Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
23. mai 2017, 17:00

Tohoh! Mida vähem sa magad, seda üksikum sa oled

Iluuni ei ole vaid kosmeetiline mõiste – hiljaaegu avaldatud uuringu tulemused kinnitavad, et need, kes piisavalt ei maga, on tõbisemad ja vähem atraktiivsed ka kaaslastele.

Ajakirjas Royal Society Open Science Journal avaldatud uuring kinnitab, et inimestega, kes näevad väsinud välja, ei taha teised eriti suhelda, vahendab Entrepreneur.  

Sellisele tulemusele jõudsid Rootsi Karolinska instituudi teadlased, kes pildistasid 25 mees- ja naissoost õpilast kahel korral ilma meigita – esiteks, kui nad olid maganud korralikult kahel järjestikusel ööl kaheksa tundi järjest ning teiseks, kui nad olid maganud kaks ööd järjest neli tundi. Nende fotosid näidati 122 võõrale, kes hindasid iga pildi atraktiivsust, pildilolija tervist, unisust ja usaldusväärsust.

Madalamad hinded said pildid, kus inimesed olid vähem maganud. Hindajad tunnistasid, et nad on vähem varmad suhtlema väsinud väljanägemisega inimestega. Teadlased lähevad oma hinnangutes aga isegi nii kaugele, et julgevad väita – inimesed võivad vähendada kontakte unepuuduse käes vaevlevate inimestega selleks, et vähendada iseenda terviseriske.