Kõige mürgisemad on nartsissi sibulad – nende söömine võib põhjustada oksendamist, kõhulahtisust, krampe, kontrollimatuid värinaid ja südame rütmihäireid.Foto: KRISTJAN TEEDEMA
Hea nõu
3. mai 2017, 16:50

MEELDETULETUS: seitse kaunist taime, mis on inimese tervisele ohtlikud (1)

Kõik kaunid taimed pole teps mitte ohutud. Neid ei pea aiast välja viskama, kuid kui majas on lapsed ja loomad, tuleks nendega siiski hoolikamalt ringi käia.

Woman´s Day toob välja seitse taime, mille mürgisus võib sulle tulla üllatusena, kuid mille suhu sattudes võivad tagajärjed olla tõsised nii inimestele kui loomadele.

* Rododendron. Imeilusate õitega taimed on üleni mürgised - nii õite, varte kui lehtede suhu sattumisele võib järgneda kõhuvalu, hingamisraskused, halvatus, kooma ja isegi surm.

* Oleander õilmitseb meiegi aedades valgete, roosade või punaste õitega. Kuid juba üksainus leheke või pisikese taime tüki söömine võib olla eluohtlik. Oleandrimürgitusele viitavad unisus, pulsi aeglustumine, värinad ja krambid.

 * Nartsiss. Kõige mürgisemad on nartsissi sibulad – nende söömine võib põhjustada oksendamist, kõhulahtisust, krampe, kontrollimatuid värinaid ja südame rütmihäireid.

* Jugapuugi on mürgine üleni, kuid kõige mürgisemad on selle seemned. Jugapuu sisaldab alkaloide, mis võivad põhjustada krampe, halvatust ja raskemal juhul südamepuudulikkust.

* Hortensia õied sisaldavad ohtlikku mürki tsüaniidi. Õnneks on vähemalt selle lillega nii, et seda tuleb süüa päris suures koguses, et taime mõju oleks surmav.

* Filodendroni mahl võib ärritada nii nahka kui suud, tulemuseks on kõriturse, hingamisraskused, põletav valu ja seedehäired.