Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
12. mai 2017, 15:05

PRILLIKANDJAILE: kaheksa nõksu, kuidas piltidel prillidega hea välja näha?

Tahad teha endast prillidega paremaid fotosid? KSA silmakeskus annab kaheksa head nippi professionaalsetelt fotograafidelt. Neid kasutades näed parem välja nii selfidel, kui ka  professionaali poolt tehtud fotodel.

1. Pööra oma nägu eemale valgustusest, et hoiduda prillidelt tekkivast peegeldusest, kirjutab KSA silmakeskus oma blogis.

2.  Vaata otse kaamerasse ja keera pead nii ,et lõug ei ole üleval ja nina püsti, sedasi on prillid väikese nurga all fotokaamera objektiiviga ning peegeldus minimaalne.

3. Fotokaamerale on lihtsam, kui kannad peegeldusvastase kihiga klaase ja nii on ka sinu nägemiskvaliteet läbi prillide parem. 

4. Pööra pea kaamerast täiesti eemale, siis on pildid palju kunstilisemad ja mõistatuslikumad.

5. Kalluta veidi pead, see vähendab samuti peegeldust, kuid mõnikord võivad sinu kulmud ja silmalaud pead kallutades väljuda prilliraamidest, aga nii ongi lõbusam!

6. Kasuta kübarat või nokamütsi, see lisab piltidele meeleolu ja lahendab ka peegeldusega seotud küsimused.

7. Kasuta päikeseprille. Nendega on lihtne nii fotograafil, kui ka sinul endal ja päikseprillidega tulevad ägedad fotod, mida hiljem hea sõpradele näidata.

8. Viimane lihtne ja originaalne nipp, mida paljud prillikandjad ja fotograafid kasutavad, on võtta pildistamise ajaks lihtsalt prillid eest ja lase klõpsutada endast paar ägedat fotot ilma nendeta.