Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
2. juuni 2017, 14:25

Kuidas pärast karvaeemaldust nahka hooldada? (1)

Olgugi, et nahk on vastupidav, kaitseb see meid tõhusalt ainult tervena olles. Kui siredate säärte ja sileda naha nimel on kasutatud karvaeemaldusvahendeid või seadmeid, siis tuleb naha eest ka täiendavalt hoolt kanda.

Nahahooldusest pärast moodsa Philipsi IPL-tehnoloogial põhineva karvaeemaldusseadme kasutamist räägib lähemalt Kerli Kõiv.  

“Valgusimplusil põhinevate karvaeemaldusseadmete kasutamine on muutunud väga kiiresti üheks populaarseimaks meetodiks soovimatutest karvadest vabanemiseks. Eriliselt hea meetod on see naistele, kellel ei ole aega, kes ei suuda vahatamise valu kannatada või neile, kes on tüdinud sisuliselt igapäevasest raseerimisest,” kõneleb Kõiv. 

Ta toob välja, et erinevalt raseerijatest või epilaatoritest, mis lõikab või tõmbab karva nahast välja, töötab IPL-masin õrnadel valgusimpulssidel, mis suunatakse karvajuurele ja pärast mitut seanssi ennetatakse seeläbi karvade tagasikasvamist. “Esimene asi, mida peab teadma, on see, et meie kõigi nahk on erinev ning reageerib ka karvaeemaldusele erinevalt,” selgitab Kõiv ning soovitab, et kõige parem on enne seadme kasutama hakkamist olla teadlik oma naha seisukorrast ja eelkõige tüübist, et juba ennetavalt valida sobilik meetod karva eemalduseks. 

Ühtlasi loetleb ta põhipunktid, kuidas hoolitseda oma naha eest pärast moodsa karvaeemaldusseadme kasutamist.

Nahk olgu puhas. Nagu kõigi teiste karvaeemaldus protseduuride korral on ka IPL - seadme kasutamise puhul kõige olulisem puhtus! Väldi meikimist enne ja pärast näopiirkonna karvade eemaldamist või kasuta ainult mineraalkosmeetikat sisaldavaid tooteid. Enne kaenlaaluste karvade eemaldamist väldi deodorandi ja parfüümi kasutamist. 

Lubatud on vaid raseerimine. Väldi vahatamist, sugargin-protseduure, tweezingut ja elektrolüüsi vähemalt kuu aega enne IPL-seadme kasutamist. Valgusimpulsiga karvade eemaldamine vajab efektiivseks tulemuseks puutumatut karvanääpsu.

Nahaärritus vajab leevendust. Nädala jooksul ei tohi nahale kanda piiritust sisaldavaid tooteid (sh deodorante). Näiteks Aloe Vera geel (soovitatavalt külmpressitud ja orgaaniline)  leevendab ja jahutab koheselt ja väga tõhusalt töödeldud piirkonda. Nii enne kui ka pärast karvade eemaldamist on hea kasutada jääkotti, millel on nahka tuimestav toime. 

Väldi otsese päikese käes olemist. Peale IPL - karvaeemaldusseadme oodake vähemalt 24 tundi enne kui lasete töödeldud aladel päikesega kokku puutuda. Välja päikese kätte minnes katke töödeldud piirkonnad kinni või kasutage 48 tunni jooksul pärast protseduuri päikesekaitsekreemi (50 SPF). Päevitatud nahk on tumedam ning see neelab laserkiire valgusimpulssi ning raskendab karvade eemaldamist. Valgusimpulss toimib kõige paremini pleegitamata karvale.