Foto: PantherMedia / Scanpix
Treenimine
18. mai 2017, 14:00

Viis põhjust, miks trennist kaalu langetamisel enam kasu pole

Teed meeleheitlikult trenni, kuid kaal ei lange? Põhjused võivad olla väga lihtsad.

• Sa arvad, et trenni tehes võid mõõdutundetult süüa. On üsna levinud, et trenni tegijad kipuvad palju sööma. Nad on veendunud, et kulutavad trennis kõik sisse söödud kalorid, kirjutab Huffington Post. See on aga puhas vale! Selle asemel tuleks välja arvutada, kui palju kaloreid liikudes kulub ning süüa sellele vastavalt.

• Trenn võtab täiesti läbi. Kui oled pärast treeningut omadega nii läbi, et tahaksid ülejäänud päeva voodis lamada, tegid endale treeninguga tõenäoliselt kasu asemel hoopis kahju. Liigne enesepiitsutamine mõjub kehale vastupidiselt, ületreening põhjustab aga magusaisu, nõrgestab immuunsüsteemi ning toob kaasa unetuse ehk toob endaga kaasa kõik selle, mis kipub kaalu kasvatama.

• Treening kulutab arvatust vähem kaloreid. Jõusaalides kipuvad masinad kaloripõletust valesti mõõtma. Enamasti eksivad masinad u 30% treenija kahjuks. Arvuta oma kalorikulu ise.

• Su treening ei ole tasakaalustatud. Et saada kaunimat keha, peab treening olema vaheldusrikas – ühest kindlast lemmiktegevusest ei piisa.

• Trenn ei paku sulle enam pinget. Loe ka eelmist punkti. Lisaks sellele, et ühest kindlast asjast ei piisa keha vormimiseks, muutub ühe kindla asja harrastamine vastikuks rutiiniks. Keha harjub sellega ära ning ei pinguta enam ja nii kulub ka trenni tehes järjest vähem kaloreid. Paku oma kehale väljakutseid, proovi erinevaid treeningstiile.