Unusta, mida teised sust arvavad ja pane kogu keha istudes tantsima!Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
2. juuni 2017, 15:15

Neli tegevust, mis aitavad lihaseid treenida ka istudes

Palju rõhutatakse, et istumine on uus suitsetamine – istuv eluviis tapab tervist aegamisi. Pikalt istumine mõjub teatavasti kehale väga halvasti. Mõne töö puhul aga muud üle ei jäägi kui aina istuda. Mida siis teha?

Today toob välja neli tegevust, mis aitavad istumisest põhjustatud kahju vähendada ning aitavad lihaseid treenida ka istudes.

· Kõhulihaste pinguldamine. Istu ja pinguta oma kõhulihaseid nii, justkui keegi kõditaks sind. Hoia lihaseid mõnede sekundite jooksul pinges, seejärel lõdvesta lihased. Korda tegevust kümme korda.

· Tantsimine. Pane muusika mängima ning tee selle järel tantsuliigutusi pea, õlgade ja kogu kehaga. Ka istudes tantsides põletad kaloreid ja tuju läheb ka paremaks.

· Jalaharjutused. Tõsta jalad enda ette nii kõrgele, kui saad. Parim oleks hoida neid põrandaga paralleelselt. Hoia jalgu üleval mõned sekundid, seejärel lase alla tagasi. Korda kümme korda.

· Nihelemine. Kui sa muud teha ei saa, unusta rahulikult istumine – nihele toolil, palju jaksad. Ka see aitab päevas paarisajast kalorist lahti saada ning aitab sundasenditest tekkivat pinget vähendada.