Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
19. mai 2017, 11:56

Üheksa eeterlikku õli, mis aitavad soojal ajal tervist hoida

Eeterlikest õlidest on tervisele kasu ka soojal ajal - need aitavad putukaid peletada, kehal rahuneda, meeli lõõgastada ning päikeses põlenud nahkagi rahustada.

Ka aitavad eeterlikud õlid peletada kogu kehasse kogunenud stressi, et saaksid eelolevast puhkusest viimast võtta. Veebikülg Mind Body Green toob välja üheksa eeterlikku õli, mis peaksid suvel tervisele mõeldes käepärast olema.

1. Lavendel. Paljud haavad ja kriimustused saad desinfitseerida lavendliõliga – tilguta paari tilka õli sidemele. Lisaks aitab see haavadel ka paraneda. Kuid sellest õlist saad abi ka unehäirete, lihasspasmide, peavalude korral, samuti võid seda määrida kuivale nahale, sellega saad leevendada ekseeme ja putukahammustusi.

2. Piparmündiõli. Kanna piparmündiõli kaelale, see aitab sul rahuneda, putukaid tõrjuda ja putukahammustusi leevendada. Samuti aitab see uni paremini uinuda, kinnist nina lahti teha, palavikku alandada, puhitusi ja iiveldust leevendada.

3. Patšuli. Seda õli vajad nahahoolduseks vaid ainult ühe tilga. Kasuta seda kuiva naha leevendamiseks või kannalõhede korral. See õli teeb sind rõõmsamaks ja tõstab seksiiha.

4. Sandlipuu õli aitab vähendada turseid ja rahustab nahka pärast päikesepõletust. Sissehingamisel aitab see õli puhastada kopse.

5. Küpressiõlil on diureetiline toime, samuti aitab see leevendada seedeprobleeme.

6. Sidruniõlil on jahutav ja antiseptiline toime, see on antidepressant, diureetikum ja antioksüdant ühtaegu. Selle õliga saad võidelda ka putukate ja tselluliidi vastu.

7. Greibiõli aitab leevendada veepeetust ja kiirendada rasvade ainevahetust. Samuti aitab see tasakaalustada meeleolu, rahustada kurguvalu ja tervendada haavu.

8.  Kummeliõlil on jahutav ja põletikuvastane toime, samuti on sel lõõgastavad omadused.

9. Geraaniumiõli aitab kudedesse lõksu jäänud vedelikud liikuma, sestap on see ideaalne tselluliidi ja kuiva naha ravis. Samuti aitab see higistades kehast toksiine väljutada.