Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
27. mai 2017, 15:36

Viis tervisehäda, mille vastu aitab mesi kaneeliga (6)

Mesi kaneeliga on täiuslik kombinatsioon, mida kasutati paljude tõbede raviks juba Ayurveda ja Hiina meditsiinis.

Olgu siin välja toodud viis tervisehäda, mida saad ka teadlaste arvates just mee ja kaneeli segu süües leevendada.

Kõrge veresuhkur. Kõrge veresuhkur on paljude tõsiste tervisehädade põhjuseks, kirjutab Shareably. Mee ja kaneeli segu aitab aga veresuhkru taset alandada ning seda kontrolli all hoida.

Enneaegne vananemine. Mees ja kaneelis sisalduvad antioksüdandid on väga tugevad ning aitavad enneaegset vananemist ning sellega kaasnevaid tõbesid vältida.

Südamehaigused. Mesi suurendab verevoolu südamesse ning kaneel aitab vähendada kehas halva kolesterooli taset ning suurendada hea kolesterooli taset. Lisaks sisaldab mesi antioksüdante, mis aitavad ennetada infarkti ja insulti põhjustavate trombide teket. Seega on see väga tõhus ravim südamehaiguste vastu!

Külmetushaigused ja infektsioonid. Mesi ja kaneel on mõlemad antibakteriaalsete omadustega, seda võid tarvitada nii külmetushaiguste kui ka kuseteede infektsioonide korral. 

Ülekaal. Mesi ja kaneel otseselt kaalu ei vii, kuid need võivad kaalulangetajaid aidata, kui suhkur ja maiustused meega asendada ning nii oma igapäevasel toidulaual sisse söödavaid kaloreid vähendada.