Foto: PantherMedia / Scanpix
Meeled
26. mai 2017, 16:30

Viis viisi, kuidas nutmine su tervisele head teeb (2)

Nutmine, olgu see siis rõõmust või kurvastusest, on igati inimlik. Kuid mitte ainult - sellest on ka tervisele hulga kasu.

1. See aitab silmi puhastada. Pisaratega väljuvad silmast mustus ja tolm, samuti aitab pisaratega niisutamine silma põletike eest kaitsta, kirjutab Healthline.

2. See rahustab. Nutmine on üks efektiivsemaid rahusteid. Nutmise käigus aktiveerub parasümpaatiline närvisüsteem, mis reguleerib organismi taastumist ja puhkust. Sellepärast tunned ennast tühjaksnutmise järel sageli rahuliku ja väsinuna.

3. See leevendab valu. Nutmine vallandab endorfiinid, mis omakorda vähendavad valu - nii emotsionaalset kui füüsilist. Sageli tunneme vähem valu kui pärast haigetsaamist kõva häälega kisendades nutame.

4. See parandab tuju. Nutmine, eriti selle kergem vorm, tihkumine, võib olemise paremaks muuta, sest hingame selle käigus kiirelt sisse õhku, mis keha maha jahutab.

5. See teeb su tasakaalukamaks. Nutmine toimub tugeva emotsiooni ajel - rõõm, kurbus või stress. Pisarate valamine aitab sul äärmuslikku emotsiooni maandada.