Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
17. mai 2017, 13:20

Üheksa suupistet, mis aitavad pärastlõunast rammestust peletada

Kui pärastlõunal võtab väsimus maad, on lihtne selle peletamiseks midagi magusat põske pista. Paraku annab seesugune energia hankimise viis lühiajalise tulemuse ning hiljem tunned end veel väsinumana.

Selle asemel soovitavad spetsialistid valida näksimiseks seesuguseid toite, mis on valkude-, kiudainete- ja liitsüsivesikute rikkad. Need annavad sulle energiat ja lubavad sul töövõimelisena püsida hiliste õhtutundideni välja, kirjutab Newsmax Health ja toob välja üheksa parimat suupistet, mis aitavad pärastlõunast rammestust peletada.

Pähklid sisaldavad olulisi toitaineid, näiteks magneesiumi ja B-vitamiini, mis aitavad toidul energiaks moonduda. Pistaatsiapähklid on kombinatsioon valkudest, kiudainetest ja monoküllastumata rasvadest ehk need on üks parimaid suupisteid üldse. Näksimiseks on paslik üks portsjon ehk umbes 23 pähklit.

Täisteratooted aitavad vältida veresuhkru kõikumist, mis on üks olulisemaid väsimuse põhjustajaid. Täisterariis või popkorn on suurepärane pärastlõunane suupiste.

Maapähklivõi täidab sind energiaga, sest see on tulvil tervislikke rasvu, valke ja kiudaineid ehk kõike seda, mis aitavad veresuhkrul stabiilsena püsida. Väldi seesuguseid võisid, millesse on lisatud suhkrut ning piirdu kuni kahe teelusikatäiega.

Kala. Näiteks lõhe on täis omega-3 rasvhappeid ehk toitaineid, mis annavad energiat ja parandavad meeleolu. Kalas leiduvad tervislikud rasvad võivad aidata ka vererõhku ja halva kolesterooli taset alandada ehk see on igati südamesõbralik toit.

Banaanid on tulvil kiudaineid, B vitamiine ja kaaliumi - toitaineid, mis soodustavad energia püsimist. Seepärast on banaan ka suurepärane suupiste enne ja pärast trenni.

Lehtkapsas sisaldab L-türosiini nimelist aminohapet, mis on suurepärane energiat andev aine. Lisaks sisaldavad rohelised lehtköögiviljad kiudaineid ja mitmeid antioksüdante, mis aitavad stabiliseerida veresuhkru taset.

Kaerahelbed. Tassi kiudaineterikast kaerahelbeid täidab sind energiaga kogu päevaks.

Hummuseski on toitained, mis aitavad energiataseme püsimisele kaasa.

Kreeka jogurt. Võrreldes tavalise jogurtiga sisaldab kreeka jogurt kaks korda rohkem valke, mistõttu see on suurepärane valik hommikusöögiks või suupisteks. Lisa kreeka jogurtile puuvilju, pähkleid või granolat, et muuta see veel toitvamaks.