Foto: Daisy Lappard
Mitmesugust
24. mai 2017, 11:36

Mees maksab verega tagasi oma lapsepõlve elupäästmist

Head karmat võib koguda mitmel moel – tegus muusik ja abipolitseinik Aivar Hunt on aastakümneid olnud eeskujulik, enda tervise eest hoolitsev doonor, kes maksab selle kaudu omamoodi tagasi lapsepõlves temaga ­juhtunud õnnetust, mil ta ise vajas vereülekannet.

Ansambli Ka-Funky solistina paljudele nägu- ja häältpidi tuttav Aivar Hunt (47) ütleb, et on eelkõige kolme lapse isa ja abikaasa, seejärel müügimees ja muusik. Jõudumööda ka abipolitseinik. Kes palju teeb, see palju jõuab. Peale selle on Aivar juba paarkümmend aastat veredoonor ja just selle teema juures muutub muidu sõnakas mees veidi kidakeelseks. Ta leiab, et heateod pole eputamiseks. Nõustub siiski, et need inspireerivad inimesi ja panevad omakorda häid tegusid tegema. Selles lootuses ja selle nimel jutuajamine sünnibki.

Isa eeskujul ja enda tänutundest

Peamiseks põhjuseks, miks temast doonor sai, peab muusik oma isa eeskuju. Lapsepõlvest mäletab Aivar, et isa tuli vahel koju, käe ümber side, sest oli doonoripäev. «Nii ma isast mõtlesingi: isa on treial ja doonor!» Ta usub, et kuna lapsepõlvekodus oli doonoriks olemine tavaline elu osa, siis just seepärast võttis temagi selle elustiili omaks.

Tegelikult on veel üks asjaolu, mis paneb tiheda päevakavaga mehe seda aega alati leidma, et järjekordne 450 milliliitrit verd saaks abivajajale välja antud. Väikelapsena üleelatud ränga tuleõnnetuse tagajärjel vajas ka Aivar ise kunagi vereülekannet.

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse