Sa liigud väljaspool jõusaali liialt vähe. Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
8. mai 2017, 14:27

Kaal ei lange vaatamata pingutustele? Ehk teed mõne neist levinud vigadest? (6)

Kilod ei lange vaatamata püüdlustele. Ehk teed ühe neist kuuest kaalulangetajate kõige levinumast eksimusest?

1. Sul on toidukogused paigast ära. Inimesed usuvad, et lusikas toitu rohkem või vähem - see pole oluline, kirjutab Women´s Health. Tegelikult mängib see väga suurt rolli.

2. Sa lubad enesele liialt palju patupäevi. Premeerid end pärast igat trenni suurema portsu või mõne magusama ampsuga? See võibki olla põhjus, miks kaal ei lange.

3. Sa liigud väljaspool jõusaali liialt vähe. Kui alustad treeningutega, siis sageli tehakse see viga, et käiakse küll jõusaalis ja trennides, kuid väljaspool spordiklubi väheneb sinu igapäevane liikumine.

4. Su keha ei saa õigel ajal vajalikku "kütust". Tunned end enne trenni näljasena, kuid ei taha midagi süüa. Trenn saab läbi, kuid nälg ei kao kuhugi - see on veelgi suurem! Tõenäoliselt lähed koju ja lubad korisevale kõhule midagi, kuid satud hoogu ja hindad olukorda valesti - sööd üle! Õige oleks tühjale kõhule pakkuda mõni sobiv ja tervislik vahepala enne trenni. Siis pole sul pärast ka nii suurt hundiisu.

5. Sa ei ole jõusaalis järjekindel. Järjepidevus trenni tehes on väga oluline. Seda eriti siis, kui jäänud on kaotada viimased liigsed kilod. Kui jätad ühe trenni vahele, siis on suureneb tõenäosus, et jätad vahele ka järgmise trenni - suisa 61 protsenti suurem oht!

6. Sa ei anna kehale aega korralikult taastuda. Kui arvad, et hommikust õhtuni pidevalt trennis rassides sind kiiremini vormi aitab, siis sa eksid! Keha vajab pärast trenni aega puhata, taastuda, süüa, juua, vaheldust.