Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
26. mai 2017, 13:40

Uuring: kümnendik eestlastest ei korista kunagi oma kodu

5% Eesti elanikest koristavad oma kodu vaid kord aastas ning tervelt kümnendik inimestest ei tee seda mitte kunagi, ilmneb hiljaaegu läbi viidud uuringust.

Sellised tulemused saadi Valio Gefilus jogurti- ja keefirisarja uuenduse raames läbi viidud uuringus. Valio Eesti turundusdirektori Krista Kalbini sõnul oli uuringu eesmärk näha, kuivõrd teadvustavad inimesed bakterite kohalolu neid ümbritsevas elu- ja töökeskkonnas ning mida teevad inimesed, et end tervist kahjustavate bakterite vastu kaitsta.

Tema sõnul kinnitasid pea pooled uuringus osalenutest, et koristavad oma kodu iga nädal hügieenilist puhtust tagavate vahenditega. „Kõige aktiivsemalt kannavad oma kodu puhtuse eest hoolt pensionärid ning mitte-eestlased on mõnevõrra hoolsamad koristajad kui eestlased,“ rääkis Kalbin. „Enamus 18-25 aastastest noortest ütles, et koristab kodu põhjalikult umbes kord kuus,“ lisas ta.

Uuringust selgus, et enamus inimesi kasutab kahjulike bakterite vastu võitlemiseks vaid kõige elementaarsemaid abinõusid – nad pesevad käsi pärast kindlaid toiminguid, hoiavad kodu normaalses korras ja püüavad toituda tervislikult. Umbes kolmandik inimesi peab oluliseks ka puu- ja juurviljade pesu enne söömist ning samuti kolmandik inimestest ütles, et peseb oma käsi väga tihti ja põhjalikult.