Keha

PUHTUS MAJJA: kõige mustemad kohad sinu köögis 

Toimetas Greete Kõrvits, 8. mai 2017 21:00
Foto: PantherMedia / Scanpix
Köögi keskkond on bakterite tekkeks eriti soodus ja selleks, et ennast bakterite ja muude pahalaste eest kaitsta, tuleks eriti hoolikalt tähelepanu pöörata just neile piirkondadele, kirjutab ajakiri Woman's Day.

Kraanikauss

Kui kraanikaussi puhastad, ära tõmba niisama lapiga üle. Lase puhastusvahendil mõjuda. Kindlasti pese kraanikaussi iga kord, kui oled pesnud esemeid, mis on kokku puutunud toore liha või lemmikloomatoiduga.

Käsnad, svammid, lapid

Vaheta neid iga päev ja loputa läbi kuuma veega.

Sinu enda käed

Ohtlikud bakterid võivad sinu kätele sattuda, kui oled just pesnud oma koera või muu lemmiku toidukaussi, puudutanud toorest liha või muna.

Kohvimasin

Kohvimasina puhastamiseks kord kuus on väga tõhus vahend äädikas.

Sinu käekott või poekott

Kotipõhjad toetuvad vastu põrandaid, tänavasillutist, istmeid ühistranspordis ja nii edasi. Jälgi, kuhu neid oma köögis toetad ning et sa ei tõsta neid pinnale, millele hiljem toiduained paned.

Käepidemed ja nupud

Tõmba külmiku käepide, ahjunupud, lülitid ja kraanisegisti regulaarselt puhastusvahendiga üle.

Prügikast

Loputa prügikast pärast iga tühjendamist üle või vii ta vähemalt korraks õue või rõdule värske õhu kätte.

Köögilaud või tööpind

Siin kehtivad kõik eelnenud reeglid - ära aseta pinnale toorest liha, käekotti ega midagi, mis kuulub su lemmikloomale.

Mikrolaineahi

Mikrolaineahju tuleks puhastada kord nädalas. Tõsi, kuumus tapab bakterid, kuid pikalt pesemata mikrouun hakkab ebameeldivalt lõhnama, samuti võivad selle seintele lennata toiduplekid.

Korduvkasutatavad poekotid, nt riidest kotid

Nendest poekottidest lausa kuni pooled võivad kubiseda kolibakterist. Peaksid eelistama selliseid, mis on pestavad (näiteks puuvillased, mitte sellised, milles leidub ka polüpropüleeni) ja pese neid regulaarselt ning kõige kuumema temperatuuri juures.

Samal teemal

08.04.2017
4 tavatut, kuid toimivat puhastusvahendit