Meeled

SELGELTNÄGIJAST KUNSTNIK: "Inglid on nähtamatu maailma nähtav peegeldus. Hingeloomad. Taevahobud." (39)

LISA KOMMENTAAR

eesti miis on tantsulõvi4. mai 2017, 17:08
pudel laua viina ja inglid on kohal-ja seda reaalajas.hiljem tulevad sarvilised koos pohmakaga.
isik4. mai 2017, 17:03
Milleks pöörata oma kallist aega ja tähelepanu neile, kellel tegevus vaid neile endile arusaadav on. Ju siis igav või peas on midagi asetunud teistmoodi, võõras mure. Nagu kommentaariumiski, filosofeeritakse ja arutletakse ja lahendatatakse, kas tõesti pole teil midagi kasulikku oma elus oma ajaga peale hakata, et siin istuda ja lahata. See on mittemidagi.
Kemikaalid4. mai 2017, 10:10
Igasugused seened, ecstasy jne on need asjad mis "teevad nägijaks".
Tegelikult on see meditsiiniline probleem. Samas on vaja ka korrakitse sekkumist.
Lööge googli otsingusse "shrooms trip", "mdma trip", "psychedelic trip" - siis näete ingleid ja igasugu elukaid. Ja meil tahetakse "ravi"kanepit, jama. Äkki hakkame "ravi"-heroiini või -kokaiini või -LSD ka nõudma? Inimkond on haige, vähki täis, sõda on vaja, sõda ravib, õpetab inimesele ilma välise jamata hakkamasaamist. Mina ootan sõda, ma ei joo ega tarbi, olen päris kindel, et kui otse nuke kaela ei kuku, elan sõja üle, narkomaane ma meeleldi löön kasvõi kaikaga teise ilma, sõjakaoses hea seda teha.
oik4. mai 2017, 11:10
Ja kes ütleb et see "trip" inimese peas ainult käib ja ei ole reaalsus, mis normaalse aju eest varjatud on?
4. mai 2017, 11:21
Paljud sõjaõhutajad on tapanarkomaanid ja sõltlased kihumõrvari kalduvustega kust sellised tungid tekivad võib lugeda Guido Ilvese raamatust Tung tappa.
Kemikaalid 4. mai 2017, 11:52
Nagu ma ütlen - ei narkotsile, ei sõltuvustele, ei ka sõjale kuna terve ja adekvaatselt mõtlev inimene saab aru, et sõda ei ole hea. Paraku on ühiskond nii kaugele tüürinud, et sõda ei ole mitte diagnoos vaid ravi. Sõda lööb nõrkadest platsi puhtaks. Narkomaanid ja süvasõltlased ON NÕRGAD. Inimene kes ei saa ilma mürkideta elada ei ole enam inimene! Kaugel sellest, et ma olen tapanarkomaan, minule ei meeldi ükski sõda, pigem olen patsifist. Kui puhkeb sõda siis ma poen sügavale urgu ja mind ei huvita kui katk-vähk maailmast saab ravi. Inimaju on tegelikult tänu narkoainetele uskumatult palju mandunud viimase 30-40a jooksul, kes natukene enda ümber vaadata suudab, saab sellest aru. Inimkond ei ole viimasel veerandsajandil midagi olulist isegi leiutanud enam, tehnoloogiline inimvõimekus on mandunud, taandarenenud. 50a eest tehti Maal asju milleni praegune võimekus ei küündi. Vaadake loodusteadustealaseid saavutusi! Me peaks olema 50a tagasi toimunud arengute alusel olema praegusel ajal vabalt suutelised külastama oma naaberplaneete kuid isegi Kuule meil praegu võimekust jõuda ei oleks. Kõige selle põhjus on virtuaalmaailmas elamine, narkoainete tõttu. See vajabki sõda - sõda õpetab inimkonna uuesti elama. See on jube kuid nii paraku on.
4. mai 2017, 13:01
Kosmosevõidujooks ja areng on peatunud sest NSVL kukkus kokku varem kaks suurriiki USA ja CCCP konkureerisid sellel alal.Maailmale tutvustati Läänt turvalise heaoluühiskonnanaKui sovettide aeg läbi sai pole ka heaoluühiskonda enam reklaamprojektina vaja.
Samuti on sõjad Lähis-Idas NSVL kokkukukkumise tulemus need riigid seal Süüria,Iraak ,liibüa oli CCCP mõjusfääris nagu liit lagunes nii ka 92 aastal sinna sisse tungiti.
Kemikaalile4. mai 2017, 16:00
Sinu puhul on meditsiin võimetu ja ükski nimetatud aine ka sind ei paranda!
arvamus4. mai 2017, 10:07
Inimene oma "tarkuse", õeluse ja vihaga oleks planeedi maa ammu hävitanud, kõik loodu eksisteerib ainult tänu nähtamatule (ilmselt autori jaoks nähtavale) abile.
vastupidi4. mai 2017, 10:35
Samahästi võiks väita, et inimene ei ole kõike hävitanud ainult tänu sellele, et mõistab, kui habras on maailm, milles ta elab. Kui ta teaks, et on mingid (nähtamatud) olendid, kes kõike hoiavad, siis ta võiks käituda nagu laps, kel ei ole mingit vastutust ega kohustusi?
Seni see veel nii ongi4. mai 2017, 11:55
Kuni leidub kaineid, selgelt mõtelda suutvaid inimesi. igasugu haiged käitumismallid (narkots, sõltuvused) aga aina enam seda maailma lõhuvad, sellised haiged inimesed ka maailma tuksi keeravad kui neil lasta võimust võtta. Õnneks on meid, normaalseid, ilma keemiata elada suutvaid praegu veel ülekaalus aga kui kauaks? Mingid oinad kes usuvad mingisse paralleelsusesse pilves peaga on pehmelt ütelda segased.
to vastupidi4. mai 2017, 12:07
Kui vaatad maailmas toimuvat, kus sa seda mõistmist näed, käib üleüldine sõjapropaganda ja võidurelvastumine, ikka uuemad ja võimsamad tapamasinad.
Võimsad maalid4. mai 2017, 10:07
Käisin Reeda maalide näitusel Tartus Jaani kirikus - need on müstilised, väga võimsad pildid. Spirituaalseid kunstnikke on maailmas teisigi ja Reedal on seal kindlalt oma koht. Kunsti puhul ei olegi alati tähtis selle loomise lugu - peaasi, et tulemus sulle meeldib, sind puudutab. Soovin Reedale edu ja sära loomingusse!
Kippari Kalle4. mai 2017, 09:56
Mul on igal hommikul peale savu panemist inglid ja biitlid ümberringi tantsimas, päris lõbus on...
vaimust4. mai 2017, 09:40
pimedad on need, kes arvavad end kõiketeadjateks. Teadus areneb ja täieneb, avastusi tuleb juurde. Mingine statistika avaldas mõned ajad tagasi, et maailma elanikkonnast 9/10 usub-kes Jumalasse, kes Budasse, kes Allahisse, kes kellegisse järgmisesse veel. Mina (kui mitteuslik inimene) küsin, et mis vahet on, kas usun jumalat või näen ingleid või suhtlen teistpoolsusega? On see siis esoteerika, selgeltnägemine - või tajumine, üleloomulikud võimed või mis iganes. Suurim rumalus on pidada end kõiketeadjaks.
lihtne4. mai 2017, 09:56
Ei pea end sugugi kõiketeadjaks, kuid asi on selles, et inimesed haaravad järjest enam nö vaimse kiirtoidu - esoteerika - järele, selle asemel, et süveneda aastatuhandete pikkuse ajalooga süvakultuuri. No lugege kasvõi piiblit, see on Euroopa kultuuri ja mõtlemise ajalugu. Lugege vanu filosoofe ja klassikalist ilukirjandust. Õppige süvitsi tundma loodust, kohapärimust, kultuuri, kirjutage üles oma vanemaealiste sugulaste mälestused. Ärge raisake end pseudoõpetuste kiirtoidule!
seda4. mai 2017, 10:10
ma ju räägin, et kust tuleb see õigus otsustada, õigustada ja lahterdada, et mis pseudo ja mis päris. Kipub olema nii, et on minu arvamus ja vale arvamus!
lihtne4. mai 2017, 10:28
Ei ole asi ikkagi ainult arvamuses. On suur vahe midagi nö lambist arvata ja midagi põhjalikult uurida. Küsiksin vastu, kus on Teie kriteeriumid selgeltnägemise kindlaks tegemiseks? Kust Te teate, et nägija ikka tegelikult näeb, ja mida ta näeb?
Reet Kalamehe pildid ei ole halvad, aga nad on tüüpilised New Age pildid, mida maailmas on tehtud tuhandeid. Võtke mõni kunstiteadlane appi, kui ei usu.
ma vastan4. mai 2017, 11:15
ei ole mina selgeltnägija, pole mul ka ühtegi sellist tuttavat, samuti pole ma näinud ei ingleid ega vaime, ei jumalat ega kuradit. Minu arvamus on (ja ma ei pea vajalikuks edasi vaielda), et maailm ei koosne ainult sellest, mis silmaga näha, käega katsuda ja "hambaga tunda". Ja no seltsimees kunstiteadlast võime me kuulata tundide kaupa, kuigi ka neil on mitmete teoste kohta erinevad arvamused! See on minu seisukoht ja punkt.
to lihtne4. mai 2017, 11:39
Eks igas asjas on oma puudujäägid ja ei ole ka piibel täiuslik. Kui Nikaia kirikukogul, umbes 300 aasta paiku meie aja järgi otsustati, mida panna piiblisse ja mida välja jätta, siis otsustati mitme muu teema hulgas välja jätta ka reinkarnatsiooni teema. Sellega manipuleeriti kogu järgneva perioodi kristlaste ja kogu Läänemaailma inimeste tajuga. Põhjuseid ei ole vaja kaugelt otsida, kuna kristlus nimetati ametlikuks religiooniks, siis oli ka piibel vaja koostada sellises vaimus, et omada võimu oma järgijate üle. Võimu ja vara on järgnevate sajandite jookul kirik kõvasti kokku ajanud. Asi ei ole selles, et ma vaidlustaks Jeesuse õpetusi, vaid selles, mida kirik sellega peale on hakanud. Muuseas reinkarnatsiooni teooria kohta on piisavalt dokumenteeritud tõestusi. Kes viitsib youtube's surfata, leiab mitmeid videosid laste jutustustest oma eelmisest elust, kus nende eelmise elu sugulased on veel elus ning kõike öeldut saab kontrollida.
veelkord to lihtne4. mai 2017, 11:48
Mõni inimene hoiab oma maailma pisikese ja piiratuna mugavusest või hirmust tundmatu eest. 5 meelega tajutav maailm on ainult väike osa olemasolevast. Need, kes omavad, usldavad ja arendavad meeltevälist taju ( teoreetiliselt on see meil kõigil olemas) on rohkem evolutsioneerunud kui 5 meelega tajutava maailma usku inimesed.
lihtne4. mai 2017, 18:06
Ma ei väida, et Piiblit lugedes tõde võiks teada saada, vaid seda, et see õpetab meile midagi inimloomuse kohta, näitab, et inimloomus on tuhandeid aastaid põhimõtteliselt sama. Me ei pea otsima mingeid ekstreemseid kogemusi, vaid MÕTLEMA, mida see, mida me viie meelega kogeme, tähendab. Selleks on klassikalised tekstid väga headeks teejuhtideks. Neid võib lugeda metafooriliselt või allegooriliselt või mõistujuttudena, tähendus tuleb endal leida.
lihtne4. mai 2017, 18:09
Nagu eelnevas ütlesin, asi ei ole tajus, vaid mõtlemises. Me mõtleme liiga vähe. Ka loodusseadusi me ei näe, vaid nende alusel toimuvaid sündmusi. Nt me ei näe gravitatsiooni, vaid massiga esemete Maa suunas langemist konkreetses kohas mingil ajahetkel. Aga me teame, et see on põhjustatud Maa külgetõmbejõust. Meelteväline taju on mõistena oksümoron, st vastuolu. Aga ma ei viitsi hakata seda seletama.
v4. mai 2017, 09:39
Puhuda soola, huvitav väljendus. Aga igale inimesele antakse areneda vastavalt oma arengutasemele. Kui see on madal, siis saad ka samasuguste tasemel areneda, aga kui tuleb korraks tahe suunata mõtted kõrgemate soovide poole (olenemata teemast) ja tahta saada uusi teadmisi millegi suhtes, ja lasta lahti iseenda poolt tekitatud negatiivist. Siis hakabki toimuma ime. Kui see pole sinu teema ja saa ei saa aru , lase sellest lahti ,ju sa ei saa neist aru ja pole mõtet seda komenteerida. Inimese tahe areneda kuhugile, siis vaata alustuseks horoskoopi ,ehk leias suuna , mille poole sina ise võiksid areneda. Hea oleks leida endast natukene kõrgema arengutasemega õpetaja!
mis siin erilist?4. mai 2017, 10:04
Tänapäeval, kui kõike on võimalik google'dada, siis võtab ju vaid minuti, et leida üles soolapuhuja etümoloogia:
puhuja, puhuma, soolapuhuja. Puhuja on sõnadega arstija, kes pobiseb oma sõnad rohu peale (Jõelähtme). „puhkja posi pääle" (Rõuge). Verbi puhkme tuntakse ka Helmes ja Karulas.
Samas tähenduses on hoopis laiemalt tarvitusel soolapuhuja. Wied.: soo/a~p[uhuja] Salzbläser. Levinud tervel P.-Eesti murdealal ja L.-Eestiski. „Soolapuhuja puhus soola peale ja arstis sellega haigusi" (H.-Jaani). Nissis tarvitatavat soolapu-hujat nõia eufemismina: „Igaüks ei taha nõid öelda, siis ütleb soolapuhuja".
Soolapuhuja on tulnud meie keelde tõlkelaenuna alamsaksast45), arvatavasti balti-saksa keele kaudu, kus esineb „Salzpus-ter"46), läti k-s: sälspütejs46).
fenomen4. mai 2017, 09:23
Kummaline, et targad ja tegusad inimesed hilisemas keskeas langevad reikide, vabastavate hingamiste, silva meetodite ja muude selliste soolapuhujate lõksu. Mis lahti on? Kas ärihuvid? Nii palju on päris-kunsti, mida nautida ja õppida, aga meile esitatakse järjest rohkem mingit pseudoasja. Veider, et igasuguseid isetegevuslikke inglimaale eksponeeritakse lausa raekojas, konverentsikeskustes ja mujal avalikus ruumis.
Huvitav4. mai 2017, 10:09
Kas sinu käes on mingi jumalik mõõdupuu, mille järgi saab hinnata - päriskunst ja mitte-kunst?
fenomen4. mai 2017, 10:20
Minu käes ei ole, kuid selleks on Eestis sadu ja maailmas tuhandeid asjatundjaid, kunstiajaloolasi, kriitikuid, kunstnikke. Ja eks kunsti tundmaõppimine aitab ka individuaalse mõõdupuu kujundada. Milleks siis üldse kunstiõpe või üldse laiemalt mistahes haridus, kui piisab selgeltnägemisest, mõnest reikikursusest ja muust sellisest? Olen varem juba lugenud Kristel Rõssi sulest 90.95% ulatuses sama lugu sama inimese kohta. Tekib küsimus, miks ajakirjanik järjekindlalt promob üht, ütleme harrastuskunstnikku, kui Tartus on kümneid väga häid kunstnikke, kasvõi Konrad Mägi ateljeega seotute hulgas, kellest avalikkus võiks teada, aga ei tea, võibolla siis sellepärast, et nad ei ole mingi silva-reiki-wodoo "koguduse" liikmed?
am4. mai 2017, 09:09
Inimesest,kellel on igahommikused tabletid võtmata,ei maksaks küll kirjutada.
gc 4. mai 2017, 09:08
dwd24. mai 2017, 08:53
näos näha vana selgeltnägija
4. mai 2017, 08:51
Inglid on samasugused mütoloogilised olendid nagu näiteks pegasus ja ükssarv, jõuluvana ja trollid:)
Ei tohi kritiseerida!4. mai 2017, 07:30
Muidu Peaingel Miikael paneb sulle käpaga!
Oraakel4. mai 2017, 07:25
Soovitaks perearsti juurde pöörduda, äkki saadab pea uuringutele. Võib olla kasvaja.
naisuke4. mai 2017, 08:13
pead ei saaks kuidagi kuhugi saata!
Jah4. mai 2017, 07:20
ja need kes kõike seda näevad ja sihukest juttu ajavad on taevatobud.
Ja kes neid lugusid avaldavad on taevajobud.
.4. mai 2017, 08:14
ja kommija on tohmanike.
4. mai 2017, 08:52
Vastupidi, kui keegi üldse tohmanikesed on, siis sellise jama uskujad.
vaegnägija4. mai 2017, 07:02
kuradikesed on meie elu vürts