Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
29. mai 2017, 22:02

Kuus tervise- ja ilutoodet, mida internetist osta ei tasu (2)

Internetis ostlemine on imelihtne (vahel ka sõltuvust tekitav) ning sageli leiab sealt asju palju odavamalt kui tavapoest. Siiski on mõned asjad, mida hoolimata soodsast hinnast ja stressivabast šoppamisest pimesi osta ei maksaks, kirjutab veebileht Health.com.

1. SOS-pillid

Selleks on põhjus, miks rasedusvastased tabletid ja raseduse katkestamiseks mõeldud pillid on retseptiravimid. Neid ei tohi osta ehku peale, sest nii võid oma eluga riskida. Pealegi saad nad lähimast apteegist kätte kohe, mitte pärast mitmepäevast ootamist.

2. Kosmeetika

Liiga odav, et olla tõsi? Üsna tõenäoliselt ongi tegemist ebakvaliteetse piraattoodanguga. Neisse lisatakse odavaid tooteid ja tehasejääke, oma naha ligi sa seda kindlasti ei taha.

3. Vitamiinid ja muud rohud

Samadel eelnimetatud põhjustel - sa ei tea, kes on ravimi tegelikult kokku seganud ja millest. Paljud petturid müüvad ka vitamiine, mille "kõlblik kuni" tähtaeg on tegelikult möödas, ehkki pakend väidab muud.

4. Päikesekreem

Ka päikesekreemi pakendi võib ära vahetada või valada vananenud kuupäevaga toote ilusasse uude pakendisse. Tõsi, erinevalt vitamiinidest sa päikesekreemi alla ei neela, aga sinu nahale pole vanaks läinud möksist mingit kasu.

5. Nahale mõeldud tooted

Kortsudevastased kreemid, nahka pleegitavad või tumendavad tooted, igasugu seerumid ja õlid... Samad probleemid: aegunud tooted, teadmata koostisosad ja suvaline tüüp, kes kõik kokku segas.

6. Proteiinipulber

Proteiinipulber, mis netis odava hinnaga müügil on, on üsna kindlalt letialune toode, milles vaevalt leidub seda, mida trenni- ja toitumisfanatid tegelikult vajavad. Ka ei tea sa tundmatult müüjalt pulbrit kokku ostes seda, millistes tingimustes odavat kraami hoiustatakse. Võib-olla on suured ämbrid kusagil kuumas ja niiskes laohoones, mis soodustab bakterite levikut või lihtsalt toote halvaks minemist.