sobilik ka täiesti eraldi toidukorrana. Kerge vaevaga valmiv roog sobib suurepäraselt ka neile, kes vaevlevad tärklisetalumatuse käes ja ei saa seetõttu kartulit süüa.