Terviseuudised

AVALIK PÖÖRDUMINE: kes vastutab meie tervise eest?   (13)

LISA KOMMENTAAR

riigikogulastele6. juuli 2017, 12:08
võiks teha erandi, nii kui seal enam istuda ei saa nii koheselt kapaga pähe, ning siis kogu vara konfiskeerimine, mis puudutab ka tuttavaid kellele raha kanditi.
24. mai 2017, 13:12
Perearsti süsteemi pole olemas. Kohapeal arsti ei ole, isegi mitte pereõde. Perearst 25 km kaugusel, bussiühendus puudub. Isa ja ema 80 aastased, tarvitavad verevedeldajat, millega tuleb tihti proove tegamas käia. Järjekorrad pikad, kellaajad ei kehti. Võtan töölt vabaks iga kuu 2 korda ja veedan päeva väikelinnas vanemaid oodates. Olen ise endale tööandja ja mina saan nii. Aga 8t tööl peavad olema inimesed. Kui palju läheb kaduma töötunde. Ja abi sealt saadav on imeväike, üle kuu käin nendega veel tasuliste eraarstide juurdes. Kohapeal hooldekodu: õde, arst puuduvad. Mõnel päeval on 2 korda kiirabi ukse ees.Lihtne hooldaja ju abi anda ei oska. Mis see kõik maksma läheb. Teeme suurematesse kohtadesse perearstikeskused. Kuidas sinna saab, kui bussiliiklus on maal o lähedane.
tervist24. mai 2017, 12:43
tapab riik oma poliitikutega.
24. mai 2017, 17:58
kuid lubati tasuta eutanaasiat kohe kui tahtmine on või kui haigeks jääte,edu
oioi24. mai 2017, 11:43
Ja ei sõnagi toitumisest. Toit on ikka esimene ravim, aga arstidel on suu vett täis kui peab rääkima, et inimene peab oma eluviisi muutma. Keegi ei küsi arsti juures, et mida ma viimane nädal sõin. Nii mõnigi põletik kaoks kiiremini, kui üle mõistuse ja keha taluvuse piiri valgusöömine lõpetatakse. Aga ei, inimene las sööb edasi, arst kirjutab välja tableti. Ja siis häda kui 50nesed mehed ridamisi lähevad,.
Nips24. mai 2017, 11:22
Mille jaoks ühisraha kulub? Mõelge, iga vidin, mis haiglatesse ostetakse tekitab alati suure lisakulu. Asi ei piirdu ju ainult selle vidina maksumusega, vaid seda on vaja ju teenindada ka. Jälle palgata inimesi, hooldus jms. Sügavalt on vaja järele mõelda, mida on vaja ja milleta saab hakkama. Ja siis veel need hinnakirjad. Kust võetakse need ravihinnad, kui näiteks mingi tomograaf juba soetatud on. Toppige kogu eesti rahvas läbi nende torude ja kontrollige ära, siis on sellistest riistadest kasu. Mida nad vedelevad neis haiglates tühise koormusega! Olge terved!
ttu24. mai 2017, 11:13
Alati vastutab inimene ise.
Riiklik tervisehoid on alati kõik kallim ja vähima kvaliteediga kuna puudub konkurents, pole otsemakseid arstile, suur hulk inimesi kes ei aita patsienti (poliitilised töökohad haiglate juhatuses, jne) ja piiratud heategevus.
vanaema veel kord24. mai 2017, 11:01
Kas ei saaks pensionäridele teha mingigi allahindlus hammaste ravimiseks? Pool aastat tagasi ravisin ühte hammast, mis läks mulle maksma üle 300 eurot, nüüd on see hammas jälle katki ja homme lähen jälle arsti juurde raha viima. Ravimine oli Tõnnismäel.
vanaema veel kord24. mai 2017, 11:15
Issand, läks meelest ära, et juuni kuus lähen silma operatsioonile, mis jällegi maksab 100 euri. Poolteist kuud oli järjekord Ravi silmakliinikusse. Tahaks teada, mille eest siis maksab haigekassa, kui ma eluaeg maksin makse?
Mädanik24. mai 2017, 21:04
Rublade eest enam ei saa.
Mädanik24. mai 2017, 21:03
Kui pensionär üürib noorele inimesele korterit siis räägib vanake et meil on turumajandus.Siis pole mingit juttugi soodustustest.Milleks on siis sellises majandusruumis pensionärile mingeid soodusstsui vaja.Võid ka ilma hammastate elada.
maali24. mai 2017, 10:48
kui see haigekassa petmine ei lõpe, kui seda süsteemi kus on võimalik ka arstidel igasugu juurdekirjutisi teha, võtta teenuseid laest, siis ei saagi haigekassa olla jätkusuutlik
vanaema24. mai 2017, 10:39
1. Ei saanud aru: " Kui inimene ise ei soovi osaleda oma tervise edendamisel ja ennetusel või puudub kindlustus kaitse, tasub teenuste eest inimene ise". Ma väga soovin osaleda, aga mul puudub materiaalne võimalus. 2. Kui sotsmaksu maksavad ainult tööl käivad inimesed, kas siis need 13% jäävad mulle pinsile lisaks? Palun tehke mulle selgeks.